Fotbal international

Anglia la Campionatul Mondial 2018! Lotul Angliei la CM 2018, programul si cote la pariuri

10.06.2018 | 16:31
Anglia la Campionatul Mondial 2018 Lotul Angliei la CM 2018 programul si cote la pariuri
Anglia la Campionatul Mondial 2018

Anglia este considerată la fiecare ediţie drept una dintre favorite, însă inventatorii fotbalului au reuşit mai mereu să dezamăgească. Pentru Campionatul Mondial 2018, englezii şi-au propus să câştige titlul, însă fanii “leilor” sunt pregătiţi pentru orice deznodământ.

Selecţionata Albionului vrea să şteargă dezamăgirile de la Mondialul din 2014 şi de la Europeanul din 2016, însă lotul lui Gareth Southgate pare să nu ofere prea multe speranţe, mai ales la capitolul portari şi defensivă. Toate speranţele vor fi puse în Harry Kane, vedeta englezilor.

Cum s-a calificat Anglia la Campionatul Mondial 2018

Anglia a făcut parte din Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2018, alături de Slovacia, Scoţia, Slovenia, Lituania şi Malta. Cu toate că englezii nu au pierdut niciun meci în calificări, selecţionata lui Gareth Southgate a arătat câteva momente de slăbiciune. Cu opt victorii şi două remize, Anglia a terminat pe primul loc, la opt puncte în faţa Slovaciei, devenind a treia echipă europeană calificată la Mondial.

Lotul naţionalei Angliei la turneul final al CM 2018

Portari: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Fundaşi: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones, Ashley Young (ambii de la Manchester United), Harry Maguire (Leicester) John Stones, Kyle Walker (ambii de la Manchester City), Danny Rose, Kieran Trippier (ambii de la Tottenham)

Mijlocaşi: Dele Alli, Eric Dier (ambii de la Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph, Raheem Sterling (ambii de la Manchester City), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Atacanţi: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)

Lotul Angliei la Campionatul Mondial 2018
Lotul Angliei la Campionatul Mondial 2018

Vedeta naţionalei Angliei la CM 2018

Harry Kane este vedeta naţionalei Angliei la CM 2018, iar fanii îşi pun toate speranţele în atacantul lui Tottenham. Atacantul de 24 de ani a reuşit un nou sezon de excepţie, cu 41 de goluri marcate în 48 de meciuri în tricoul londonezilor, cu toate că formaţia din capitala Angliei nu a câştigat niciun trofeu. Cu doar 24 de selecţii la naţională, Harry Kane a reuşit să marcheze 13 goluri din 2015 şi până în prezent.

Selecţionerul Angliei la Campionatul Mondial din 2018

Gareth Southgate a fost văzut ca o variantă interimară la cârma naţionalei Angliei, după ce Sam Allardyce şi-a dat demisia în urma unui scandal de corupţie. După patru meciui, trei dintre acestea fiind în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018, antrenorul de 47 de ani a primit un contract pe patru ani din partea Federaţiei Engleze de Fotbal. Înainte să preia echipa mare a naţionalei Angliei, fostul internaţional englez a pregătit-o pe Middlesbrough (2006-2009) şi echipa naţională de tineret a Angliei (2013-2016).

Gareth Southgate este selecţionerul Angliei la Campionatul Mondial 2018
Gareth Southgate este selecţionerul Angliei la Campionatul Mondial 2018

Programul Angliei la CM 2018

18 iunie, ora 21:00 – Tunisia – Anglia (Volgograd)

24 iunie, ora 15:00 – Anglia – Panama (Novgorod)

28 iunie, ora 21:00 – Anglia –  Belgia (Kaliningrad)

Obiectivele naţionalei Angliei la Campionatul Mondial 2018

Englezii visează la un nou titlul mondial, la 52 de ani de la primul şi singurul trofeu câştigat. Cu toate acestea, lotul nu este unul care să dea prea mari speranţe. Primul obiectiv al Angliei la Campionatul Mondial 2018 este calificarea în optimile de finală. După acest pas, selecţionata antrenată de Gareth Southgate va fi nevoită să spere şi la un parcurs facil, dar şi să evite loviturile de departajare, unde englezii sunt cunoscuţi ca nişte adevăraţi ghinionişti, pentru a visa la un nou titlu mondial.

Anglia visează la trofeu la Campionatul Mondial 2018
Anglia visează la trofeu la Campionatul Mondial 2018

Palmaresul naţionalei Angliei la Campionatul Mondial

Anglia a participat la 14 ediţii de Campionat Mondial, debutul fiind bifat în 1950. Cel mai bun rezultat a fost obţinut în 1966, când englezii au fost ţara gazdă şi au câştigat trofeul după o finală controversată. 24 de ani mai târziu, Anglia a terminat pe locul patru la Mondialul din Italia. Cu excepţia acestor rezultate, selecţionata Albionului a avut mai mereu rezultate modeste. La ultima ediţie, Anglia a fost eliminată încă din faza grupelor, fără să obţină vreo victorie. În plus, englezii sunt urmăriţi şi de un adevărat blestem la loviturile de departajare, fiind eliminaţi de trei ori în acest mod.

Ce cotă are Anglia la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Anglia este a şaptea favorită la Campionatul Mondial 2018 în opinia caselor de pariuri, cu o cotă de 17. Englezii au o cotă de 2.25 pentru a termina pe primul loc în grupa G, în timp ce calificarea în optimile de finală are o cotă de 1.10. Harry Kane are o cotă de 17 să fie cel mai bun marcator al turneului final din Rusia.

Tags: