News

ANM, prognoză meteo specială pentru București! Vreme instabilă în următoarele zile

16.05.2019 | 13:50
ANM prognoza meteo speciala pentru Bucuresti Vreme instabila in urmatoarele zile

Agenția Națională de Meteorologie a emis din nou o prognoză specială pentru Capitală. Vremea va rămâne instabilă în următoarele zile. Ploile și descărcările electrice, vijeliile și intensificările de vânt au pus stăpânire pe Capitală.

ANM a emis o nouă prognoză pentru Capitală

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben, valabilă până în weekend, duminică mai exact. Așadar, în Capitală se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. De joi, 16 mai, se vor instala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aversele, descărcările electrice și intensificările de vânt se vor semnala pe toată durata codului galben, cod care va ține până duminică, 19 mai.

Temperaturile minime se vor încadra între 12 – 14 de grade Celsius. Contrar codului galben, temperaturile vor fi ridicate zilele acestea, maximele se vor ridica până la 26 de grade Celsius. Prin urmare, în Capitală, joi se vor înregistra 18 – 19 de grade Celsius, vineri 24 – 25 de grade Celsius, iar sâmbătă 25 – 26 de grade Celsius.

Cantitățile de apă vor atinge 15 – 20 l/mp. Izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. În Capitală, umiditatea va atinge un procent de 73%, precipitațiile vor fi în proporție de 80%. Vântul va bate cu 19 km/h.

Luna mai a acestui an nu este una foarte călduroasă, ploile vor cădea în cea mai mare parte a zilelor.  În luna mai, soarele răsare la 05:49 și apune la 20:36.

Vreme instabilă în Capitală. Cod galben de vreme rea
Meteorologii au emis joi, un nou cod galben de vreme rea
Sursa foto: www.accuweather.com

Vremea va rămâne instabilă și în restul țării

Codul galben de vreme rea, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului este valabil și în restul țării, nu doar în Capitală.

Meteorologii au emis cod galben în 12 județe din țară, în special în centrul și sudul țării. Codul intră în vigoare joi, ora 12.00 și este valabil până vineri dimineața, ora 6.00.

Prin urmare, în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cât și vijelii și grindină. Cantitățile de apă acumulate vor depăși 25 l/mp, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 40 – 50 l/mp.