Fotbal international

Antrenorul lui Hajduk Split, după egalul cu FCSB: “Adversarul poate fi periculos”

10.08.2018 | 08:19

Antrenorul lui Hajduk Split a vorbit, după egalul cu FCSB, despre prestația echipei sale și despre returul de la București. Zeljko Kopic s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi și a părut încrezător în șansele de calificare în play-off-ul Europa League, dar a recunoscut că FCSB este un adversar dificil, care le-a pus probleme în Croația.

Hajduk Split – FCSB 0-0 s-a jucat în turul trei preliminar din Europa League.  Vicecampioana României nu a reuşit să obţină victoria pe stadionul “Poljud”, iar calificarea se va decide joi, 16 august, de la ora 21:30, pe Arena Naţională. În prima repriză, cele două formaţii s-au tatonat, însă croaţii au dominat vicecampioana României. Jucătorii antrenaţi de Zeljko Kopic au avut câteva ocazii de a marca, însă nu au reuşit să-l învingă pe Cristian Bălgrădean. În minutul 41,  Marko Momcilovic a suferit o întindere şi a fost înlocuit cu Junior Morais. După pauză, starea proastă a gazonului şi-a pus amprenta pe joc, iar FCSB şi Hajduk Split nu au reuşit să-şi creeze prea mari şanse de a marca. În minutul 90, Ahmed Said a fost la un pas să înscrie, însă Cristian Bălgrădean a respins balonul. După câteva secunde, portarul a reţinut un şut periculos al croaţilor. La ultima fază a meciului de la Split, Olimpiu Moruţan a ratat cea mai mare ocazie a meciului pentru FCSB. Câştigătoarea din această dublă o va întâlni pe formaţia care se va impune în duelul dintre Slovan Bratislava şi Rapid Viena.

Tehnicianul Zeljko Kopic a declarat după meci că este mulțumit cu rezultatul de egalitate. “Am fost agresivi, am avut un număr mare de dueluri câștigate, am fost disciplinați din punct de vedere tactic. Am neutralizat toate punctele periculoase ale adversarului. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm, dar în ultimele minute adversarul a arătat cât de periculos poate fi. Lucrul cel mai important a fost să ținem posesia mingii, să nu îi lăsăm să joace și să își creeze spații. Din punct de vedere tactic am făcut un meci bun împotriva unui adversar puternic, care nu a reușit să înscrie”, a declarat croatul.

Antrenorul lui Hajduk Split este mulțumit după egalul cu FCSB

“Avem nevoie să facem un joc de calitate. Unii dintre jucători nu sunt într-o stare excelentă. Încercăm să îi aducem la forma optimă, să ieșim din această situație cât de bine putem. Nu este ușor să fii jucător sau antrenor la Hajduk. Trebuie să fiu un scut pentru echipă, să nu las energiile negative să ne afecteze. Nu trebuie să rămânem la nivelul la care suntem acum, trebuie să creștem. În primul rând, sunt mulțumit de modul în care echipa a reacționat. Este un rezultat bun. Trebuie să mergem acolo să înscriem cel puțin un gol. Nu va fi ușor, adversarul este foarte puternic, iar terenul va fi și mai prost. Există un anumit blocaj la echipă. Sego și Delic abia și-au început cariera la seniori, Ivanovski abia a venit la echipă, Futacs și Said erau pe picior de plecare. Ne lipsește acea atitudine mentală pozitivă, dar încercăm să îmbunătățim lucrurile”, a mai spus Zeljko Kopic.