Sporturi

Anne Keothavong vorbeşte despre coşmarul de la Fed Cup prin care a trecut din cauza lui Ilie Năstase

30.04.2018 | 17:19
Anne Keothavong vorbeste despre cosmarul de la Fed Cup prin care a trecut din cauza lui Ilie Nastase

După un an de la incidentele provocate de Ilie Năstase la confruntarea de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, căpitanul nejucător Anne Keothavong povesteşte clipele dificile prin care a trecut la Mamaia.

Oficialul britanicelor a descris atitudinea lui Ilie Năstase ca fiind un coşmar, după ce acesta i-a făcut avansuri sexuale în mai multe rânduri. “Toţi cei care eram la masă pur şi simplu dădeam din cap şi ne uitam unii la ceilalţi gândindu-ne ‘Chiar se întâmplă asta? Chiar spune aşa ceva?’ A fost foarte ciudat şi inadecvat. Îmi aduc aminte că a strigat ceva spre mine şi a întrecut orice limită”, a declarat Keothavong pentru The Times.

“Ştiu că dacă soţul meu ar fi fost acolo ar fi intervenit… Nu m-am simţit intimidată de el la tragerea la sorţi, dar m-a făcut să mă simt inconfortabil. Eşti în faţa multor persoane, toată lumea se uită la tine”, a mai spus Anne Keothavong într-un interviu pentru ediţia tiparită a cotidianului The Times.

Anne Ketohavong pune înfrângerea de atunci pe seama întâmplărilor cu Ilie Năstase

Apoi, Keothavong a afirmat că Marea Britanie a pierdut în mare măsură confruntarea cu România din cauza incidentului provocat de Ilie Năstase în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, care ar fi marcat-o pe jucătoarea britanică. “În acea seară, discuţia cu echipa a fost dată peste cap. Toată lumea era în stare de soc. Johanna Konta era zdruncinată rău, a fost dificil. Oricine a văzut meciul de a doua zi cu Simona Halep îşi dă seama că a fost afectată”, a mai spus Keothavong.

Fostul mare tenismen a rezistat doar două confruntări în funcţia de căpitan nejucător, întrucât după cea cu Marea Britanie a fost suspendat, iar în locul lui a fost numit Florin Segărceanu. Conform deciziei unui Tribunal Independent, suspendarea lui Năstase va expira în aprilie 2020. Începand cu Roland Garros 2018, Năstase poate să intre la turneele de Grand Slam.