Life

Atenționarea doctorului Mencinicopschi. Ce se adaugă în laptele din comerț: “Așa se falsifică”

Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător român, a dezvăluit care sunt produsele care pot fi găsite în unele alimente pe care adesea le considerăm sănătoase.
05.04.2022 | 09:16
Atentionarea doctorului Mencinicopschi Ce se adauga in laptele din comert Asa se falsifica
Gheorghe Mencinicopschi, avertizare pentru laptele din magazine. Ce se găsește în el. Sursa foto: Youtube.com
ADVERTISEMENT

Renumitul doctor are o atenționare pentru toți cei care își fac cumpărăturile din comerț. Medicul a dezvăluit ce se adaugă în laptele care se găsește pe rafturile marilor magazine din țara noastră și nu numai.

Gheorghe Mencinicopschi, avertizare pentru laptele din magazine. Ce se găsește în el

Gheorghe Mencinicopschi a povestit în cartea sa, intitulată „Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, cum pot fi ”falsificate” anumite alimente, prin care se numără laptele folosit atât de des în gospodărie.

ADVERTISEMENT

Profesorul susține că acesta este ”îndoit” prin adăugarea de apă. De asemenea, unii producători mai extrag din lapte grăsimile și amestecă mai multe tipuri de lapte.

Totodată, pot fi mascate defectele sau pot preveni alterarea cu ajutorul conservanților sau a substanțelor de neutralizare. Un alt produs din lapte care se poate ”falsifica” este smântâna peste care se pune, uneori, făină, gelatină, lapte bătut, albuș de ou și chiar cretă sau ghips.

ADVERTISEMENT

„Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată”, a explicat biochimistul Gheorghe Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.

Brânza, modificată prin mai multe proceduri

În aceeași ordine, medicul mai spune că brânzeturile sunt modificate prin înlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mierea poate fi încărcată cu îndulcitori, fie naturali, fie artificiali. Totodată, aceasta se îngroașă cu amidon, gelatină sau chiar cu clei de oase.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi menționează în cartea sa care sunt alimentele pe care este bine să le evităm. Printre acestea se numără orezul alb cu carne, cartofii prăjiți, prăjiturile și hamburgerii.

ADVERTISEMENT

Producătorii nu vor să piardă nimic și de foarte multe ori carnea se amestecă cu alta, indiferent de ce tip este. De exemplu, cea de porc poate conține carne de cal sau de măgar.

ADVERTISEMENT