Sporturi

Ascensiune spectaculoasă: Lucian Băroiu ar putea trece la COSR!

Preşedintele Federaţiei Române de Karate este susţinut de vicepreşedintele SportAccord, Antonio Espinos, mina dreaptă a lui Marius Vizer....
05.06.2014 | 13:37
Ascensiune spectaculoasa Lucian Baroiu ar putea trece la COSR
ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Române de Karate este susţinut de vicepreşedintele SportAccord, Antonio Espinos, mina dreaptă a lui Marius Vizer.

1.KARATE:CONFERINTA DE PRESA ANTONIO ESPINOS,LUCIAN BAROIU (4.06.2014)

Antonio Espinos, preşedinte al World Karate Federation, şi vicepreşedinte SportAccord – organizaţie al cărei preşedinte este românul Marius Vizer, a făcut o scurtă vizită în ţara noastră, având întîlniri cu rezultate spectaculoase. Spaniolul s-a întîlnit cu Gabriela Szabo şi cu Alin Petrache, transmiţîndu-le un mesaj ferm, dinspre forurile din care face parte: „Fondurile publice trebuie să meargă într-o singură federaţie“ – cu trimitere la faptul că statul român subvenţionează mai multe structuri şi organizaţii din karate, în România.

ADVERTISEMENT

“Mesajul pe care am vrut să-l transmit la aceste întîlniri este că aveţi nevoie de o singură federaţie de karate, care să strîngă toate energiile şi tot ceea ce înseamnă fonduri publice. Nu sînt aici să critic, ci pur şi simplu adresez o invitaţie acestor entităţi separate să vină sub umbrela FRK”, a explicat Antonio Espinos.

1.KARATE:CONFERINTA DE PRESA ANTONIO ESPINOS,LUCIAN BAROIU (4.06.2014)

 “Dacă mă cheamă COSR, eu vin la datorie”

Vicepreşedintele SportAccord şi-a manifestat susţinerea şi pentru o mutare tot mai posibilă, la cel mai înalt nivel, în sportul românesc: Lucian Băroiu ar putea face pasul spre o funcţie importantă din COSR: “Noi credem că ar fi benefic pentru karate, dar şi pentru tot sportul din ţara dvs, pentru că este nevoie de un asemenea manager”, a declarat Espinos. ”Relaţia este foarte bună cu Alin Petrache, cu Ioan Dobrescu, a fost şi cu Morariu. Poate că este puţin cam mult pentru mine, la un an şi patru luni, de cînd sînt preşedinte, să trec pe o treaptă aşa de sus. O funcţie la COSR te obligă la mult. Asta nu înseamnă că nu mi-aş asuma rolul. Dacă mă cheamă COSR, eu vin la datorie. Nu fug de muncă”, a declarat Lucian Băroiu.

ADVERTISEMENT