News

Anunţ pentru şoferi! A devenit obligatoriu să ai acest lucru în maşină. Hotărârea a intrat deja în vigoare, din iunie

27.06.2019 | 09:58
Tahograful inteligent a devenit obligatoriu

Șoferii profesioniști nu vor mai putea folosi fraudulos tahograful, deoarece acesta este deja istorie. Vechiul tahograf va fi înlocuit cu unul inteligent, care nu poate fi păcălit sub nicio formă! Tahograful inteligent vine de fapt în ajutorul firmelor de transport, dar și a șoferilor, deoarece mașinile nu vor mai fi trase pe dreapta pentru control, acesta putând fi făcut de către autorități în mers.

Tahograful inteligent, obligatoriu instalat pe mașinile de transport înmatriculate după 15 iunie 2019

Tahograful inteligent este un aparat cu ajutorul căruia autovehiculele utilizate la transportul rutier de mărfuri şi de călători vor fi controlate în timpul mersului și nu vor mai fi oprite decât dacă autoritatea de control are suspiciuni.

Dispozitivul primește informații de la mai mulți sateliți europeni de comunicații, memorează coordonatele geografice de la începutul și finalul călătoriei, dar și din timpul traseului, își setează singur ora locală și transmite toate datele printr-o conexiune securizată.

Tahograf inteligent
Soferii nu vor mai fi trasi pe dreapta pentru control, cu noul tahograf inteligent

Camioanele vor fi verificate în mers

Tahograful inteligent va ajuta companiile de transport și pe conducătorii auto ai acestor autovehicule să respecte timpii de condus și odihnă: șoferii vor fi mai bine protejați, iar competiția pe această piață va fi mult mai corectă.

Echiparea cu aceste tahografe este obligatorie pentru toate autovehiculele utilizate în transportul rutier de mărfuri şi de călători care sunt înmatriculate pentru prima dată în Uniunea Europeană din data de 15 iunie 2019.

Tahograful inteligent aduce schimbări importante pe piața transporturilor. Poziția autovehiculului este memorată la un interval de trei ore, dar și la începutul și finalul călătoriei. În viitor va știi și când autovehiculul a traversat granița și își va regla automat țara, fără vreo intervenție din partea șoferului.

Amendă record pentru un șofer român care a umblat la tahograf

Datorită tahografului inteligent, nu vom mai avea cazuri precum cel înregistrat în Danemarca, anul trecut, când un român a fost prins cu tahograful măsluit, de două ori, în două zile, cu două TIR-uri diferite! Șoferul a primit o amendă record.

Șoferul a fost prins cu tahograful măsluit, pentru a nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus. Românul, care se afla la volanul unui camion înregistrat în România, a fost oprit la un control de rutină în zona localităţii Vojens.

Poliţiştii au descoperit nereguli la tahograf şi au aplicat o amendă de 349.000 de coroane daneze (47.000 de euro). Totodată, camionul a fost imobilizat, iar permisul de conducere al românului reţinut temporar. A doua zi, alţi poliţişti l-au oprit pe român în trafic, la volanul altui camion, la aproximativ 50 de kilometri de locul unde fusese amendat anterior.

Şi de această dată, oamenii legii au descoperit probleme la tahograf şi l-au amendat cu 100.000 de coroane daneze (13.000 de euro) confiscând şi al doilea camion. Camioanele au fost indisponibilizate de poliţia daneză, până când şoferul sau angajatorul său va plăti cele două amenzi în valoare de 60.000 de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri