Sport

Andy Murray a încetat colaborarea cu Ivan Lendl! Cine va fi noul său antrenor

Scoţianul Andy Murray, fost lider mondial, a decis să renunţe la colaborarea cu fostul jucător ceh, Ivan Lendl, ce făcea parte din echipa sa tehnică din iunie 2016.
18.11.2017 | 13:40
Andy Murray a incetat colaborarea cu Ivan Lendl Cine va fi noul sau antrenor
ADVERTISEMENT

Andy Murray plănuieşte revenirea în circuit la începutul sezonului viitor, iar din planurile sale pentru noul sezon nu va mai face parte fostul jucător ceh, Ivan Lendl. Andy Murray colabora cu Ivan Lendl în vederea turneelor mari, în restul timpului fiind pregătit de compatriotul său, Jamie Delgado.

A fost cea de-a doua colaborare între Murray şi Lendl, cei doi lucrând împreună şi în perioada 2011-2014. După încheierea acelei perioade, Murray luase decizia surprinzătoare de a fi antrenat de către fosta jucătoare din Franţa, Amelie Mauresmo. Pare a fi primul pas în tentativa lui Andy Murray de a schimba ceva, pentru a căuta cea de-a doua tinereţe în circuitul ATP, în prezent aflându-se pe cea de-a 16-a poziţie a ierarhiei după un sezon măcinat de accidentări.

ADVERTISEMENT

Andy Murray a obţinut cele mai bune performanţe alături de Lendl

De-a lungul carierei sale, Andy Murray a reuşit să îşi treacă în palmares 3 titluri de Grand Slam, Wimbledon în 2013 şi 2016, respectiv US Open în 2012. Foarte interesant este de remarcat faptul că toate aceste titluri au venit în perioadele în care a colaborat alături de Ivan Lendl, cehul fiind la rândul său multiplu laureat în turneele de Grand Slam, având 8 astfel de titluri în carieră (3 Roland Garros, 3 US Open, 2 Australian Open).

Se pare că, în startul sezonului viitor cel puţin, Andy îl va păstra ca antrenor doar pe Jamie Delgado, fostul jucător de dublu din Marea Britanie fiind în boxa tehnică a lui Murray din 2016 de asemenea. De-a lungul carierei, fostul lider mondial a devenit renumit pentru frecvenţa de schimbare a antrenorilor, câteva nume mari pregătindu-l de-a lungul timpului, precum Alex Corretja, Brad Gilbert sau Mark Petchey. Cu toate acestea, doar alături de Ivan Lendl a reuşit să câştige titluri de Grand Slam, ceea ce face ca această decizie să pară cel puţin bizară în acest moment.

ADVERTISEMENT