Fotbal intern

Povestea unui miracol! De la 1.500 de lei la 15.000 de dolari pe lună!

Un jucător de la Astra Giurgiu este pe cale să dea lovitura carierei: se va transfera la o echipă care îi oferă un salariu la care nici nu visa!
28.11.2017 | 19:01
Povestea unui miracol De la 1500 de lei la 15000 de dolari pe luna

Chiar dacă în sezonul trecut, în mandatul lui Şumudică a evoluat doar într-un singur meci, în Cupa României, împotriva celor de la Poli Timişoara, reconstrucţia gândită de Edward Iordănescu în acest sezon l-a găsit pe Alexandru Dandea în postura de om de bază în primul „11” al astralilor! Iar acum ar putea face un salt imens pentru cariera lui. 

Mijlocaşul de 29 de ani a avut un traseu oscilant, şi după ce a evoluat 15 meciuri pentru Dinamo, în următorul sezon a semnat cu Reşiţa, formaţie din eşalonul secund, unde câştiga 1500 de lei pe lună! Doi ani mai tîrziu a devenit unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai giurgiuvenilor şi este aproape de a da lovitura carierei. Şi nu din punct de vedere sportiv, ci financiar. Luni, la meciul de la Giurgiu, împotriva FCSB, scor 2-0, Alexandru Dandea a fost urmărit de doi trimişi ai clubului Gabala, care se pare că  l-ar dori pe mijlocaşul român din iarnă!

Astra Giurgiu negociază plecarea lui Alexandru Dandea

La cârma formaţiei azere se află Roman Grygorchuk, antrenor ucrainean în vîrstă de 52 de ani, care îl cunoaşte pe Dandea din 2013, când acesta a evoluat în prima ligă ucraineană pentru Hoverla Uzhhorod. Şi, se pare că interesul celor de la Gabala este cât se poate de real, azerii înaintând chiar şi un salariu pe care Alexandru Dandea îl va încasa, aproximativ 15.000 de dolari lunar, plus alte bonusuri de performanţă!

Dacă va fi de acord cu condiţiile impuse, fotbalistul giurgiuvean nu ar fi singurul român care va îmbrăca tricoul echipei din Azerbaijan: Cristi Pulhac, Adrian Ropotan sau George Florescu au evoluat şi ei pentru Gabala în ultimii ani.