News

Aurora boreală, vizibilă în Harghita: fotografii spectaculoase pe cerul României

Aurora boreală, fenomen vizibil de obicei în regiunile nordice, a fost observată, în noaptea de marţi spre miercuri, pe cerul Marii Britanii, al Ungariei, dar şi pe cel al României. Un fotograf...
19.03.2015 | 14:26
Aurora boreala vizibila in Harghita fotografii spectaculoase pe cerul Romaniei

Aurora boreală, fenomen vizibil de obicei în regiunile nordice, a fost observată, în noaptea de marţi spre miercuri, pe cerul Marii Britanii, al Ungariei, dar şi pe cel al României. Un fotograf din comuna Lăzarea din Harghita a surprins aurora polară la Pasul Ţengheler.

O puternică furtună solară a lovit Terra marţi, contribuind la apariţia spectacolului luminos pe cerul nopţii vizibil în regiuni mult mai îndepărtate de polul nord decât de obicei. Astfel, aurora boreală s-a vazut în noaptea de marţi spre miercuri (17-18 martie), în mai multe ţări în care, de obicei, aceasta nu este vizibilă.

În Statele Unite ale Americii, fenomenul a putut fi observat chiar şi în statul federal Oregon, iar în Europa, pe lângă Marea Britanie şi ţările scandinave, aurora a fost vizibilă pe cerul Ungariei, dar şi pe cel al României.

Fotograful Attila Munzlinger a reusit sa surprindă acest fenomen în pasul Tengheler din judeţul Harghita.

627x0

Citeşte mai mult pe www.adevarul.ro

Tags: