Sporturi

Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil. Pleacă de lângă Halep?

12.08.2018 | 11:12
Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil Pleaca de langa Halep

Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil. Anunțul a fost făcut chiar de către tenismenul român pe contul personal de Twitter. Rămâne de văzut dacă Andrei Pavel va mai face parte din staff-ul Simonei Halep sau va alege să se ocupe în exclusivitate de pregătirea singurului tenismen român aflat în top 100 ATP.

“Sunt fericit să anunț că Andrei Pavel este noul meu antrenor”, a scris Marius Copil pe contul său de Twitter. Devenit antrenorul Simonei Halep în toamna anului tercut, Andrei Pavel nu a fost prezent în mod constant în staff-ul sportivei. Fostul tenismen român a participat doar la câteva antrenamente alături de Simona. El a făcut parte din echipa tehnică a Simonei Halep când aceasta a ajuns pentru prima dată numărul 1 mondial. Se întâmpla în luna octombrie a anului trecut, când Halep a trecut de Ostapenko la Beijing.

Marius Copil s-a despărțit în urmă cu puțin timp de antrenorul său, Andrei Mlendea, alături de care a reușit cea mai bună clasare din carieră, locul 73. În prezent, Copil se află pe locul 91 ATP, iar sportivul a considerat că are nevoie de o schimbare pentru a face încă un pas înainte în carieră. Andrei Pavel se va ocupa de pregătirea lui și rămâne de văzut dacă Pavel va continua colaborarea și cu Simona Halep sau se va concentra doar pe pregătirea lui Marius Copil.

Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil

Andrei Pavel a fost cooptat în stafful tehnic al Simonei anul trecut, după US Open. Mulţi au zis că e o decizie care nu va ajuta prea mult, dar iată că lucrurile nu au stat tocmai aşa şi cel supranumit “Cneazul” şi-a demonstrat utilitatea în mai multe rânduri. Mai mult, au fost destule momente în care Darren Cahill nu s-a aflat alături de eleva sa şi cel care a consiliat-o, de cele mai multe ori cu folos, a fost Andrei Pavel. Acesta şi-a câştigat pe merit o poziţie solidă în stafful tehnic al numărului 1 mondial.  Daren Cahill l-a lăudat pe Andrei Pavel pentru munca depusă în perioada premergătoare turneului de la Madrid, perioadă de la care Cahill a lipsit.

“Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut”,  declara Darren Cahill în luna mai pentru un post de televiziune. Australianul a insistat ca Simona Halep să-l coopeteze pe Andrei Pavel la finalul sezonului anterior, iar cei doi şi-au împărţit turneele în care au fost alături de liderul mondial în ultimele luni. Noul duo din staff-ul liderului mondial se pare că a contribuit decisiv la câştigarea primului Mare Şlem din carieră pentru sportiva din România.