Fotbal international

Fost atacant la Bayern, suspendat de FIFA după un control antidoping efectuat după Argentina – Peru

Probleme mari pentru căpitanul selecţionatei statului Peru, după ce a fost suspendat de FIFA în urma unui control antidoping după meciul cu Argentina. Paolo Guerrero a fost suspendat de FIFA pe o...
04.11.2017 | 11:58
Fost atacant la Bayern suspendat de FIFA dupa un control antidoping efectuat dupa Argentina  Peru

Probleme mari pentru căpitanul selecţionatei statului Peru, după ce a fost suspendat de FIFA în urma unui control antidoping după meciul cu Argentina. Paolo Guerrero a fost suspendat de FIFA pe o perioadă de nu mai puţin de 30 de zile, după ce a fost supus unui control antidoping şi a fost înregistrat un “rezultat anormal”, anunţă Federaţia peruană de fotbal (FPF), conform AFP. Controlul a fost efecutat cu ocazia meciului disputat împotriva Argentinei, scor 0-0, care s-a disputat pe 5 octombrie, în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018.

Astfel, fotbalistul în vârstă de 33 de ani va rata barajul cu Noua Zeelandă, programat pe 11 şi 15 noiembrie, în urma căruia selecţionata statului Peru speră să obţină calificarea la Campionatul Mondial din Rusia 2018.  Lipsa acestuia din echipa peruană este destul de importantă, deoarece Paolo Guerrero este căpitan.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

FPF a confirmat că Guerrero a fost suspendat de FIFA dupa Argentina – Peru

“Preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA ne-a informat în legătură cu măsura suspendării provizorii pe 30 de zile care îl vizează pe internaţionalul nostru Paolo Guerrero”, apare pe site-ul oficial al selecţionate statului Peru. Preşedintele comitetului de control antidoping al Federaţiei braziliene de fotbal, Fernando Solera, susţine că testul antidoping la care a fost supus căpitanul statului Peru s-a dovedit pozitiv la un stimulet, “care ar putea proveni din utilizarea unui medicament şi, în acest caz, rezultatul nu poate fi considerat pozitiv”.

Nu va juca în partida cu Gremio

Paolo Guerrero s-a antrenat cot la cot cu ceilalţi coechipieri de la gruparea din Rio de Janeiro în cursul zilei de vineri, , dar nu va putea juca în meciul pe care Flamengo îl are de disputat duminică, 5 noiembrie, la Porto Alegre, contra lui Gremio, din cauza suspendării sale provizorii, anunţă EFE.

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a ajuns la Flamengo în luna mai a anului 2015 şi are un contract valabil până pe 10 august 2018 cu echipa din Brazilia. Pe parcursul carierei, Guerrero a mai evoluat la echipe precum FC Bayern Munich, Hamburger SV şi Corinthians. Cotat de site-urile de specialitate la 3.500.000 de euro, acesta a bifat 83 de prezenţe în tricoul statului Peru şi a înscris 32 de goluri.

În prezent, Paolo Guerrero evoluează în campionatul din Brazilia, la formaţia Flamengo.