News
notix pixel id

ANM, anunț de ULTIMA ORĂ după incendiul din Băneasa, de la Metav. Cât de toxic este norul negru?

30.08.2019 | 14:03
ANM, anunț de ULTIMA ORĂ după incendiul din Băneasa, de la Metav. Cât de toxic este norul negru?
Norul negru se va disipa greu din cauza vântului care suflă slab. Sursa foto: captură Facebook

Un incendiu de proporții a izbucnit în zona de nord a Capitalei, mai exact la fabrica Metav, din Băneasa, iar meteorologii au anunțat că vântul suflă foarte slab la această oră, iar norul se va disipa foarte greu.

Ce spun meteorologii despre incendiul din Capitală

Un incendiu

a izbucnit în zona de nord a Capitalei, la parcul industrial Metav. La fața locului s-au deplasat 16 autospeciale, 2 ambulanțe și 4 mașini de descarcerare. Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că norul negru se va disipa destul de greu din cauza vântului care suflă slab. Mai mult, se pare că fumul ar fi unul toxic din cauză că a ars o cantitate mare de vopsea din interiorul fabricii.

„Norul merge spre sud-est, s-au făcut simulări. Este bine că e sus, se simte miros de fum în zona Băneasa, densitatea mare este sus. Nu ştiu cât de mult ne vor afecta, nu sunt de competenţa noastră”, a declarat meteorologul ANM, Meda Andrei, meteorolog ANM pentru Digi 24. 

„S-a emis Ro-Alert pentru două motive, este o degajare mare de fum şi doi pentru că este o zonă aglomrată, pentru a permite maşinilor de pompieri şi de intervenţii. Nu avem informaţii de victime, sunt mai multe echipaje de la ISU. Să evite zona respectivă, zona Biharia. Au ajuns acolo, colegii de la Pompieri. Vor face tot posibilul ca incendiul să nu se propage şi stingerea incendiului şi controlul lui. Preventiv s-au trimis şi ambulanţe, inclusiv pentru protecţia personalului”, a declarat Raed Arafat.

 

Stire în curs de actualizare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri