VIDEO / Naţionala, amintiri de COŞMAR cu Pedro Proenca

Portughezul PEDRO PROENCA, 43 ani, este arbitrul partidei dintre Grecia şi România. Această desemnare naşte multe semne de întrebare din partea FIFA, pentru că, este oricum am lua-o, o mare...
14.11.2013 | 14:20
VIDEO  Nationala amintiri de COSMAR cu Pedro Proenca

Portughezul PEDRO PROENCA, 43 ani, este arbitrul partidei dintre Grecia şi România. Această desemnare naşte multe semne de întrebare din partea FIFA, pentru că, este oricum am lua-o, o mare anomalie să numeşti o brigadă de arbitri din ţara din care provine selecţionerul uneia dintre cele două combatante.

FRF a protestat, dar degeaba

FRF a trimis rapid o scrisoare de protest atît la FIFA cît şi la UEFA, arătînd că o asemenea alegere va naşte, vrînd-nevrînd, o mulţime de suspiciuni şi că nu face bine, creînd tensiune atît brigăzii de arbitri, care dacă va greşi, se va considera că a făcut-o deliberat, pentru a-l ajuta pe Fernando Santos şi nici atmosferei din jurul meciului. Din păcate, răspunsurile seamănă, deşi nu au caracter autohton, cu soluţiile des întîlnite în peisajul nostru cotidian, adică rămîne cum am stabilit.

Franţa ne-a bătut din off-side

Îngrijorarea iubitorilor fotbalului din România nu ţine doar de această ciudăţenie de delegare din partea lui Blatter şi compania, ci şi de faptul că milioane de români au putut vedea cu ochii lor ce gafă de proporţii şi greu admisibilă la experienţa sa pe   a comis împotriva naţionalei României în singurul meci la care a fost desemnat pînă acum. Se întîmpla pe 9 octombrie 2010, la Paris, în minutul 83 al partidei Franţa – România 2-0. România era pe cale de a obţine un rezultat de prestigiu, cînd brigada condusă de Proenca s-a implicat să rezolve problema. În acel minut 83 Loic Remy a deschis scorul dintr-un ofsaid de semnalat şi la meciurile de judeţ, dar nu şi de către Proenca, acesta arătînd senin centrul terenului. Gourcuff a stabilit rezultatul în al treilea minut de prelungiri, dar oricum nu mai conta. Franţa cîştigase din ofsaidul lui Remy în acel minut 83.

France-USA-Loic-Remy_full_diapos_large

VEZI VIDEO

A fost bătut lingă stadionul lui Benfica

Pedro Proenca este singurul arbitru care a condus în acelaşi an, 2012, atît finala Ligii Campionilor cît şi pe cea a Campionatului European, în timp ce englezul Howard Webb este singurul care a condus în 2010 finala Ligii şi cea a Campionatului Mondial

Este consultant financiar în viaţa de toate zilele

În vara lui 2011 a fost victima unui atac într-un centru comercial din apropierea stadionului Da Luz, stadionul Benficăi. A fost lovit cu capul în faţă, pierzînd doi dinţi şi suferind răni la gură.

În 2010, la meciul de cupă europeană Hapoel Tel Aviv – Salzburg a stîrnit mînia întregului stadion, fiind nevoit să iasă cu protecţia forţelor de ordine, pentru că i-a arătat cartonaşul galben jucătorului israelian Schechter pentru că după ce a marcat a sărbătorit punîndu-şi pe cap numită yarmulke. o căciuliţă cu caracter talmudic .