Simona Halep

Andrei Dicu, naționalist și… revoluționar: FANATIK.RO pune jar pe Ambasada României de la Paris și pe franțuji! Protest după un text revoltător din L’Equipe despre Simona Halep

30.01.2020 | 16:36
Andrei Dicu nationalist si revolutionar FANATIKRO pune jar pe Ambasada Romaniei de la Paris si pe frantuji Protest dupa un text revoltator din LEquipe despre Simona Halep
ADVERTISEMENT

V-am spus că S1mona Halep este un fenomen social. Atât de „fenomen”, încât unii domni, de la o publicație așa zis „serioasă”, au găsit de cuvință s-o „scalpeze”. Undeva, prin Oltenia mea, se zice că prostul fără sat e ca bețivul fără casă. Totuși, când ești jurnalist la L’Equipe, ai pretenții și la casă, și la sat, așa că unde mai vorbim despre anti-prostie și despre leacuri pentru mahmureală?…

Editorialul avansat de FANATIK.RO a plăcut multora, i-a enervat pe alții, dar mai ales a avut darul să trezească Ambasada Română de la Paris. FANATIK.RO a devenit Avocatul Poporului, în clipa în care prestigioasa publicație franceză a scris că… „Halep a fost scalpată de Muguruza”.

ADVERTISEMENT

Andrei Dicu, naționalist și… revoluționar: FANATIK.RO pune jar pe Ambasada României de la Paris și pe franțuji!

Convorbirea dintre semnatarul acestor rânduri și ambasadorul României la Paris, Excelența Sa domnul Luca Niculescu, pare dintr-un film… cu Louis de Funes. Domnia sa nu știa nimic referitor la elucubrațiile jurnaliștilor franțuji. A aflat de la FANATIK. A citit… I-am sugerat că România, fiind un stat suveran și cu niscaiva coloană vertebrală, trebuie să ia atitudine. Domnul Niculescu mi-a promis că vom avea coloană vertebrală.

Un protest oficial și netăcerea noastră în fața imberbilor

Un protest oficial al României, împotriva unei abjecții, nu are de a face cu înfumurarea și nici cu războaiele tristelor figuri. Un asemenea document certifică sau ar certifica existența noastră ca specie, nu ca materie primă. S1mona Halep este înger pentru noi și spaimă pentru vestul sălbatic, în care observ că încă se iau scalpuri. Nu sunt, Doamne ferește, comunist, ba din contră, dar Dreapta mea nu se compară cu mârșăvia unei țări care, dincolo de monumente, i-a alăptat și pe Le Pen, și pe fiică-sa!

ADVERTISEMENT

Nu poți să taci, așa cum nu poți merge nemergând. Aștept din partea Excelenței Sale, domnul Luca Niculescu, protestul oficial. Pardon, protestele. Atât acela către Statul Francez, cât și cel adresat conducerii redacției L’Equipe.

Dincolo de mall e o iie românească

M-am săturat de imberbi, estici ori vestici, am nevoie de remândria mea națională. Și mai e ceva, dragi prieteni „europeni”. Dacă Palais de Congres din Paris a devenit un mall, S1mona Halep este o iie românească pe care n-o atinge nici măcar iubitul ei.

ADVERTISEMENT

Rog Statul Francez, din mărinimia pe care o port față de acest popor, să-și ceară scuze PUBLIC după mizeria publicată de indivizii de la L’Equipe, înainte ca Ambasada României să primească răspunsul la protestul oficial. Altfel, cel puțin din punctul meu de vedere, povestea aia cu „fraternite” va rămâne o nelămurită povară.

Și încă ceva. Încă nu sunt convins că jurnaliștii occidentali sunt „mai” comuniști ca noi, dar nici proști fără sat și bețivi fără case. Dragi confrați de la L’Equipe, scalpați-vă metaforele într-un „Alain Delon” (pardesiul, vreau să zic…), nu într-un „sans gene” de lemn!

ADVERTISEMENT