Video

ULTIMA ORĂ: O nouă luare de ostatici în Franţa, la Montpellier! Teroriştii de la Paris au fost UCIŞI!

VEZI LIVE VIDEO...
09.01.2015 | 19:20
ULTIMA ORA O noua luare de ostatici in Franta la Montpellier Teroristii de la Paris au fost UCISI

VEZI LIVE VIDEO

____________________________________________________________________

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 19:20 Calvarul francezilor pare fără sfârşit chiar şi după uciderea celor doi fraţi terorişti! Presa franceză anunţă că mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici într-un magazin de bijuterii din Montpellier.

Conform primelor informaţii, doi indivizi înarmaţi au intrat în magazin şi au luat 3 ostatici. Unul este deja rănit. Poliţia a înconjurat zona.

sursa: stiripesurse.ro

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 18:32 Le Monde, citînd surse din poliţie, anunţă că şi atacatorul de la magazinul din Paris a fost omorît. Toţi ostaticii au fost evacuaţi în siguranţă

Conform AFP, fraţii Cherif şi Said Kouachi au fost ucişi în urma descinderii forţelor speciale franceze. Bărbatul ţinut ostatic a fost salvat şi se află în siguranţă.

ostatici

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 18:11 Focuri de armă la tipografia unde s-au refugiat teroriştii. Forţele speciale franceze au început asaltul asupra clădirii în care se află fraţii Kouachi.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 17:15  Autorul luării de ostatici din estul Parisului cere ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece.

Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului, anunţă Mediafax.ro

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 16:56  Un bărbat de origine albaneză s-a baricadat într-o clădire din nordul Italiei şi ameninţa că împuşcă trecătorii şi se va aruncă în aer, afirmă surse citate de ziarul Il Messaggero şi de agenţia ANSA.

Autorul incidentului s-a predat carabinierilor şi a fost reţinut, urmând să fie audiat.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Imigrantul de origine albaneză, care are antecedente penale, ieşise pe balconul unei clădiri din localitatea Manta (regiunea Piemonte) şi ameninţa că va împuşca trecătorii şi se va arunca în aer, anunţă Mediafax.

“Vă omor pe toţi. Voi comite un atentat, mă voi arunca în aer”, afirma individul, arătând un pistol.

Suspectul a fost condamnat în trecut pentru infracţiuni de drept comun, fără a se cunoaşte dacă are legături cu organizaţii islamiste.

Un tren de mare viteză care circula între Lyon şi Paris a fost oprit şi evacuat, vineri, după ce un cetăţean sirian care călătorea fără bilet a afirmat că era “terorist”, afirmă Le Figaro, citat de Mediafax.

Un martor britanic a alertat autorităţile franceze, care au oprit trenul în gara din Creusot şi l-au evacuat.

“Un călător a spus că este terorist şi a exprimat intenţii infracţionale privind securitatea trenului”, a comunicat Prefectura din departamentul francez Saône-et-Loire.

Cetăţeanul sirian, care are 30 de ani, a fost reţinut. Asupra sa nu au fost găsite dispozitive periculoase.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 16:30  Atacatorul care a luat mai mulţi ostatici, a fost identificat şi se pare că a avut o complice. Bărbatul se numeşte Amedy Coulibaly şi a fost ajutat să comită atacul de către o femeie pe nume Hayat Boumeddiene, anunţă  Le Monde.

-b-Nou-atac-in-Paris---b--Cine-este-agresorul-care-a-luat-ostatici-intr-un-magazin

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 15:58 Teroristul care a luat ostatici în Paris plănuia să atace sediu unei televiziuni din capitala Franţei. Un ostatic a reuşit să fugă.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 15:25 Presedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să meargă la locul atacului din Paris.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 15:21 Conform presei din Franţa, în cel de-al doilea atac terorist, de la Paris, au murit două persoane. Poliţia încă n-a confirmat informaţia.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 14:45. Un alt atac a avut loc în jurul ore 14:00, ora României în Paris! S-au tras focuri de armă şi cel puţin o persoană a fost rănită. Şi în acest caz au fost luaţi ostatici. 5 femei şi copii sînt ţinuţi sub ameninţarea armei de un bărbat despre care se spune că face parte din aceeaşi celulă teroristă ca fraţii Kouachi.

