Fotbal intern

Andrei Vochin, analiză dură după U Craiova – CFR Cluj 0-0: “Chinuitorul fotbal-rugby”

08.04.2019 | 11:51
Andrei Vochin analiza dura dupa U Craiova  CFR Cluj 00 Chinuitorul fotbalrugby

S-a terminat Craiova – CFR și respir greu. Încerc să mă ridic din fotoliu, dar parcă mă dor toate oasele. Fără goluri, fără faze de poartă, fără sare și fără piper. Ce chin! Ce jale! Și ce dor de fotbal, sportul acela în care mingea e mângâiată, nu bruscată. În care balonul merge de la un jucător la altul, dar, precizare extrem de importantă, din aceeași echipă. Nu a fost cazul aseară în Bănie!

Circumstanțe atenuante

Acest fotbal-rugby pe care am fost nevoiți să-l vedem are, totuși, niște scuze. În primul rând, absențele celor mai importanți oameni de atac. Kolici, la gazde, și Țucudean, la oaspeți, sunt golgheterii la zi ai campionatului: primul cu 17 goluri, celălalt cu 13. Dacă-l mai adăugăm și pe Mitriță, tot 13 reușite, vândut în iarnă, putem concluziona că derbyului de clasamnet de aseară i-au lipsit trei jucători care împreună au marcat 43 de goluri!!!

91 de goluri au marcat în acest campionat Craiova și CFR. 43 dintre ele, adică aproape jumătate, au fost marcate de Kolici, Țucudean și Mitriță

În al doilea rând, amblele echipe au fost nevoite să dispute 3 meciuri într-un interval de o săptămână. La ce loturi subțiri au, e aproape imposibil să pretinzi calitate în ultima dispută din acest șir. Vestea proastă e că, mai mult ca sigur, cele două echipe vor juca din vară în cupele europene. Motiv pentru care vor disputa meciuri din 3 în 3 zile. Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi!!!

Andrei Vochin, analiză dură după U Craiova - CFR Cluj 0-0 Chinuitorul fotbal-rugby
Dan Petrescu in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, din cadrul Playoff-ului Ligii 1 Betano, disputat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova,

Cuvântul de ordine: focul la ei!

Tactic, Mangia a dorit să surpindă și a schimbat din nou sistemul. A revenit la așezarea cu 3 fundași centrali și a încercat să compenseze absența lui Kolici cu doi atacanți, Fortes și Cristea.

Petrescu a replicat cu dispunerea tactică obișnuită, 4-5-1. Fără presing în terenul advers, cu așteptare până în zona mediană, acolo unde se dădea semnalul agrsivității. Fundașii laterali s-au strâns lângă centrali, iar extremele Omrani și Păun au coborât mult în zona propriului careu pentru a-i bloca pe Martici și Bancu. Astfel, cei care mai puteau construi din echipa Craiovei rămâneau fundașii centrali sau portarul. Cum? Căutându-l cu mingi lungi pe Fortes, care a avut disponibilitatea în prima repriză de a cere balonul undeva în zonele laterale de la mijlocul terenului. Au fost singurele momente în care Craiova a putut genera superiorități. Dar acestea se manifestau foarte departe de poarta lui Arlauskis. Astfel că, trupa lui Mangia a ajuns să tragă pe poartă o dată la jumătate de oră și nu și-a creat nicio ocazie importantă tot meciul.

3 șuturi pe poartă a reușit Craiova în 90 de minute

Pe acest fond de joc asigurat, CFR a așteptat un moment să dea lovitura. Și l-a avut în două rânduri, prima oară prin Bud, excelent lansat de Deac (min.45), iar a doua oară prin Omrani (min. 64), care era să profite de eroarea lui Pigliacelli, ieșit inoportun din poartă.

2-0 pentru CFR a fost raportul ocaziilor de gol

În rest, minge lungă, la ce-o ieși, fără nicio preocupare pentru posesie, cu foarte puține schimbări de direcție și foarte multe atingeri de balon în dreptul fiecărui jucător. A rezultat un joc încâlcit, fragmentat, o luptă imensă la mijlocul terenului, multe clinciuri și multe faulturi. Și mă mai întrebi de ce parcă mă dor toate oasele?

195 de dueluri au fost în acest meci. Media Ligii 1 e de 170 de dueluri/meci

37 de faulturi au fost fluierate în acest meci. Media Ligii 1 e de 30 de faulturi/meci

Cei mai buni jucători ai Craiovei conform Index InStat

  1. Renato KELICI – 310 Index InStat
  • A fost omul Craiovei cu cele mai multe acțiuni reușite în meci, 87. A avut cel mai mare procent de dueluri câștigate din echipa lui, 68% și cel mai mare procentaj de pase corecte, 92%
  1. Isaac DONKOR – 304 Index InStat
  • L-a secondat cu succes pe Kelici, cu 67% dueluri câștigate și același procentaj bun, de 92% al paselor corecte. A inițiat cele mai multe acțiuni ofensive din echipa lui, 40.
  1. Ivan MARTICI – 271 Index InStat
  • A avut al treilea procentaj din echipă la dueluri câștigate, 64%. A furnizat cele mai multe pase în careu, 7, din care 4 au fost corecte.

Cei mai buni jucători ai CFR conform Index InStat

  1. Cristian MANEA – 297 Index InStat
  • A avut cel mai mare procentaj de acțiuni reușite în defensivă, 92%, în condițiile în care l-a avut ca adversar pe Bancu. 69% dueluri câștigate și 75% pase corecte întregesc reperele unei seri solide în apărare
  1. Guiedrius ARLAUSKIS – 294 Index InStat
  • Fără să fi avut o seară încărcată, lituanianul a salvat singurul șut periculos al gazdelor, expediat de Cicâldău din lovitură liberă. A avut 3 ieșiri pe centrări, toate bune, iar din 17 mingi lungi expediate a greșit una singură!!!
  1. Ciprian DEAC – 278 Index InStat
  • A avut cele mai multe participări la faze ofensive din toată echipa lui, 28. Printre ele, a furnizat pasa dedisivă la cea mai mare ratare a meciului, când l-a lăsat singur cu portarul pe Bud (min.45)