Sporturi

Andrei Pavel a debutat ca antrenor al lui Sakkari. Sfaturile lui nu au avut efect. Grecoaica a pierdut la 0

Andrei Pavel a debutat ca antrenor al lui Sakkari Sfaturile lui nu au avut efect Grecoaica a pierdut la 0

Andrei Pavel nu a stat mult „pe bară” după despărțirea de Marius Copil. „Cneazul” a devenit noul antrenor al sportivei din Grecia, Maria Sakkari. El a stat pentru prima oară în loja grecoaicei la Indian Wells. Cu toate acestea, sfaturile sale nu au ajutat-o prea mult pe Sakkari, care a pierdut în primul tur în fața americancei Christina McHale.

Andrei Pavel este noul antrenor al Mariei Sakkari

Grecoaica aflată pe locul 41 WTA a pierdut primul set cu scorul de 5-7, pentru ca apoi să îl rateze și pe al doilea cu scorul de 0-6. La 0-3, Sakkari a cerut să aibă o discuție cu antrenorul său. Cu toate acestea, Andrei Pavel nu a putut să o ajute prea bine pe Maria:

„- Eşti OK? Încerci prea mult, încerci să forţezi orice minge. – Nu ştiu ce să fac. Parcă nu am altă soluţie… – Da, dar ea doar pune mingea în teren. Tu încerci să forţezi orice punct. Eşti foarte în spate, încearcă să vii mai aproape de linie şi la retur, şi în raliuri. Ai încredere în tine, fii curajoasă, intră cu mai mult tupeu. Poţi să o faci! Hai!”, a fost mesajul lui Pavel pentru noua sa elevă, care nu a avut însă efectul scontat.

Andrei Pavel este noul antrenor al Mariei Sakkari

Andrei Pavel a lucrat în trecut cu Marius Copil și Simona Halep

Maria Sakkari nu este primul nume important din tenis pe care îl antrenează Andrei Pavel. Românul a făcut parte și din staff-ul Simonei Halep, iar după despărțirea de Darren Cahill, Pavel a fost una dintre soluțiile vehiculate pentru a fi aproape de sportiva română.

De asemenea, timp de aproape o jumătate de an, Andrei Pavel l-a antrenat pe Marius Copil. În august 2018, Copil se afla pe locul 91 în clasamentul ATP. La despărțire, Marius s-a aflat pe poziția a 56-a, cea mai bună din carieră. Sub îndrumarea lui Pavel, Copil a jucat finala de la Basel, unde i-a învins pe parcurs pe Marin Cilic și Alexander Zverev și a pierdut în finală în fața legendarului Roger Federer.

Tags: