Fotbal intern

Aventurile nebune ale lui Sabin Ilie: „I-a pus cuțitul la gât!” Cum a tras cu pistolul

10.02.2021 | 08:52
Aventurile nebune ale lui Sabin Ilie Ia pus cutitul la gat Cum a tras cu pistolul
Sabin s-a lăudat cu noua captură. Cum arată monstrul de 15 kilograme.
ADVERTISEMENT

Sabin Ilie a avut parte de niște aventuri nebune pe parcursul carierei de jucător. Deși capricios, atacantul a fostul unul dintre cei mai „letali” jucători în fața porții. Unul dintre episoadele sale extrasportive a fost când o persoană i-a pus cuțitul la gât fratelui lui Adrian Ilie după un joc de biliard. 

La fel ca Adrian, Sabin nu a apucat să joace pentru echipa fanion a Olteniei și a făcut carieră pentru rivala Steaua. Ulterior, Sabin Ilie și-a încercat norocul prin mai multe părți și a fost la un moment dat în lotul Valenciei, însă nu a stat prea mult la echipa la care fratele său a făcut istorie.

ADVERTISEMENT

Sabin Ilie a fost golgheterul Diviziei A în sezonul 1996-1997. A reușit să marcheze 31 de goluri în 31 de partide pentru Steaua București.

Aventurile nebune prin care a trecut Sabin Ilie: „Toți antrenorii i-au dat șuturi înn fund” Cum era poreclit de Nicolae Tilihoi

Prezent la postul de televiziune locală Oltenia TV, unchiul foștilor fotbaliști Adrian și Sabin Ilie, Alexandru Ilie, a povestit câteva episoade prin care a trecut Sabin, fratele despre care s-a spus că a fost mai talentat decât „cobra” Adrian, însă care nu a ajuns la potențialul maxim din cauza vieții extrasportive pe care a avut-o.

ADVERTISEMENT

Începuturile nu au fost deloc ușoare pentru Sabin, spune unchiul său, iar lucrurile au fost complicate și din cauza temperamentului său: „Toți antrenorii din Craiova i-au dat lui Sabin șuturi în fund. Sabin era mai tupeist, era bătăios, se lua la trânte cu atacanții. La un meci la juniori, când s-a dus Gigi Mităchescu, fostul lui antrenor, în vestiar să anunțe echipa, Sabin se dezbrăca, deși ceilalți toți așteptau. L-a întrebat că de ce se schimbă, că e sigur că joacă și el i-a răspuns: „Cum să nu joc eu?” „Bine, atunci îmbracă-te și pleacă,” i-a spus nea Gigi. A venit plângând la mine.

M-am dus la Jiul IELIF, era Aurică Beldeanu antrenor. I-a plăcut de el, a jucat. S-a întors Nae Tilihoi la Jiul, fusese la Electroputere, îi spune „Bingo” lui Sabin, era renumit el. Mergea la o discotecă unde a tras și cu pistolul. Tilihoi i s-a pus pata pe Sabi și i-a zis să plece. M-am dus la Electroputere, la antrenor și a făcut ce a făcut și l-a supărat și pe Drânceanu de la Electro. A plecat Drânceanu și a venit Nae Ungureanu. După vreo două luni de zile, mi-a zis că nu are ce să îi facă și a plecat. 

ADVERTISEMENT

Îl cunoșteam pe Costică Rădulescu, antrenorul lui Poli Timișoara. M-am dus acolo cu el și în primele două zile mi-a fost rușine cu el. Cădea în fund ca bobocul la antrenamente. L-a băgat și în niște amicale și dădea Sabin niște coate în gură. Era și Contrape acolo, le dădea Sabin niște coate în gură și a zis antrenorul că îi place de el, chiar dacă nu e pregătit. El avea pusă placa pe o mașină și cerea câteva mii de dolari. Au zis că sunt de acord, doar că îl voiau definitiv. Le-am spus că vine fratele meu să discute, că eu știam ce marfă am și dacă lua banii și fugea, eu nu aveam de unde să le dau atât. Bineînțeles că Sabin nu a rămas,” a povestit Alexandru Ilie în platoul emisiunii „Fotbal Plus” de la Oltenia TV.

Unchiul său a povestit cum cineva i-a pus cuțitul la gât lui Sabin Ilie după un joc de biliard. Cum a ajuns să semneze cu Valencia

Unchiul fraților Ilie a dezvăluit cum Sabin Ilie a fost într-un adevărat pericol atunci când cineva i-a pus cuțitul la gât: „S-a întors acasă, s-a pregătit și a venit Brașovul la Craiova, aveau nevoie de un punct ca să scape de retrogradare. Eu îl cunoșteam pe Romică Pascu, fotbalist de la Brașov, m-am dus să-l întreb dacă le dau un fotbalist, fratele lui Adrian. Le-am dat actele în alb și i-am zis lui Romică: „Nu cumva să-l păcălești că îți iau gâtul.”

ADVERTISEMENT

A ajuns acolo, la Brașov și prima întâmplare a fost că s-a dus cu Leo Strizu la biliard și i-a luat 50 de mărci unei alte persoane, iar ăla i-a pus cuțitul la gât și atunci a sărit Strizu să-l salveze. Mi-au zis să-l fac să se pregătească, că are calități.  I-am zis să se antreneze să câștige bani ca fratele lui. S-a pregătit Sabin în iarna aceea și a intrat și nu a mai jucat.

În momentul în care a auzit că fratele său va ajunge la Steaua, Adrian Ilie a avut o reacție amuzantă: „În vară, Danilescu îmi dă telefon și a zis că Dumitru Dumitriu a lăsat o listă cu jucători, iar Sabin era pe ea.  Acum, Adrian când a auzit, a zis că Sabin îl ia pe Danilescu în valiză și pleacă după două-trei meciuri de biliard, glumind. El a explodat după plecarea lui Adrian de la Steaua.”

  • 54 de prezențe a bifat Sabin Ilie la Steaua București
  • 33 de goluri au purtat semnătura fostului atacant

Giovanni Becali avea mare influență asupra lor, Gică Hagi le-a zis de el. Becali l-a adus pe Sabin la Fenerbahce. Îmi amintesc când a vrut Real Madrid să-l ia pe Adi, Giovanni le-a zis celor de la Valencia să-l ia pe Sabia și așa a ajuns el la Valencia, la pachet cu Gabi Popescu,” a mai adăugat unchiul fraților Ilie.

ADVERTISEMENT