Fotbal intern

Arbitrii de la Poli Iaşi – Viitorul, aşteptaţi de suporteri în parcare! Salvaţi de apelul la 112

02.11.2018 | 08:59
Arbitrii de la Poli Iasi  Viitorul asteptati de suporteri in parcare Salvati de apelul la 112

Momente incredibile petrecute la finalul partidei dintre FC Politehnica Iaşi şi Viitorul Constanţa, din optimile Cupei României. Arbitrii partidei au fost aşteptaţi în parcarea stadionului “Emil Alexandrescu” de un grup de suporteri furioşi, care le-au cerut explicaţii pentru modul în care au judecat unele faze. Mai mult, fanii aveau cuţite în mână, iar unul dintre arbitri a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a scăpa de moldoveni.

Conform GSP.RO, arbitrul Marcel Bîrsan a rămas la stadion pentru a completa raportul de joc, iar când a vrut să plece a fost aşteptat de un grup de fani în parcarea stadionului. Firma de pază nu a asigurat siguranţa brigăzii de arbitraj, iar suporterii furioşi le-au cerut socoteală acestora. În cele din urmă, cineva a făcut apelul la 112 şi a intervenit Jandarmeria care a trimis un echipaj şi spiritele au fost calmate.

Arbitrii de la Poli Iaşi – Viitorul, aşteptaţi de suporteri în parcare

“Este incredibil ca firma de pază să plece de la stadion și să lase brigada nesupravegheată. Există un protocol clar care trebuia respectat! Forțele de ordine pur și simplu au plecat acasă după ce arbitrii au intrat în vestiar. Că li s-a părut că e liniște și nu se poate întâmpla ceva. Și uite că au venit niște descreierați care i-au înjurat ca la ușa cortului, i-au amenințat și le-au avariat mașinile celor din brigadă. Nu se poate așa ceva la o echipă din Liga 1“, a declarat pentru aceeaşi sursă reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Arbitrul Marcel Birsan în meciul FC Viitorul-Dinamo din finala Ligii Elitelor Under 17, disputat la stadionul Mogoşoaia, sâmbătă 28 mai 2016.
Arbitrul Marcel Birsan în meciul FC Viitorul-Dinamo din finala Ligii Elitelor Under 17

Imediat după cele întâmplate, Marcel Bîrsan a întocmit un alt raport privind scena petrecută în parcare şi conducerea Comisie Centrae a Arbitirlor a fost informată.

Partida Poli Iași – Viitorul s-a decis la penalty-uri, acolo unde constănțenii n-au ratat nicio lovitură. A fost 2-2 în timpul regulamentar, după care moldovenii au pierdut la loviturile de departajare cu 5-3.