Fotbal international

Antonio Conte are mare căutare. Bayern Munchen, Inter și AS Roma se bat pentru omul cu ultimul titlu la Chelsea

16.04.2019 | 11:38
Antonio Conte are mare cautare Bayern Munchen Inter si AS Roma se bat pentru omul cu ultimul titlu la Chelsea

Antrenorul Antonio Conte are mare căutare, deși în ultimul an a avut un an sabatic, adică a stat și a încasat banii primiți de la Chelsea drept despăgubiri pentru că a fost obligat să plece cu un an mai înainte de a-i expira contractul. Conte a primit de la londonezi numai puțin de 10 milioane euro și acum, din vară, este absolut liber să decidă încotro își va îndrepta pașii.

Antonio Conte este dorit la Bayern Munchen, Inter și AS Roma

Și vulcanicul antrenor italian nu se poate plânge că ar duce lipsă de oferte. Deși este o fire puțin plăcută de jucători și la Chelsea și-a pus vestiarul în cap după ce a câștigat titlul cu atitudinea sa dictatorială și cu modul ordinar prin care l-a anunțat, prin SMS, pe golgeterul Diego Costa, care dăduse 20 de goluri pentru londonezi, că nu mai e nevoie de serviciile sale, sunt cluburi care cred că venirea lui Conte ar schimba lucrurile în bine.

Inter este clubul care și-a declarat fățiș interesul pentru Antonio Conte, deși are antrenor și Luciano Spalletti e pe cale să ducă din nou echipa milaneză în grupele Champions League pentru ediția viitoare. Spalletti are însă un mare handicap de care nu poate trece. Noul director sportiv la Inter este Beppe Marotta, venit de la Juventus, unde a lucrat cu Antonio Conte!

Antonio Conte. Pagina din Corriere dello Sport care anunță oferta lui Bayern pentru Conte
Antonio Conte. Pagina din Corriere dello Sport care anunță oferta lui Bayern pentru Conte

Fostul director sportiv de la Juventus îl vrea la Inter

Și Roma se gândește că totuși Claudio Ranieri nu mai este ce a fost și ar trebui un personaj dinamic, însă nici Inter și nici Roma nu au trecut la stadiul de a-i face o ofertă concretă fostului selecționer. Există însă un al treilea club, care după modelul german trece de la intenție la faptă și este un club căruia cu greu i-ai putea spune nu.

Bayern Munchen consideră, chiar dacă va câștiga un nou titlu, că numirea lui Niko Kovac a fost aproape un fiasco și se dorește ca pe viitor clubul să revină în prim plan și în Europa. Pentru asta e nevoie de o mână forte precum Antonio Conte, dar și de schimbarea politicii de transferuri de până în 50 de milioane euro. Bayern a trecut la fapte și i-a făcut o ofertă lui Conte, iar acesta pare foarte tentat să o accepte. Ar fi al treilea italian în Bavaria, după Giovanni Trapattoni și Carlo Ancelotti.