Pachetul suspect de la bordul avionului Air France care a aterizat de urgenţă în Kenya, alarmă falsă

Un avion al Air France, care decolase din Insula Mauritius şi se îndrepta către aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a făcut o aterizare de urgenţă în noaptea de sâmbătă spre duminica la...
22.12.2015 | 00:00
Pachetul suspect de la bordul avionului Air France care a aterizat de urgenta in Kenya alarma falsa
ADVERTISEMENT

Un avion al Air France, care decolase din Insula Mauritius şi se îndrepta către aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a făcut o aterizare de urgenţă în noaptea de sâmbătă spre duminica la Mombasa, în Kenya, după descoperirea unui pachet suspect la bord, a anunţat poliţia kenyană, relatează AFP.

UPDATE 20.15: Incidentul care a provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică aterizarea de urgenţă la Mombasa, în Kenya, a unui avion Air France, care plecase din Insula Mauritius şi avea ca destinaţie Paris, era “o alarmă falsă”, a anunţat duminică preşedintele director general al companiei, Frédéric Gagey, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

Obiectul suspect descoperit era “un dispozitiv format din carton şi un fel de cronometru”, a adăugat Gagey într-o conferinţă de presă. “După analizarea sa, s-a dovedit că este vorba de o alarmă falsă (…), conform informaţiilor de care dispunem”, a declarat el.

După examinarea unor fotografii cu obiectul în chestiune, “el nu avea nimic care să prezinte un pericol” pentru avion, pasageri sau echipaj, a mai spus preşedintele director general al Air France, repetând de mai multe ori că nu a existat niciun dispozitiv explozibil la bord.

ADVERTISEMENT

UPDATE 16.00. Autorităţile au revenit asupra informaţiilor furnizate, fiind vorba nu despre o bombă, aşa cum iniţial se anunţase, ci despre un colet suspect, în toaleta avionului.

UPDATE 14.23: Avionul Air France avea la bordul său o bombă, ascunsă în toaletă. În acest moment sunt audiaţi 6 pasageri. Aeronava trebuia să ajungă la Paris.

ADVERTISEMENT

UPDATE: O bombă era ascunsă în toaleta aeronavei.

UPDATE 14.23: Avionul Air France avea la bordul său o bombă, ascunsă în toaletă. În acest moment sunt audiaţi 6 pasageri.

Aeronava trebuia să ajungă la Paris.

Zborul AF 463, cu 459 de persoane la bord şi 14 membri ai echipajului, a plecat de pe Insula Mauritius la ora 21:00 locală şi urma să ajungă la Paris la ora 05:50 locală (04:50 GMT). Avionul a aterizat pe aeroportul internaţional Moi de Mombasa, pe coasta de est a Kenyei, la ora 00:37 locală.

ADVERTISEMENT

“S-a cerut o aterizare de urgenţă după ce un dispozitiv suspect despre care s-a crezut că ar putea fi o bombă a fost descoperit într-o toaletă. A fost pregătită o aterizare de urgenţă, aparatul a aterizat fără probleme şi pasagerii au fost evacuaţi”, a declarat Charles Owino, un purtător de cuvânt al poliţiei.

“Experţi în explozivi ai Marinei şi din cadrul Departamentului de Investigaţii Criminale (CID) al poliţiei au sosit la faţa locului, au luat acest dispozitiv şi l-au demontat pentru a vedea dacă conţine explozivi”, a adăugat el.

Avionul se afla în continuare pe aeroportul din Mombasa la primele ore ale dimineţii de duminică, a precizat aceeaşi sursă.

Sursă: www.realitatea.net

…………………………………………………………………………………………………

Aterizare de urgenţă a unui avion cu 459 de pasageri, după ce a fost descoperit un “dispozitiv suspect” la bord. Un avion al Air France, cu 459 de pasageri la bord, a aterizat de urgenţă la scurt timp după decolare, după ce a fost găsit un dispozitiv suspect într-una din băile aeronavei, scrie Mirror.

Avionul a decolat din Mauritius şi trebuia să ajungă în Paris. La bord se aflau 459 de pasageri şi 14 membri ai echipajului de zbor.

Avionul a aterizat de urgenţă într-un aeroport din Kenya. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost evacuaţi.

Dispozitivul suspect a fost scos din avion şi expertizat de genişti. De asemenea, aeroportul a fost evacuat pe durata operaţiunii.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT