News

Atac armat la o școală din Colorado, SUA. Un elev a murit, mai mulți au fost răniți

08.05.2019 | 08:45
Atac armat la o școală din Colorado, SUA. Sursa foto: pixabay.com

Atac armat, marți dimineață, într-o școală de științe și tehnologie din Highlands Ranch, Colorado, SUA. Autoritățile au anunțat că doi elevi au deschis focul, ucigând un alt elev și rănind alți șapte. Presa străină transmite că cei doi suspecți au fost arestați.

Atac armat la școala de ștințe și tehnologie din Highlands Ranch, Colorado, SUA

Oamenii legii au mai comunicat că unul dintre suspecți este adult, iar al doilea minor. Amândoi studiază la școala atacată, potrivit lui Anthony Spurlock, șeful comitatului Douglas. Șerișul a menționat că cei doi indivizi nu erau cunoscuți polițiștilor. Oficialii americani au refuzat să comenteze asupra posibilelor motive ale teroriștilor, precizând doar că ancheta a fost inițiată în acest caz.

Doi tineri au pătruns în incinta școlii STEM, unitate de învățământ axată pe științe, tehnologie, inginerie și matematică din Highlands Ranch, o cuminitate aflată la aproape 40 de kilometri sud de Denver, și au atacat în două locuri diferite.

Atac armat la o școală din Colorado, SUA. Un elev a murit, mai mulți au fost răniți
Un elev a murit, mai mulți au fost răniți
Srusa foto: pixabay.com

Un individ a scos un pistol dintr-o cutie de chitară și a început focul

Oamenii legii au sosit la două minute de la primirea informațiilor despre atac, moment în care se auzeau deja împușcături, conform șerifului comitatului Douglas.  Un Bărbat a povestit că fiul său, în vârstă de 17 ani, elev al școlii cu pricina, a fost împușcat de trei ori și că unul din prietenii lui a fost și el rănit.  Băiatul, care a părăsit ulterior spitalul, a mărturisit că un atacator a intrat în clasă și a deschis focul, moment în care celălalt atacator se afla deja în clasă.  „A spus că un tip a scos un pistol dintr-o cutie de chitară și a început să tragă”, a explicat bărbatul presei străine.

De asemenea, un atac armat a avut loc și în ziua de Paște, la o sinagogă din California. Un brăbat înarmat a intrat, sâmbătă, ultima zi a festivității di ncadrul Paștelui evreiesc, într-o dinagogă Chabad, orașul Poway, din zona San Diego, și a deschis focul cu o pușcă de asalt. Atacatorul a ucis o femeie și a rănit alte trei persoane, apoi a fugit de la fața locului cu o mașină, dar a fost înconjurat la scurt timp de polițiști, iar, în cele din urmă, s-a predat.

Tags: