Fotbal intern

Arena Națională, dată de primărie FCSB-ului. Protocol uluitor Firea-Becali

18.06.2018 | 11:00
Protocol uluitor între Primăria Municiupului București și FCSB pentru mentenanța Arenei Naționale

Pe 1 noiembrie 2017 a intra în vigoare un protocol extrem de controversat între Primăria Muncipiului București și FCSB, prin care mentenanța gazonului de pe Arena Națională era trecută din grija instituției în cea a clubului de fotbal. În mod uluitor, formația lui Gigi Becali putea să încheie un contract cu orice terț care să presteze serviciile, iar suma era „compensată din sumele aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

Astfel, protocolul semnat între PMB și FCSB (Vezi galerie foto), fără o procedură de achiziție publică, prevede ca primăria condusă de Gabriela Firea să plătească sume dictate de clubul roș-albastru printr-un contract prin care municipalitatea nu are niciun control. În acest sens, clubul lui Gigi Becali a contractat pe cei de la Cris Garden, care sunt plătiți cu 30.000 de euro pe lună pentru a îngriji Arena Națională. Culmea este că aceeași firmă se ocupă și de cele cinci terenuri de la Academia FCSB din Berceni, pentru care este remunerată cu o sumă de 12.000 de euro, adică de două ori și jumătate mai puțin decât primesc pentru amenajarea unui singur teren pe cel mai mare stadion din țară, susține gsp.ro.

Protocolul primărie-FCSB privind Arena Națională îl scutește pe Becali de cheltuieli

Astfel, în urma protocolului încheiat la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, FCSB a ajuns să își acopere din bani publici o parte din cheltuieli. Astfel, FCSB trebuie să plătească o chirie de aproximativ 12.000 de euro pe meci de Liga 1, dar are de primit peste 30.000 de euro pe lună în lunile cu meciuri și peste 20.000 de euro în lunile fără meciuri, sume facturate de Cris Garden și pe care Primăria nu le verifică.

Protocolul dintre Primăria Muncipiului București și FCSB este cu atât mai problematic întrucât între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și fostul patron FCSB Gigi Becali există un grad de rudenie. Becali este nașul lui Firea la căsătoria cu Florentin Pandele.