Fotbal international

Atac armat pe o stradă din Malmo după meciul Suediei! Vezi bilanţul tragediei

19.06.2018 | 08:42
Atac armat pe o stradă din Malmo după meciul Suedia - Coreea de Sud

Un atac armat a avut loc luni după-amiază, pe o stradă din Malmo, la puţin timp după încheierea meciului Suediei la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Suedia a învins Coreea de Sud cu 1-0şi lumea era încă strânsă pe străzile din Malmo, aşa cum se petrecea şi la Stockholm Goteborg şi în alte oraşe din ţară de fiecare dată când echipa naţională participă la un turneu final de Euro sau de Mondiale. Şi fanii rămaşi acasă au sărbătorit la fel de entuziast ca suporterii care s-au aflat la meci, la Nijni Novgorod.

Atacul a fost declanşat pe neaşteptate de către doi indivizi înarmaţi cu arme automate, iar bilanţul este de doi morţi şi patru răniţi, dintre care doi în stare critică. Poliţia crede că atacul a fost declanşat dintr-o maşină, zona unde a avut loc fiind una de mare circulaţie în centrul oraşului Malmo, inclusiv ca şi trafic rutier. VEZI MAI SUS GALERIE FOTO

Atacul armat a fost declanşat cu arme automate dintr-o maşină

Oamenii erau adunaţi în număr mare în faţa unui internet cafe şi sărbătoreau debutul cu dreptul al Suediei la turneul final, graţie omului meciului, Granqvist, care a transformat un penalty acordat prin intervenţia VAR. A fost ceva absolut neaşteptat şi panica a pus stăpânire într-o clipă pe mulţimea prezentă.

Atac armat pe o stradă din Malmo. Erau foarte mulţi oameni care sărbătoreau succesul. S-a tras cu arme automate dintr-o maşină
Atac armat pe o stradă din Malmo. Erau foarte mulţi oameni care sărbătoreau succesul

Din primele cercetări efectuate de poliţie la faţa locului se pare că este vorba de doi indivizi care ar fi executat tirul cu arme automate, iar în maşina suspectă ar fi fost patru persoane. Poliţia nu crede că ar fi vorba de un atentat terorist, pentru că nu s-a strigat nici o lozincă islamică, aşa cum se întâmplă de obicei în asemenea situaţii.