Fotbal intern

S-au stabilit semifinalele Cupei: 3 X Steaua – Dinamo! Reghe şi MM JUBILEAZĂ: “25 + 22!”

UPDATE / "În mod sigur, vor ieşi două meciuri frumose. Se vor întîlni o echipă consacrată, cazul Stelei, cu o echipă în formare, cazul celor de la Dinamo. În plus de asta se vor întîlni...
14.01.2014 | 16:30
Sau stabilit semifinalele Cupei 3 X Steaua  Dinamo Reghe si MM JUBILEAZA 25  22

UPDATE / “În mod sigur, vor ieşi două meciuri frumose. Se vor întîlni o echipă consacrată, cazul Stelei, cu o echipă în formare, cazul celor de la Dinamo. În plus de asta se vor întîlni şi doi antrenori din noul val. Regecampf îşi doreşte să cîştige prima sa Cupă a României din cariera de antrenor, iar Stoican în mod sigur, dacă va reuşi să elimine Steaua, va intra enorm la inimile suporterilor dinamovişti. Cred că Naţional Arena va fi plină ochi la aceste meciuri”, a declarat Ion “Liţă” Dumitru la FANATIK.

UPDATE / Laurenţiu Reghecampf şi-a amintit de promisiunea pe care a făcut-o recent ca, dacă la tragerea la sorţi va nimeri peste Dinamo, să-şi lase iar mustaţă îmmpreună cu tot staff-ul şi tot lotul, aşa cum a procedat şi la meciul din returul campionatului trecut, cîştigat de “roş-albaştri” cu 2-0. Reghe a postat pe Facebook o poză cu el şi cu Meme Stoica şi celebrele lor mustăţi de atunci.

mustaciosi

 

UPDATE / “Şansele sînt egale pentru că în Cupa României meciurile sînt total diferite faţă de cele din campionat. În mod cert vom juca pe Naţional Arena pentru că fotbalul este un spectacol pentru suporteri. Chiar mă bucur că vom juca în faţa Stelei pentru că în mod cert cu Astra sau Petrolul asistenţa a fost mai mică. Nu putem spune că cineva porneşte ca favorit. Aţi văzut că Ripensia, din liga a cincea, a eliminat formaţii din primul eşalon. Cupa este o bună şansă să prindem Cupele Europene, dar momentan nu trebuie să ne gîndim la finală. Nu îţi poţi dori să ajungi pe Everest fără să urci întîi pe Vîrfu Omu”, a declarat Constantin Anghelache, preşedintele lui Dinamo, pentru FANATIK.

UPDATE / Mesajul lui Meme la aceeaşi poză a fost unul scurt: “Noi vrem event!”

UPDATE / Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica jubilează de la Marbella după tragerea la sorţi din Cupa României: “Cred ca ştiţi ce înseamnă???  Vreau sa câştigam de 3 ori intr o luna… vreau National Arena plină, vreau o atmosfera pe stadion cum nu a existat niciodată …. De restul ne ocupam noi! Route 25! Route 22!”, e remarca antrenorului Stelei la o poza de mai jos, postată pe un site de socializare!

Reghe si MM

UPDATE / “La prima vedere, s-ar putea spune că Steaua este favorită, însă eu ştiu bine că într-un asemenea meci Steaua-Dinamo niciodată să nu spui că o echipă sau alta este favorită. După părerea mea cele două jocuri vor fi extrem de echilibrate, deoarece Dinamo, după ce a fost preluată de Stoican, se află într-o creştere evidentă de formă. Chiar dacă cei din Ştefan cel Mare au un proiect bazat pe întinereirea lotului asta nu îţi dă niciodată statutul de echipă calificată înainte de disputarea celor două manşe”, a declarat, pentru FANATIK, fosta glorie stelistă, Ştefan Iovan.

UPDATE / “Steaua şi Petrolul joacă iar finala! Dinamo nu are puterea necesară să elimine  Steaua, mai ales după plecarea lui Luchin şi Curtean, le va fi foarte greu! Astra – Petrolul va fi mult mai interesant decît Steaua – Dinamo, din punctul de vedere al fotbalului”, a declarat Dănuţ Lupu, la sport.ro

UPDATE / “Aş vrea să văd o finală Dinamo – Petrolul, dar mi-e greu să cred. Mi-e greu să cred că acest proiect low cost va avea succes. Eu, ca dinamovist, nu pot să aştept 2-3 ani să facem performanţă, să văd Steaua că ne bate, unde vrea, cînd vrea, la ce scor vrea!“, a spus fostul echipier al lui Dinamo, Giani Kiriţă, la sport.ro

UPDATE / “E o tragere bună pentru Dinamo, jucăm în retur acasă, în faţa propriilor suporteri. În principiu, pe Arena Naţională! Orice adversar e puternic în această fază”, a declarat Bogdan Bălănescu, secretarul general al lui Dinamo.

UPDATE / “Fotbalul se joacă pe teren şi pe valoarea echipelor. Cred că va fi o dublă frumoasă, dar cu rezultat în favoarea noastră şi, implicit, cu o calificare în finală. Steaua are lotul cel mai bun, are prima şansă pentru a lua titlul şi ne vom califica în finală. Probabil vom juca pe Naţional Arena, pentru că acolo atmosfera este foarte frumoasă. Ne-am întărit în această iarnă şi nu cred că avem motive să nu rămînem la fel de optimişti şi să nu credem că putem performa pe ambele fronturi. Evident, rezultatele echipei îi sînt şi îi vor fi dedicate lui”, a declarat Valeriu Argăseală la sport.ro.

UPDATE / Steaua – Dinamo în semifinale, primul meci cu campioana gazdă! Cel mai probabil ambele meciuri se vor disputa pe Arena Naţională! Steaua şi Dinamo s-au întîlnit de 22 de ori în Cupa României, actuala campioana învingînd de 14 ori, în timp ce “cîinii” de doar 8 ori.

Ultimul meci În competiţ’ie între cele două echipe a fost în finala de la Braşov, din 2011, cînd Steaua a învins cu 2-1, prin golurile marcate de Bărboianu (autogol) şi Dică, respectiv Torje!

Mai mult, Steaua – Dinamo va fi un meci şi în campionat, în 2 martie! Practic, în 40 de zile, cele două rivale de moarte se vor întîlni de 3 ori!

În celălalt meci, Petrolul  întîlneşte Astra, primul meci la Ploieşti! 

Partidele din semifinale sînt programate pe pe 15, 16 sau 17 martie, iar returul pe 20 sau 21 aprilie, în funcţie de programul din Liga 1 al combatantelor, dar şi de opţiunea televiziunii care are drepturile de transmisie.

–––––

Astăzi, de la ora 15:30, la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorţi a celor două semifinale din Cupa României!

Steaua, Dinamo, Astra şi Petrolul vor intra în aceeaşi urnă, iar orice întîlnire între cele 4 este posibilă. Inclusiv un Steaua – Dinamo, care s-ar juca în dublă manşă, ţinînd cont de faptul că în această penultimă fază a competiţiei, se joacă tur – retur!