Fotbal international

Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter! Anunţul oficial făcut de club

31.05.2019 | 10:22
Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter Anuntul oficial facut de club

Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter. Chinezii l-au demis Luciano Spalletti la finalul sezonului chiar dacă a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor 2019-20 şi au oficializat vineri numirea antrenorului italian de 49 de ani.

Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter: “Este un proiect ambiţios”

Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter, mutarea fiind anunţată vineri dimineaţă pe site-ul oficial al clubului. Antrenorul italian a semnat un contract valabil trei ani şi va câştiga 9.000.000 de euro pe sezon. Patronii chinezi i-au luat prin surprindere pe fanii nerazzurri, din moment ce anunţul oficial a fost postat pe site-ul clubului la ora 6:00 dimineaţa. Cu această ocazie, Antonio Conte a dat şi primele declaraţii după semnarea contractului.

“Începe un nou capitol din viaţa mea şi sunt foarte fericit. Cu multă muncă, voi încerca să răsplătesc încrederea pe care conducerea şi-a pus-o în mine. Am ales Inter pentru că este un club mare, pentru că e un proiect extrem de ambiţios, pentru istoria clubului. Sper să o duc pe Inter acolo unde merită cu adevărat să fie”, a declarat Antonio Conte.

Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter
Antonio Conte este noul antrenor al lui Inter

Chinezii îl laudă pe Antonio Conte: “Este unul dintre cei mai buni antrenori”

Stevan Zhang, preşedintele lui Inter, l-a lăudat pe Antonio Conte, spunând despre italian că este unul dintre cei mai buni antrenori ai momentului şi a susţinut că este sigur că va ajuta echipa să-şi atingă obiectivele propuse pentru sezonul viitor. “Sunt sigur că Antonio este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Cu siguranţă ne va ajuta să ne atingem obiectivele, unul dintre acestea fiind ca Inter să devină unul dintre cele mai bune cluburi din lume”, a spus oficialul clubului milanez.

Până în prezent, Antonio Conte le-a antrenat pe Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus şi Chelsea. Între 2014 şi 2016, tehnicianul de 49 de ani a fost selecţionerul Italiei. De-a lungul carierei, italianul a câştigat opt trofee, fiind campion în Serie A şi Premier League.