parisss

2

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 14:30 Familia şi prietenii nu reuşeau sa îl contacteze, vineri, pe un angajat in varsta de 27 de ani care lucreaza in zona in care are loc operatiunea de neutralizare a suspectilor in atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relateaza Le Figaro. Sora acestuia a intrat în direct la o televiziune din Franţa: ”Sper că s-a ascuns bine şi că este teafăr. Îl iubesc foarte mult”, a spus femeia şocată.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 14:27. Copii au fost evacuaţi cu autobuzele din şcoli şi duşi în afara localităţii.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 14:18.O româncă este şi ea prinsă în mijlocul operaţiunii din Dammartin-en Goële. Ea este teafără, însă spune că poliţia nu permite nimănui să iasă din casă. ”Nu vezi nici măcar o pisică pe străzi. Şcolile sînt închise. Autobuzele nu mai circulă”, este mărturia femeii, conform Antena 3.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE / 13:50. O imagine publicată de ”The Telegraph” arată că la faţa locului a fost adus un tanc.

tanccc

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, ora 13:47. Statul Islamic a revendicat atacul din redacţia Charlie Hebdo precizînd că vor urma şi alte atacuri în Marea Britania sau Statele Unite. “Am inceput cu Franta operatiunea, pentru care ne asiguram responsabilitatea”, a declarat Abu Saad al-Ansari, in timpul predicii de vineri in orasul irakian Mosul, aflat sub controlul SI. “Maine vor avea loc (atacuri) in (Marea) Britanie, America si alte” tari, a adaugat predicatorul. “Acesta este un mesaj adresat tuturor tarilor care participa la coalitia (condusa de catre Statele Unite), care a ucis membri ai gruparii Statul Islamic”, a subliniat el, citat de DPA.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE, ora 12.28 Purătorul de cuvînt al Ministerului de Interne din Franţa a confirmat la televiziunea Europe 1 că este vorba de fraţii Kouachi şi că negociatorii sînt la faţa locului. ”Nu există nici morţi, nici răniţi”, a confirmat puratorul de cuvant.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE, ora 12:14 Un locuitor din Dammartin-en Goële a povestit pentru Le Figaro intîlnirea pe care a avut-o, vineri, cu cei doi terorişti. Barbatul, care are o afacere în zonă, susîine că i-a salutat pe terorişti şi le spus: “Bună ziua”, la care unul dintre fraţii Kouachi a avut replica: “Domnule, noi nu ucidem civili”.

ATAC TERORIST PARIS. UPDATE 11:53. Poliţia din Franţa a confirmat faptul că teroriştii au cel puţin un ostatic!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 11:40. Forţele speciale franceze (GIGN) se pregătesc să ia cu asalt clădirea.

gign

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 11:36. Clădirea unde se află baricadaţi terorişii:

cladire

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, ora 11:24. Locul unde se află teroriştii este în vecinătatea celui mai mare aeroport din Franţa – Charles de Gaulle. Două avioane au fost deviate de la traiectorie, întrucît treceau exact peste clădirea în care se află teroriştii. Mai multe piste ale aeroportului au fost închise.

20150108PHOWWW01480

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, ora 11:16. Negocierile au fost întrerupte. Poliţiştii aşteaptă ordinul pentru a luat cu asaltul clădirea.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE. ora 11:07. Poliţia a început negocierile pentru eliberarea ostaticilor.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, ora 11:00 / Presa din Franţa scrie că graniţa dintre Belgia şi Franţa este păzită în mod excepţional atît de autorităţile franceze cît şi de cele belgiene, întrucît există posibilitatea ca terorişii să primească ajutor din Belgia.

IMAGINI LIVE CU URMĂRIREA TERORIŞTILOR

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, ora 10:52 / 5 elicoptere survolează zona. Francezii scriu că doi oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi într-un schimb de focuri în Dammartin-en-Goële. Terorişii sînt încă în viaţă şi se află în interiorul unei tipografii alături de mai mulţi ostatici.

