Autorul atacului terorist de la Nisa a trimis 100.000 de euro familiei cu câteva zile înainte de masacru

Descoperire incredibilă despre autorul atacului de la Nisa. Mohamed Lahouaiej Bouhlel a trimis familiei sale aproape 100.000 de euro cu câteva zile înainte de a comite atacul revendicat de Statul...
16.07.2016 | 19:56
Autorul atacului terorist de la Nisa a trimis 100000 de euro familiei cu cateva zile inainte de masacru

Descoperire incredibilă despre autorul atacului de la Nisa. Mohamed Lahouaiej Bouhlel a trimis familiei sale aproape 100.000 de euro cu câteva zile înainte de a comite atacul revendicat de Statul Islamic.

Fratele atacatorului din Nisa a fost cel care a declarat că acesta a trimis 100.000 de euro familiei. Bărbatul care a ucis 84 de oameni, aflaţi într-o zonă pietonală din Nisa, pentru a urmări spectacolul de artifcii, şi-a convins prietenii să introducă banii ilegal în oraşul tunisian Msaken, unde locuia familia sa, transmite Daily Mail.

„Mohamed a trimis familiei 240.000 de dinari tunisieni (99.000 de euro – n.r.) în ultimele câteva zile”, a spus Jaber Bouhlel, fratele autorului masacrului.

Obişnuia să ne trimită sume mici de bani în mod regulat, ca majoritatea tunisienilor care lucrează în străinătate. Dar ne-a trimis toţi aceşti bani, sunt o avere”, a adăugat el.

„A trimis banii ilegal. Le-a dat bani oamenilor care ştiau că se întorc în satul nostru şi le-a cerut să îi dea familiei”, a povestit bărbatul. El a afirmat, însă, că fratele său nu era terorist şi că banii au reprezentat, probabil, toate economiile acestuia.

Tatăl atacatorul susţine că acesta era bolnav psihic şi suferea de depresie după ce s-a despărţit cu soţia sa, cu care avea trei copii. El a dat, însă, asigurări că nu avea legătură cu extremismul islamic. “Nu avea nicio legătură cu religia. Nu ţinea post şi nu respecta Ramadanul. Bea. A luat chiar şi droguri”, spune tatăl său.

Pe de altă parte, Statul Islamic a revendicat atentatul, iar ministrul francez de interne consideră că Bouhlel pare să se fi radicalizat rapid.

“Persoana care a comis acest act abject nu era cunoscut de serviciile de informaţi. Se pare că s-a radicalizat rapid”, a spus Bernard Cazeneuve.

În atacul care a avut loc pe 14 iulie, francezul de origine tunisiană a transformat sărbătoarea de Ziua Naţională a Franţei într-o baie de sânge, după ce a intrat cu viteză cu un camion în mulţimea adunată pentru a vedea focurile de artificii. 84 de oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi, în urma acestui atac terorist, care a fost revendicat de Statul Islamic. În atac au fost răniţi şi doi români, iar o familie de români este dată dispărută. Copilul lor a fost identificat, însă, la un spital pediatru din Nisa.

Sursă: www.liberatea.ro