ADVERTISEMENT
News

Atac în Siria, asupra unei tabere de refugiați! Cel puțin 15 oameni au murit

Autor: Alexa Serdan | 21.11.2019 | 09:26
Atac în Siria, asupra unei tabere de refugiați! Cel puțin 15 oameni au murit
Cel puțin 15 persoane au murit într-un atac sângeros în Siria. Sursa foto: stiri.md

O tabără de refugiați din apropierea orașului Idlib a fost lovită de mai multe rachete ale forțelor guvernamentale siriene. În urma atacului au murit cel puțin 15 persoane și mai multe au fost rănite în atacul sângeros care a avut loc miercuri, 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Atac sângeros într-o tabără de refugiați din Siria

Cel puțin 15 persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce mai multe rachete sol-sol ale forțelor guvernamentale siriene au atacat o tabără de refugiați. Atacul sângeros s-a petercut miercuri, în data de 20 noiembrie, în apropierea orașului Idlib, din nord-vestul Siriei, conform Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul forțelor de securitate rachetele lansate de la periferia orașulul Alep au lovit tabăra Kah unde se aflau adăpostiți mai mulți refugiați. Conform Obsrevatorului Sirian pentru Drepturile Omului printre victimele atacului se numără mai mulți membrii ai personalului medical. Clădirea a fost avariată grav și a fost afectată și o maternitate din apropierea taberei refugiaților.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au murit în trecut în atacurile din Siria

„Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria”, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, scrie stiripesurse.ro. „A fost scurt şi foarte intens”, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei Jonathan Conricus, care a mai spus că ținta principală a fost ”edificiul de sticlă”.

Mai multe regiuni din Siria printre care se numără Alep, Hama, Idlib și Latakia sunt controlate de gruparea teroristă Hayat Tahrir al-Cham, dar și de mai multe organizații teroriste mai mici. Între lunile aprilie – august 2019 aceste regiuni au fost atacate de Armata Siriană, iar în urma atacurilor au fost uciși peste 1.000 de civili, iar 400.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!