Capture

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE, vineri, 9 ianuarie, ora 10:42 / Urmărirea celor doi terorişi care au ucist 12 persoane devine din ce în ce mai dramatică. Ultimele informaţii din Franţa precizează că teroriştii au fost reperaţi în districtul Aisne şi Oise. Le Parisien scrie că jihadiştii au luat ostatici! În prealabil, unităţile speciale ale Franţei au tras focuri de armă asupra celor doi terorişti după o urmărire ca-n filme cu maşinile. Forţele speciale au înconjurat o clădire din oraşul Dammartin-en-Goële, aflat la cîţiva kilometri de Paris. Acolo, terorişii s-au baricadat şi ţin sub ameninţarea armelor mai mulţi ostatici.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE / 20:00 Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, a prezentat un rezumat al situaţiei anchetelor. El a precizat că nouă persoane se află în prezent în custodia poliţiei şi au fost audiaţi peste 90 de martori. Sunt în curs de efectuare autopsiile persoanelor decedate, iar în mai multe departamente sunt angajate importante forţe de ordine pentru prinderea suspecţilor. Duminică, Franţa va găzdui o reuniune a miniştrilor europeni de Interne, în timp ce Procurorul General al SUA şi-a anunţat şi el prezenţa în Franţa.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE / 18:50 Peste 88.000 de angajaţi ai forţelor de ordine sunt implicaţi în operaţiunea de prindere a fugarilor. Potrivit unui ziarist de la Le Figaro, căutările se concentrează în zona localităţii Corcy, unde mai multe case sunt percheziţionate una câte una de forţele de ordine. La fel şi în împrejurimile satului Villers-Cotterêts.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE / 17:31  Cutremurător! “Le Monde” a publicat prima fotografie cu birourile Charlie Hebdo după atentat.

media_142072409527997700

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15:15 – Poliţia i-a înconjurat pe atacatorii de la Charlie Hebdo, baricadaţi într-o casă

Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redcaţia Charlie Hebdo au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.

Potrivit postului France 3 citat de Le Figaro, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate.

Potrivit Le Parisien, doi bărbaţi au fost reperaţi în cursul dimineţii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecţi circulau într-o maşină Renault Clio albă, cu plăcuţe de înmatriculare ascunse. Cei doi bărbaţi purtau cagule şi erau puternic înarmaţi.

Suspecţii se îndreptau înspre Paris şi corespund semnalmentelor celor doi fraţi căutaţi de poliţie pentru atacul asupra săptămânalului francez. Arme cu ţevi lungi erau vizibile în spatele maşinii.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE. Francezul Cherif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, căutat împreună cu fratele său, Said, în vârstă de 34 de ani, sunt ambii de naţionalitate franceză. În urmă cu ceva timp, cei doi au fost filmaţi în timp ce îşi târau victimele decapitate pe un câmp. Presa internaţională a pus la dispoziţie această filmare în care francezii de origine musulmană îşi plimbau triumfător cadavrele oamenilor pe care i-au ucis cu sânge rece. Legaţi de picioare şi prinşi de o maşină de teren, victimele originare din Siria au fost omorâte cu cruzime de către cei doi fraţi, aceiaşi care sunt suspectaţi acum de masacrul din Paris.

Născut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de naţionalitate franceză şi supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a făcut parte din “filiera Buttes-Chaumont”.  Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare. După doi ani, numele lui a fost citat într-un proiect de tentativă de evadare din închisoare a unui islamist.

Cei doi fraţi sunt suspectaţi că ar fi comis atacul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi miercuri. Cartea de identitate a unuia dintre bărbaţi a fost găsită într-o maşină abandonată după atac în nord-estul Parisului. Presupusul complice al celor doi fraţi, care s-a predat poliţiei în nord-estul Franţei, Mourad Hamyd, în vârstă de 18 ani, este cumnatul lui Cherif Kouachi. El este suspectat că i-a ajutat pe atacatori. Un martor ocular a menţionat prezenţa unui al treilea complice în maşină în momentul în care agresorii au fugit. El s-a predat poliţiei în oraşul Charleville-Mézières, după ce a văzut că numele lui circulă pe reţelele de socializare.

VEZI VIDEO AICI

 

