News

ANM, prognoză meteo pe două săptămâni! În perioada 29 aprilie – 12 mai, vremea se schimbă radical

30.04.2019 | 09:06
ANM prognoza meteo pe doua saptamani In perioada 29 aprilie  12 mai vremea se schimba radical

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo extinsă pe parcursul a două săptămâni. Mai exact, este vorba despre perioada 29 aprilie -12 mai, iar veștile nu sunt dintre cele mai bune. Potrivit specialiștilor, trebuie să ne așteptăm la ploi însemnate cantitativ și temperaturi ceva mai scăzute, comparativ cu normalul acestui interval.

Prognoza pentru două săptămâni: cum va fi vremea în perioada 29 aprilie -12 mai

În ultimele zile ale lunii aprilie, vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile maxime vor înregistra scăderi importante, ajungând până la valoarea de 13 grade în Transilvania. Situația se va îmbunătăți însă de săptămâna viitoare, odată cu intrarea în drepturi a lunii mai, atunci când valorile termice se vor situa în jurul a 22 de grade, în Muntenia. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că ploile își vor face apariția în următoarele două săptămâni.

Începând cu marți, 30 aprilie, vom avea parte de o răcire bruscă a vremii,  mercurul din termometre indicând valoarea medie de 13-14 grade Celsius. Situația va persista până pe 6 mai, când valorile termice vor înregistra o creștere treptată, ajungând chiar peste temperatura normală pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru două săptămâni! Vremea pentru 29 aprilie-12 mai
Prognoza meteo pentru două săptămâni! Vremea pentru 29 aprilie-12 mai

Vremea pentru 29 aprilie-12 mai

Banat– Răcirea se va resimți până pe 6 mai, media fiind de 13-14 grade Celsius. La începutul perioadei menționate, temperaturile sunt normale acestui sezon. După răcirea menționată, intervalele termice vor crește treptat. Ploile scurte vor fi și ele pezente.
Crișana– Prima zi a intervalului aduce vremea normală sezonului, media temperaturilor maxime fiind de 18 grade Celsius, urmând ca mercurul să scadă în termometre pe 30 aprilie. La jumătatea perioadei de 19 aprilie-12 mai, va fi o răcire, iar spre 30 aprilie media va fi în jurul a 15 grade Celsius.
Transilvania– Primele zile din prognoză indică temperaturi scăzute, media fiind de 13 grade Celsius. Procesul de încălzire se va resimți de pe datele de 3 și 4 mai. Răcirea se va produce pe 5 și 6 mai, iar ploi extinse vor fi pe 30 aprilie.

Maramureș– Vremea se răcește în primele trei zile din prognoză, maximele coborând la 14 grade Celsius. Se estimează o nouă răcire pe data de 5 mai, dar la sfârșitul perioadei 29 aprilie-12 mai, temperaturile vor fi cele normale sezonului.
Moldova– Procesul de încălzire va apărea pe 3 și 4 mai, o nouă răcire se va resimți pe 6 mai, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se va ajunge treptat la temperaturi medii.
Oltenia– Vremea se va răci în primele trei zile ale prognozei, așa că pe 30 aprilie și 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade Celsius. Va ploua pe arii extinse și local pe 30 aprilie, dar și în intervalul 4-7 mai.