News

Avocatul lui Gheorghe Dincă, noi precizări despre declarațiile criminalului. Ce i-ar fi făcut, de fapt, Alexandrei

03.08.2019 | 15:44
Avocatul lui Gheorghe Dinca noi precizari despre declaratiile criminalului Ce iar fi facut de fapt Alexandrei

Gheorghe Dincă este reprezentat de un nou avocat după ce cazul crimelor de la Caracal a fost preluat de DIICOT București. Claudiu Lascoschi a venit cu noi detalii și informații despre cazul de la Caracal.

Ce spune avocatul lui Gheorghe Dincă despre cazul de la Caracal

UPDATE ORA 15:45. Avocatul lui Gheorghe Dincă a declarat că criminalul celor două adolescente cooperează cu anchetatorii. Dincă a declarat că a crezut că Alexandra Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu era prostituate. „Şi-a menţinut declaraţiile (că le-a omorât pe cele două fete – n.r.), a dat indicii pentru a se lămuri cazul. Deci a cooperat, pe scurt. (…) Luiza şi Alexandra nu erau prostituate. El a crezut că sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu ele. Susţine că sunt doar două victime. A cooperat cu organul judiciar, a dat indicii şi ancheta are un curs favorabil”, a precizat Lascoschi, potrivit stirileprotv.ro.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă a precizat în cadrul unei intervenții în direct la un post de televiziune că anchetatorii nu l-au crezut pe criminal atunci când a declarat că a aruncat telefonul Alexandrei Măceșanu într-un parc din Caracal. Criminalul, avocatul și anchetatorii au mers vineri, 2 august într-un parc din Caracal unde Gheorghe Dincă a declarat că a aruncat telefonul Alexandrei Măceșanu pe care l-au și găsit. 

Avocatul criminalului celor două adolescente a precizat că Gheorghe Dincă nu le-a spus anchetatorilor că a tranșat cadavrele fetelor. Claudiu Lascoschi a discutat despre incinerarea trupului adolescentei în butoiul în care s-a găsit cenușă și a declarat că Dincă a pus cadavrul fetei în picioare. „Nu s-a vorbit de tranşare, nu s-a relatat de tranşare. Deci incinerarea nu s-a făcut cu o tranşare anterioară, după deces, bineînţeles. De fapt, el a precizat că a pus-o netranşată, rezultând din declaraţie, şi a pus-o în picioare, în acel butoi“, a mai spus Lasoschi, potrivit Adevărul.

Avocatul monstrului din Caracal a ținut să mai precizeze că sâmbătă și duminică nu va fi alături de cel pe care îl apără. „Aş putea să vă spun că astăzi ceea ce au ei de făcut nu necesită prezenţa mea acolo. Au indicii suficiente care să-i ajute în cursul anchetei pe ziua de astăzi, chiar şi pe mâine“, a mai spus Claudiu Lascoschi.

Avocatul familiei Melencu nu crede teoria arderii în butoi
Gheorghe Dincă a declarat că Luiza Melencu a venit de bună voie cu el acasă și că nu i-a ars trupul. Sursa foto: digi24.ro

Avocatul familiei Luizei Melencu a intervenit în direct

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu a intervenit în timpul discuției dintre cei doi avocați aflați în platou. Avocatul familiei adolescentei de 18 ani dispărută în luna aprilie pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o a declarat că a solicitat un experiment judiciar care să demonstreze dacă întradevăr într-un butoi se putea arde cadavrul fetei.

„Am solicitat un experiment judiciar. Nu înţeleg de ce ne tot dăm cu presupusul, când putem face un lucru la îndemâna organelor de cercetare, respectiv a dispune un experiment judiciar al reconstituirii, să se ia un animal de aceeaşi talie, aceeaşi greutate cu un corp uman, respectiv al uneia din fete, să zicem că începem cu Alexandra, pentru că se indică foarte clar că ar fi fost arsă acolo, cel puţin de către autor. Să punem trei kilograme de, nu ştiu, de smoală, şi încă trei de vaselină, sau ce spune acest monstru că ar fi făcut acolo şi-ar fi pus, şi să vedem în cât timp ard aceste lucruri“, a spus avocatul Pop.

Avocatul lui Gheorghe Dincă a ținut să intervină și a adaugă că criminalul le-a mai spus anchetatorilor că pentru a întreținere arderea a mai folosit pe lângă ulei, mult plastic și carton bitumat.