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 12.34 – Ce doi suspecti, Cherif Kouachi si Said Kouachi, ar fi fost reperati in l’Aisne, pe autostrada RN2. Barbatii aflati in masina prezinta semnalmentele suspectilor. Masina are placutele de inmatriculare ascunse si in interior pot fi vazute arme. Martorii spun ca la Vauciennes a fost inchisa circulatia in asteptarea celor doi si o importanta forta de jandarmerie este concentraat in zona.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 12.25 – Potrivit unor surse franceze, suspectii s-ar afla intr-un Clio alb care se indreapta spre Paris.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 12.21 – Hamyd Mourad, suspectul care s-a predat deja politiei, a fost scos dupa urmarire. Asta inseamna ca trei suspecti de atacul de la Charlie Hebdo sunt in libertate.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 12.15 – Fortele speciale franceze, puternic inarmate, perchezitioneaza un apartament din paris, ce ar avea legatura cu unul dintre atacatorii de la Charlie Hebdo.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 12.11 – Numarul incidentelor in care moschei sunt vizate in Franta se inmulteste. La Mans, trei grenade de exercitiu au fost aruncate, la ora locala 00.30 impotriva unei moschei dintr-un cartier rezidential, fara a provoca pagube importante.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 11.54 – Politista ranita in atacul de azi dimineata din Paris a murit.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 11.03 – O explozie s-a produs joi dimineata la ora 6.00 intr-un restaurant din apropierea unei moschei din Villefranche-sur-Saone, in estul Frantei. Politia a inconjurat zona. Nicio persoana nu a fost ranita.

 

CITEŞTE ŞI Atentat terorist la Paris: Explozie la un restaurant

Teroare la Paris. Unul dintre cei trei suspecţi s-a predat

Focuri de armă în sudul Parisului! Poliţişti răniţi

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE / Lumea sportului a reacţionat imediat după masacrul de la revista Charlie Habdo, pe reţelele de socializare.

Alize Cornet, jucătoare de tenis: “Cu adevărat şocată de aceat val de violenţă contra Charlie Hebdo. Îmi vine să plîng”

cornet

 

Şoc! Nici politician, nici religios, nici jurnalist…Doar francez şi în stare de şoc” – Paul-Georges Ntep, jucătorul celor de la Rennes.

ntep

 

“Kalashnikovul poate reduce individul la tăcere, în schimb poporul devine gălăgios. Libertate de exprimare! #EuSuntCharlie” – Vincent Kompany, căpitanul celor de la Manchester City.

 

kompany

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15:50 – Directorul revistei Charlie Hebdo şi alţi trei caricaturişti au fost ucişi în atentat

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, şi alţi trei caricaturişti au fost ucişi în atentatul comis miercuri, afirmă surse citate de  20Minutes.fr.

Potrivit surselor citate, Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) au murit în atentatul de miercuri.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15.36 – Caricaturistul Corine Rey, “Coco”, a declarat ca ea a fost cea care, sub amenintarea armei, le-a dat drumul in cladire atacatorilor.

“I-au impuscat pe Wolinski, Cabu… a durat cinci minute… m-am adapostit sub un birou… vorbeau franceza perfect… spuneau ca sunt al Qaida”, a spus Rey.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15.20 – Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca a fost declansata vanatoarea atacatorilor.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15.10 – Avocatul publicatiei Charlie Hebdo a confirmat ca desenatorii revistei, Cabu, Wolinski, Charb (redactor sef al publicatiei) si Tignous sunt morti.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 15.05 – Atacatorii erau inarmati cu automate Kalasnikov si un lansator de rachete.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE Le Point anunţă că desenatorii Stéphane Charbonnier (Charb) şi Jean Cabut (Cabu) au murit în urma atacului terorist.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 14:23 Franţa a întărit securitatea în lăcaşe de cult, magazine, sediile presei şi în transporturi, informează Associated Press.

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 14:21 Parchetul din Paris a confirmat că 12 persoane au fost ucise, printre care doi poliţişti, potrivit jeanmarcmorandini.com. Cel puţin şapte persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind în stare gravă. Parchetul a mai confirmat că atacatorii au strigat: “Am răzbunat Profetul”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE Teroriştii au fost filmaţi în momentul în care au executat un jurnalist care scăpase din sediul ziarului.

download

 VEZI VIDEO AICI

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

ATAC TERORIST LA PARIS. UPDATE 13.40: Conform unor noi informaţii, 11 oameni au murit în acest atac, anunţă REALITATEA TV. A apărut şi prima filmare din timpul atentatului.

http://youtu.be/coV44CENkTo

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Parispagina a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite, relatează postul Europe1 în  electronică.

O fotografie publicată pe Twitter surprinde momentul în care maşina atacatorilor se întâlneşte cu o maşină a Poliţiei. A urmat un schimb de focuri:

b6vqw0ycqaebvgk_36273900

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. “Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că “există cel puţin un rănit”. Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, “s-au auzit numeroase tiruri” de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

sursa: mediafax.ro