Fotbal international

Anghel Iordănescu, optimist: “Sper şi cred că vom avea două echipe în grupele Europa League”

21.08.2018 | 11:10
Anghel Iordanescu optimist Sper si cred ca vom avea doua echipe in grupele Europa League

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu consideră că FCSB şi CFR Cluj au ambele şanse importante la calificare în grupele UEFA Europa League. “Tata Puiu” este de părere că feroviarii au un adversar uşor, în timp ce FCSB are experienţa necesară să treacă de Rapid Viena.

“Eu sper şi cred că vom avea două echipe în grupele Europa League. FCSB ne-a obişnuit cu această postură, plus că este echipa care bagă bani, investeşte. Iar CFR are o misiune uşoară. Pe ultima sută de metri încearcă să-şi îmbunătăţească anumite poziţii din lot, în mod special pentru a putea face faţă pe mai multe planuri, şi ma refer la campionat şi la cupele europene”, a spus Iordănescu, pentru Pro X.

Anghel Iordănescu a trimis săgeţi către actualul antrenor al celor de la CFR Cluj, Toni Conceicao, cel care a preluat formaţia tocmai de la Edi Iordănescu. Fostul selecţioner al României aminteşte faptul că tactica a fost făcută de fiul său: “Să nu uitaţi că pregătirea de vară a CFR-ului a fost făcută cu juniorul (n.r cu Edi Iordănescu). Filosofia de joc a fost schimbată de el. Astfel, pentru actualul antrenor a fost mult mai uşor să vină şi să continue, pentru că, după ce văd eu, şi filosofia lui este asemănătoare cu cea a lui Edi. Una peste alta, echipa şi-a găsit cadenţa, CFR-ul joacă acum”. 

Anghel Iordănescu, optimist şi cu privire la soarta fiului său: “Sper să depăşească această situaţie”

“Este alegerea lui Edi unde va merge mai departe. Eu sper să depăşească acea situaţie delicată. În momentul de faţă, ştiu că se preocupă şi urmăreşte competiţia internă. Evident, ultima decizie îi va aparţine şi el va hotărî unde va antrena. Mă bucură faptul că Ţucudean are prestaţii bune şi marchează. Uitaţi-vă că este prezent la toate fazele din careu ale CFR-ului”, a mai spus selecţionerul României de la Mondialul din 1994.

Campioana CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 2, de către campioana Suediei, Malmo. Cu toate acestea, echipa din Gruia nu le-a dat nicio şansă armenilor Alaşkert pe care i-a învins cu 2-0 şi 5-0. Astfel, în playoff-ul Europa League, clujenii vor întâlni surpriza F91 Dudelange, formaţie luxemburgheză care i-a eliminat pe cei de la Legia Varşovia.

De partea cealaltă, FCSB a trecut de Rudar Velenje în turul 2 din Europa League, cu 2-0 şi 4-0, pentru ca apoi să se califice la ultima fază a dublei cu Hajduk Split, după un gol reuşit in extremis de către golgeterul Harlem Gnohere. În turul următor, FCSB va întâlni Rapid Viena, formaţie la care evoluează şi românul Andrei Ivan.