Sporturi

Aryna Sabalenka înaintea semifinalei de la Cincinnati. “Halep este o luptătoare bună”

18.08.2018 | 13:41
Aryna Sabalenka inaintea semifinalei de la Cincinnati Halep este o luptatoare buna

Bielorusa Aryna Sabalenka este adversara oarecum neaşteptată a Simonei Halep în semifinala de la Cincinnati. Sabalenka poate fi considerată revelaţia turneului Masters de pe hardul american, pentru că până la semifinala împotriva liderului mondial WTA a făcut o adevărată colecţie de victime printre jucătoarele de top la acest turneu. Posesoare a unui serviciu extrem de puternic şi de precis, bielorusa aminteşte mult şi fizic şi ca stil de joc de campioana franceză a anilor 90 ai secoului trecut, Amelie Mauresmo.

Pentru a ajunge la disputa cu Halep Sabalenka le-a eliminat pe rând pe britanica Johanna Konta, Karolina Pliskova (nr.8 mondial), Caroline Garcia (numărul 5 WTA) şi Madison Keys (locul 13). Jucătoarea din Belarus se află pe locul 34, dar la cei 20 de ani ai săi promite să devină curând un star al sportului alb, dacă va continua pe această linie a unui progres accelerat. Sabalenka are numai cuvinte frumoase la adresa Simonei Halep, dar promite să facă tot ce e posibil pentru a o stopa.  “Va fi un meci dificil. Halep este o jucătoare mare, o luptătoare bună. Va fi foarte greu pentru mine, dar voi face tot ce pot”.

Aryna Sabalenka, înaintea semifinalei cu Halep. O singură întâlnire directă, victorie clară pentru Simona

În urma rezultatelor de la Cincinnati bielorusa a urcat deja pe poziţia 25 şi ar putea ajunge a 16-a în lume dacă va câştiga turneul. Cu Simona Halep s-a mai întâlnit o singură dată până acum, chiar în acest an, la Shenzen, dar atunci ocupa doar locul 73 în lume şi a cedat fără drept de apel în două seturi simetrice: 2-6, 2-6. Dacă Sabalenka e la primul turneu Masters la care ajunge până în penultimul act, Halep se află pentru a patra oară în semifinale la Cincinnati, anul trecut ea pierzând finala în faţa Garbinei Muguruza.

Aryna Sabalenka înaintea semifnalei cu Simona Halep. Simona este la patra semifinală la Cincinnati, anul trecut pierzând finala
Aryna Sabalenka înaintea semifnalei cu Simona Halep. Simona este la patra semifinală la Cincinnati

Simona Halep a trebuit să joace din nou două meciuri pe parcusul unei singure zile, aşa cum a mai făcut-o la Montreal, turneul anterior, unde s-a impus în finala cu Sloane Stephens în trei seturi. A învins-o în optimi pe Ashleigh Barty în două seturi şi a repetat succesul, tot fără set pierdut, în sfertul contra ucrainencei Lesia Tsurenko. Dacă la Montreal a acuzat o stare de oboseală accentuată, acum pare a fi trecut mult mau uşor peste acest incovenient, provocat ca şi în Canada, tot de condiţiile atmosferice nefavorabile, acum Halep pare destul de montată şi a şi postat un mesaj pe contul ei de Twitter, în care apare deosebit de motivată.

Simona Halep a decis să aibă o perioadă extrem de activă înainte de US Open, cu participarea la trei turnee puternice, Montreal, unde a şi câştigat, Cincinnati şi urmează New Haven, acolo unde e foarte posibil să dea pentru a treia oară consecutiv de australianca Ashleigh Barty. Halep pare destul de încărcată ca nivel de energie înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului şi joacă un tenis mult mai agresiv, mult mai ofensiv, care este şi secretul rezultatelor excelente de până acum în sezonul de hard.