Sporturi

Arbitrul pe care Serena Williams l-a făcut hoţ şi mincinos are interzis la meciurile ei! “Suspendarea” se aplică pentru întreaga familie!

17.08.2019 | 15:42
Arbitrul pe care Serena Williams la facut hot si mincinos are interzis la meciurile ei Suspendarea se aplica pentru intreaga familie
Serena Williams nu va mai fi arbitrată anul acesta de arbitrul cu care s-a certat în finala US Open 2018

Arbitrul pe care Serena Williams l-a făcut hoț și mincinos în timpul finalei US Open de anul trecut are interzis la meciurile ei. Dacă îi putem spune așa suspendarea se aplică la nivelul întregii familii Williams pentru că arbitrul cu pricina nu are voie să fie prezent nici la meciurile lui Venus Williams, sora mai mare a Serenei, veterana circuitului WTA la 39 de ani.

Arbitrul pe care Serena Williams l-a făcut hoţ şi mincinos are interzis la meciurile ei!

Carlos Ramos este arbitrul ale cărui decizii în timpul finalei pierdută de Serena în fața niponei Naomi Osaka au scos-o din minți pe jucătoarea americană, cea mai titrată din ierarhia mondială actuală, cu nu mai puțin de 23 de titluri cucerite în turnee de Grand Slam. Aceasta nu s-a sfiit să îi spună arbitrului că este hoț și mincinos, comportament care coroborat cu alte ieșiri incredibile i-au adus o amendă de 17.000 de dolari.

Atunci Serena Williams nu s-a sfiit să îi strige în față oficialului faptul că nu va mai arbitra niciodată un meci al ei. Și ceea ce părea doar o vorbă spusă la mânie se confirmă acum, când Stacey Allaster, președintele executiv al Asociației tenisului profesionist din SUA a anunțat că arbitrul va fi prezent la turneu, dar nu va dirija nici un meci al surorilor Williams.

Serena Williams și-a rupt atunci și racheta de nervi

Justificările americanilor pentru decizia luată

“Sunt peste 900 de meciuri la US Open și Carlos va avea suficiente partide de arbitrat. Nu mai dorim evenimente ca cel de anul trecut. Astfel de lucruri sunt de evitat, pentru că afectează imaginea US Open.”. Toți cei care au putut urmări disputa dintre Serena și arbitru au spus că acesta a procedat corect cu toate deciziile, dar americanca nici nu a vrut să audă de așa ceva.

Totul a început când Serena a primit avertismentul pentru indicaţii venite în partea antrenorului, lucru interzis la turneele de Mare Şlem. S-a întâmplat în debutul setului al doilea la 1-0 şi 40-15 pe serviciul japonezei Osaka.

Ce s-a întâmplat in finala din 2018

După aceea a avut loc o discuţie aprinsă în mai multe episoade cu arbitrul Carlos Ramos. ”Nu trişez pentru a câştiga, prefer mai bine să pierd. Este incredibil. Nu am primit ‘indicaţii’ (coaching). Nu am trişat niciodată în viaţa mea. Îmi datorezi scuze”, s-a apărat Serena Williams.

La al doilea avertisment, primit după ce şi-a rupt racheta, în urma unui break realizat de adversară, acţiune ce i-a adus o penalizare de un punct, Serena şi-a ieşit din minţi: ”Este un atac personal. Greşeşti. Nu vei mai arbitra niciodată un meci al meu. Îmi datorezi scuze. Eşti un mincinos”. ”Eşti un hoţ. Mi-au furat un punct”, a continuat ea, iar în acel moment arbitrul i-a aplicat şi al treilea avertisment, sinonim cu un ghem pierdut, o sancţiune rară la acest nivel.