News

Avioane de luptă ale Turciei au bombardat obiective din Irak

Avioane de luptă turceşti au bombardat obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului în cursul nopţii de joi spre vineri, a declarat o sursă a serviciilor de...
11.09.2015 | 12:26
Avioane de lupta ale Turciei au bombardat obiective din Irak
ADVERTISEMENT

Avioane de luptă turceşti au bombardat obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului în cursul nopţii de joi spre vineri, a declarat o sursă a serviciilor de securitate pentru Reuters, acestea fiind cele mai recente bombardamente într-o serie de atacuri aeriene zilnice ale armatei asupra militanţilor kurzi în conflictul din sud-estul Turciei, informează Agerpres.

Sute de militanţi şi membri ai forţelor de securitate au murit după reluarea ostilităţilor între PKK şi statul turc în luna iulie, năruind procesul de pace lansat în 2012 pentru a pune capăt unui conflict vechi de trei decenii.

ADVERTISEMENT

Mai mult de 15 avioane au lansat lovituri asupra poziţiilor PKK din Qandil, Zap şi Avashin în munţii din nordul Irakului cu puţin timp înainte de miezul nopţii, bombardamentele continuând până la ora 5 dimineaţa, a precizat sursa citată.

La Diyarbakir, cel mai mare oraş din sud-estul kurd, militanţi PKK au deschis focul vineri asupra unui restaurant frecventat de poliţişti în principalul cartierul comercial, rănind trei ofiţeri de poliţie şi un civil. Unul dintre ofiţeri a fost grav rănit.

ADVERTISEMENT

Mai la sud, starea de asediu din oraşul Cizre a continuat pentru a opta zi. Politicieni pro-kurzi au declarat că 21 de civili au fost ucişi şi o criză umanitară s-a produs după ce autorităţile au impus starea de asediu pentru a-i combate pe luptătorii PKK. Ministerul de Interne a anunţat că zeci de militanţi au fost ucişi şi doar un civil a murit.

Sursă: www.antena3.ro