Fotbal intern

Antun Palic, interviu EXPLOZIV despre Dinamo! De ce a plecat

Antun Palic, unul dintre cei mai iubiţi jucători străini care au trecut prin „Groapa” din ”Ştefan cel Mare”, a ţinut să le transmită un mesaj de încurajare suporterilor şi foştilor...
13.09.2017 | 18:10

Antun Palic, unul dintre cei mai iubiţi jucători străini care au trecut prin „Groapa” din ”Ştefan cel Mare”, a ţinut să le transmită un mesaj de încurajare suporterilor şi foştilor coechipieri într-un interviu ÎN EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.

Mijlocaşul croat care a împlinit 29 de ani pe 25 iunie a vorbit pentru FANATIK despre despărţirea de echipa antrenată de Cosmin Contra şi despre noua provocare pe care a ales-o, nou-promovata în prima ligă belgiană Royal Excel din Mouscron, orăşel francofon cu 68.000 de locuitori din regiunea Valonia, la graniţa cu Franţa. Acolo, Antun Palic este antrenat de Mircea Rednic, tehnicianul care l-a adus în România, la Dinamo, în vara lui 2015, de la echipa slovenă de divizie secundă NK Krka Novo Mesto. Şi unde, de o săptămână, este coechipier cu Dorin Rotariu, alături de care a mai şi jucat în Liga 1, în tricoul „câinilor roşii”.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„Mister Rednic m-a chemat la Mouscron”

Bonjour, Antun, comment allez-vous? Ce mai faci? Cum este la Mouscron?
– Je vais tres bien, merci! (râde de franceza pe care o „rupe” cu accent slav… şi o dă pe engleză!) I’m OK, thanks! Sunt foarte bine, mulţumesc! Îmi place aici, este OK, totul e în regulă. Acum, ne pregătim de meciurile din campionat, după pauza generată de meciurile echipelor naţionale.

Cum ai ajuns în Belgia?
– Mister Rednic m-a chemat aici, la Mouscron. Am acceptat oferta imediat, am venit ca să ajut clubul şi împreună cu colegii mei să facem ca echipa să meargă, să joace, să nu se chinuie la retrogradare şi să obţinem punctele necesare unei vieţi liniştite în prima ligă.

„Nu ne-am înţeles pentru prelungire!”

Cum este să-l ai din nou coleg pe Dorin Rotariu?
– Am vorbit cu Dorin înainte să ajungă şi el aici. Este foarte bine că a venit la Mouscron, atât pentru mine, cât şi pentru el, pentru că noi ne cunoaştem foarte bine de la Dinamo şi aşa ne putem ajuta unul pe celălalt să ne adaptăm aici cât mai repede posibil. Din câte îl cunosc eu, din ce ştiu că poate să joace, mă mir că Brugge l-a împrumutat. Norocul nostru, norocul meu pentru că sperăm ca împreună să reuşim să ajutăm echipa să îşi atingă obiectivele şi să aibă rezultate bune.

El a plecat de la Brugge că nu l-a mai vrut antrenorul Leko, dar tu de ce ai plecat de la Dinamo?
– Am ales să plec de la Dinamo pentru că mi-a expirat contractul şi nu am mai ajuns la o înţelegere cu conducerea pentru prelungire şi pe următorul sezon. Asta a fost tot. Nu m-a dat nimeni afară.

„Am avut o relaţie normală cu Contra!”

Regreţi că nu ai mai stat acolo şi anul acesta?
– Nu, nu am de ce să regret că nu am rămas la Dinamo. Am petrecut doi ani foarte frumoşi acolo, dar nu ştii nicidodată ce se poate întâmpla şi ce îţi rezervă viitorul.

Cum te-ai împăcat cu Cosmin Contra? Ai avut vreun conflict cu el?
– Nu, în niciun caz! Dacă s-a scris aşa ceva, este o minciună! Am avut o relaţie bună, una cu adevărat profesională, ca de la profesionist la profesionist. Aşa cum am avut cu toţi antrenorii care au fost la Dinamo în aceşti doi ani.

Care este cea mai frumoasă amintire de la Dinamo?
– Pentru mine tot ce s-a întâmplat în aceşti doi ani a fost frumos, a fost într-adevăr o perioadă bună, dar dacă ar fi să aleg, totuşi, ceva deosebit aş vorbi despre atmosfera extraordinară pe care o creau suporterii noştri, ai lui Dinamo, la derby-urile cu Steaua. Asta îmi voi aminti întotdeauna.

„Au adus jucători buni”

Are Dinamo şanse la titlu în acest sezon?
– Dinamo este într-o perioadă de tranziţie acum, iar competiţia este abia la început. Au adus jucători buni şi în pauza asta de preliminarii mondiale, urmăresc ce se întâmplă acolo, şi cred că echipa poate face progrese importante în componenţa asta şi uşor, uşor poate deveni o candidată certă la titlul de campioană.

Ai un mesaj pentru dinamovişti?
– Le transmit fanilor lui Dinamo un mare mulţumesc! Un grand merci! (râde) Pentru faptul că m-au susţinut atât în vremurile bune, cât şi în perioadele mai puţin bune. Le mulţumesc pentru tot! Merci beaucoup pour tout!

1,25 milioane de euro este cota de piaţă a lui Antun Palic

5 goluri şi 14 pase de gol a reuşit mijlocaşul croat în tricoul formaţiei din Ştefan cel Mare, în doi ani de zile