Aytekin a avut nevoie de VAR pentru a da penalty Italiei pe Wembley

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
28/03/2018, 16:36
Aytekin a avut nevoie de VAR pentru a da penalty Italiei pe Wembley GALERIE FOTO

După succesul cu 1-0 din Olanda naţionala Angliei a fost foarte aproape să bifeze un nou succes, de astă dată pe Wembley în partida cu Italia. Însă un gol venit aproape de finalul meciului, din lovitură de la 11 metri, i-a obligat pe oamenii lui Gareth Southgate să accepte un egal.

The Sun a scos în evidenţă, dincolo de jocul în sine, aspectele mai puţin sesizate sau nedezvăluite celor care au stat şi au urmărit meciul în faţa micilor ecrane, insistând şi asupra fazei care a generat golul egalizator al Italiei din ultimele minute, un gol care a suscitat vii polemici pe conturile de socializare după joc.

Arbitrul nu a dat nimic la un fault criminal al lui Young

Partida a început cu un triplu moment de omagiere a trei internaţionali, doi englezi şi unul italian, care au plecat de curând să joace printre sfinţi. Este vorba de Cyrille Regis şi Jimmy Arnfield, respectiv Davide Astori. Criticat după meciul din Olanda pentru faptul că a fost pe teren timp de 22 minute şi a atins doar o dată balonul Jamie Vardy a atins pentru prima dată mingea în faţa Italiei după doar 45 de secunde şi a marcat golul Albionului, purtând în picioare o pereche de ghete din noua colecţie Nike personalizată cu numele lui Cristiano Ronaldo, Nike CR7 Mercurial.

Un moment din prima repriză în care se putea ajunge până la cartonaş roşu, dar culmea e că nu a primit nici galben, l-a constituit atacul la rupere, în tuşă, al lui Ashley Young asupra lui Davide Zappacosta. Ciudată decizia arbitrului german Deniz Aytekin, de a lăsa jocul să continue. Dar cel mai controversat moment a fost penaltyul acordat Italiei. Federico Chiesa a căzut în duel cu debutantul Tarkowski de la Burnley. Aytekin a lăsat jocul să continue, dar la protestele oaspeţilor a consultat VAR şi a arătat penalty, transformat de Insigne.

 

Ştirea MOMENTULUI

La 16 ani după moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea: “Este drama vieții mele”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×