Fotbal intern

Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB: “Aş fi ipocrit să spun că nu”

16.09.2018 | 17:27
Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB As fi ipocrit sa spun ca nu

Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB şi spune fără rezerve că ar dori să ajungă să activeze pentru unul dintre marile echipe ale campionatului precum CFR Cluj, Craiova sau chiar Dinamo. Patronul “roş-albaştrilor” l-a vrut pe Ştefan Blănaru, jucătorul celor de la AFC Hermannstadt, iar atacantul nu ar zice nu unei veniri la un club precum FCSB şi explică şi de ce.

“Aș fi ipocrit să spun că nu mi-aș dori să joc la Steaua. E una dintre cele mai mari echipe din țară, alături de Dinamo, Craiova sau CFR, dacă nu cea mai mare. Fiecare dintre noi și-ar dori să urce la un alt nivel. În orice meserie e așa. Nu-i vorba doar de bani. Sunt cu totul alte condiții de pregătire, de refacere.

Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB

Vă dau un exemplu. Acolo sunt patru masori, care le acordă jucătorilor câte 40 de minute. Aici, la Sibiu, 15 minute și următorul. Asta-i realitatea. Dar deocamdată mă concentrez să dau tot ce am mai bun pentru Hermannstdt. Eu aici îmi câștig pâinea”, a declarat Blănaru pentru GSP.

Jucătorul pe care l-a vrut Becali ar dori să joace la FCSB, însă până atunci vrea să aibă evoluţii bune cu echipa nou-promovată în Liga 1 Betano: “E clar că ceva se întâmplă și cu noi. Sau probabil că acele rezultate au atras atenția și restul echipelor ne iau acum mai în serios. Ne făcuserăm niște planuri, în sensul că era foarte bine să strângem cât mai multe puncte acum, înaintea perioadei rezervate echipei naționale, mai ales că am avut adversari mai aproape de nivelul nostru. Măcar să fi bătut tot acasă. Acum o să luăm în piept tot play-off-ul de anul trecut. N-o să ne fie deloc ușor. Sper să intrăm totuși pe-o pantă ascendentă. Altfel, dacă picăm în partea cealaltă, este de rău.

Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB. Ştefan Blănaru şi Marian Constantin în meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş, din etapa a VII-a a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Trans-Sil din Targu Mureş
Atacantul dorit de Gigi Becali vrea la FCSB. Ştefan Blănaru şi Marian Constantin în meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş

Campionatul este cam încâlcit. Complicat. Sau poate așa mi se pare mie. Câștigi un meci sau două, ești pe loc de play-off. Și invers. Pierzi un meci sau două, poți să pici pe-un loc de retrogradare. Văd că nici Steaua, Craiova sau CFR, care au jucători buni, nu sunt constante în evoluții. Anul trecut, în schimb, după 7 etape se cam conturase play-off-ul. Doar ultimul loc, al 6-lea, s-a jucat până la finalul sezonului regulat”, a mai spus Ştefan Blănaru pentru aceeaşi sursă.

Jucătorul celor de la Hermannstadt ar vrea să aibă parte de un transfer răsunător la una dintre echipele tari ale campionatului, mai ales că are un mare regret, acela că a debutat destul de târziu pe prima scenă a fotbalului românesc, la vârsta de 29 de ani: “De când te apuci de fotbal speri să joci la marile echipe din România şi uite că acum la 29 de ani, sper să facem treabă bună la Sibiu, şi dacă ar fi să mă duc la o echipă bună pentru mine ar fi foarte bine. Am debutat târziu în Liga 1, dar sper să marchez cât mai mult”,