News

AUR, în vizorul coaliției după protestele violente de la Parlament. Deputat PNL: ”Acest partid trebuie scos în afara legii”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, considerat a fi răspunzător de protestele de la Parlament, a intrat în vizorul formațiunilor din coaliție. Un deputat liberal cerea scoaterea AUR în afara legii.
27.12.2021 | 09:57
AUR in vizorul coalitiei dupa protestele violente de la Parlament Deputat PNL Acest partid trebuie scos in afara legii
ADVERTISEMENT

Cele mai importante partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD, se află în război cu AUR, partid acuzat că a organizat protestele anti-certificat de la Parlamentul României.

O voce importantă din zona liberală, Alexandru Muraru, deputat şi consilier al premierului pe probleme privind xenofobia şi antisemitismul, cere măsuri radicale contra partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu.

ADVERTISEMENT

Reacții anti-AUR au avut și fostul premier, Florin Cîțu, precum și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Formațiunea AUR, în vizorul coaliției de guvernare după protestele din fața Parlamentului

Deputatul Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, a reacționat dur pe site-ul Digi24, în legătură cu protestul de pe 21 decembrie de la Parlament.

Liberalul spune că ”AUR a confiscat democrația” și ”e timpul ca partidul extremist să fie scos în afara legii”.

ADVERTISEMENT

Același Muraru, care e reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, a anunţat, la o zi după proteste, că a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia susținând că s-au folosit simboluri naziste în timpul protestului de marţi din faţa Palatului Parlamentului.

”Ceea ce s-a petrecut ieri (n.r. marți, 21 decembrie) la Parlament a fost pur și simplu o agresiune fără precedent care a indignat o țară întreagă și pe toată comunitatea internațională care a urmărit aceste imagini.

ADVERTISEMENT

Am tras un semnal de alarmă încă din momentul accederii AUR în Parlament că democrația românească a făcut doi pași înapoi și că acest partid trebuie scos în afara legii pentru promovarea mesajelor de natură xenofobă, rasistă, extremistă, antisemită. Pentru instigare continuă la violență și încălcarea legii, pentru degradarea ireversibilă a stării sociale și a instituțiilor.

AUR a ajuns cel mai mare declanșator de ură și violență, de imagine negativă la adresa României. AUR este practic un partid terorist care torpilează instituțiile, încalcă legea, folosește propaganda și manipularea pentru a destabiliza climatul social și trece la un alt nivel cu fiecare ocazie (…)

ADVERTISEMENT

De aceea, scoaterea în afara legii este un act de protecție a siguranței naționale, a cetățenilor și a suveranității statului român”, spune Muraru.

George Simion, co-lider AUR, replică pentru Muraru

Replica din partea AUR către Alexandru Muraru nu s-a lăsat mult așteptată. Co-președintele formațiunii parlamentare, George Simion a spus, pe Facebook, că i-a pregătit mai multe calmante deputatului PNL Iași.

”E luna cadourilor și am zis să fim mai buni. Așa că încercăm și noi să ajutăm persoanele sărace cu duhul. am văzut niște declarații de la un politician de la PNL Iași, un domn Muraru, că vrea să ne interzică, că ne-a făcut plângeri, vrea scoaterea AUR în afara legii.

Așa că am fost la farmacie și am făcut niște cumpărături să-i trimitem de Crăciun și de Revelion. Niște Xanax domnului Muraru, pe care le punem aici în pachet, Relaxiren, nu facem reclamă vreunui medicament, Nervocalmin, pentru domnul Muraru, acolo, la Iași, și, stați așa, Sedatif PC.

Toate aceste lucruri pentru că, din când în când, mai trebuie și să glumim și să ne relaxăm. Și dacă domnul Muraru stă prost cu nervii sau crede că nu trăim într-o democrație, de la AUR trimitem aici pentru Muraru”, a spus George Simion.

Cîțu și Ciolacu, ieșiri publice dure după protestele AUR

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, în ziua protestului AUR, că cei care fac acte de vandalism trebuie să răspundă, precum şi cei care îi incită pe aceştia.

”Atentat la sănătatea românilor! Violențele și vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de Covid-19! Asta denotă egoism pur.

Vaccinarea și certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar așa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19”, a scris fostul premier pe Facebook.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacționat și el. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, spune că „niciodată” nu s-a vorbit de obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, iar protestele pe această temă au fost organizate în urma „unor minciuni”.

”Până acum, în România, protestele au fost făcute în urma unor minciuni şi aş dori să fac şi un apel la presă să-i oprească pe aceşti mincinoşi, pentru că niciodată, nimeni nu a venit cu un proiect de lege care să oblige vaccinarea”, a spus Ciolacu, în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT