Stiri sportive

ANTRENOR, caut echipă. Nume de top pe lista ŞOMERILOR români

Cu doar 14 echipe rămase în primul eşalon al fotbalului românesc, mai bine de jumătate cu probleme financiare, antrenorii autohtoni îşi găsesc tot mai greu de muncă. Nu mai puţin de 96 de...
18.11.2016 | 09:16

Cu doar 14 echipe rămase în primul eşalon al fotbalului românesc, mai bine de jumătate cu probleme financiare, antrenorii autohtoni îşi găsesc tot mai greu de muncă. Nu mai puţin de 96 de antrenori licenţiaţi nu au angajamente în momentul de faţă. 

Două nume grele 

Mircea Rednic este, fără îndoială, cel mai important nume de pe lista antrenorilor români care nu au angajament în momentul de faţă. Campion cu Rapid şi, apoi, Dinamo atât ca jucător, cât şi ca antrenor, Rednic este liber de contract după despărţirea de gruparea din şoseaua Ştefan cel Mare, venită la finalul sezonului precedent.

De curând, Cosmin Contra a fost demis de la Alcorcon, echipă din liga a doua spaniolă. Fostul antrenor al Petrolului nu bifase o experienţă prea plăcută nici în China, la Guangzhou RF. Totuşi, Contra s-a aflat pe lista FRF-ului pentru funcţia de selecţioner, înainte ca neamţul Daum să fie ales.

Trofee da, contracte ba

Un alt antrenor care a impresionat în Liga 1, Daniel Isăilă, nu mai pregăteşte pe nimeni după ce şi-a încheiat înţelegerea cu FRF. Isăilă a strălucit pe banca Astrei, alături de care a cucerit Cupa şi Supercupa României.

Dorinel Munteanu reuşea în 2011 una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc, triumfând în Liga 1 împreună cu Oţelul Galaţi. Ulterior a luat şi Supercupa, însă, între timp, a rămas fără angajament de peste un an şi jumătate. Ultima lui experienţă a fost pe banca Astrei, înainte de venirea lui Şumudică.

Bun în trecut, neştiut în prezent

Ladislau Boloni a fost nominalizat recent la titlul de cel mai bun antrenor străin din istoria primei ligi franceze, datorită realizărilor avute pe banca lui Nancy, Rennes şi AS Monaco. În prezent însă, tehnicianul în vârstă de 63 de ani va împlini un an de când nu mai activează. Ultima oară a fost pe banca saudiţilor de la Al Ittihad.

Scurte experienţe la nivel de Liga 1 au avut Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Flavius Stoican, Liviu Ciobotariu şi Ionel Ganea, unii dintrei ei deveniţi analişti sportivi la diverse posturi TV.

96 de antrenori români licenţiaţi sunt liberi de contract în acest moment