Fotbal international

Arestări în fotbalul spaniol pentru partide trucate la pariuri. Capul rețelei, un jucător cu 77 de meciuri la Real Madrid!

28.05.2019 | 13:31
Arestari in fotbalul spaniol pentru partide trucate la pariuri Capul retelei un jucator cu 77 de meciuri la Real Madrid

Cotidianul As informează despre o acțiune în forță a poliției, care dus la mai multe arestări în fotbalul spaniol, pentru partide trucate la pariuri. Este o investigație de amploare, în care persoanele suspectate au fost urmărite pe o perioadă de timp îndelungată și despre care s-au adunat suficiente probe, pentru a se cere trimiterea în instanță a celor vinovați.

Arestări în fotbalul spaniol pentru meciuri trucate la pariuri

Este vorba de constituirea unui grup infracțional de crimă organizată, care a avut ca rezultat dorința de a obține profituri substanțiale din trucarea unor partide. Activitatea acestui grup are o vechime de cel puțin trei ani, ținând cont că pe radarul anchetatorilor au intrat în vizor meciuri din sezoanele 2016-2017, 2017-2018 șii din ultima stagiune.

Capul organizației este un fost jucător de la Real Madrid, care a evoluat și în campionatul Greciei, la Olympiakos, în 66 de meciuri și care de 14 ori a îmbrăcat tricoul naționalei Spaniei! Numele său este Raul Bravo și s-a aflat la Real Madrid în perioada 2001-2007, când a adunat 77 de prezențe și a reușit să înscrie 4 goluri.

Arestări în fotbalul spaniol. Fostul atcant Carlos Aranda este și el implicat

Raul Bravo are 77 de meciuri jucate pentru Real Madrid

Alături de Raul Bravo se mai remarcă numele lui Carlos Aranda, atacant care a schimbat multe echipe în carieră, Borja Fernandez, Samuele Saiz, jucător la Leeds, împrumutat la Getafe, Inigo Lopez de la La Coruna, precum și preeședintele și alți membri din conducerea clubului Recreativo Huesca, grupare care a fost și ea timp de un sezon, cel recent încheiat, în La Liga, dar a retrogradat.

Până și șeful departamentului medical de la Huesca a făcut parte din acest grup, atras de perspectiva de a câștiga o mulțime de bani prin trucarea partidelor ce figurau în programul caselor de pariuri, în special cele online. Nu se precizează nimic despre meciurile incriminate și nici despre modalitatea folosită pentru atingerea scopului.