Sporturi

US OPEN. CINCI lucruri pe care trebuie să le ştii înaintea semifinalei de DISEARĂ!

UPDATE / Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii despre duelul Halep - Pennetta!...
11.09.2015 | 00:03
US OPEN CINCI lucruri pe care trebuie sa le stii inaintea semifinalei de DISEARA

UPDATE / Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii despre duelul Halep – Pennetta!

1. Este primul turneu de Mare Şlem din istorie în care sînt două jucătoare din Italia în semifinale.

2. US Open este turneul preferat al Flaviei Pennetta. A ajuns în semifinale în 2013 şi 2015, iar în 2008, 2009, 2011 şi 2014 a ajuns în sferturile de finală.

3. Halep are scorul 1-1 în semifinalele de Mare Şlem. Acest penultim act de la US Open este al treilea din cariera Simonei. Prima a cîştigat-o, la Roland Garros cu Petkovic, în 2014, iar a doua a pierdut-o, cu Bouchard, la Wimbledon, tot în 2014.

4. Halep este la două victorii de a scrie istorie. Doar o jucătoare din România a mai cîştigat un Mare Şlem, Virginia Ruzici, în 1978.

5. Pennetta are avantaj în faţa româncei. Deşi Halep a cîştigat ultimul meci direct, Pennetta a bătut-o de trei ori înainte.

**************************************************

Simona Halep-Flavia Pennetta este a doua semifinală de la US Open, care va avea loc în această noapte la New York!

Conform programului zilei de joi, meciurile pe Arthur Ashe vor începe la ora 2 noaptea, ora României, după următorul program: meciul 1: Serena Williams – Roberta Vinci, urmat de Simona Halep-Flavia Pennetta. Cel mai probabil, jocul româncei va începe în jurul orei 4 dimineaţa, ora României!

Simona a învins-o în 2015 pe Flavia Pennetta la Miami, luna trecută, cu 6-3, 7-5! VIDEO CU REZUMATUL MAI JOS

VIDEO AICI CU REZUMATUL MECIULUI FANTASTIC FĂCUT DE SIMONA HALEP CU AZARENKA!

UPDATE, 9 septembrie, ora 20:42 / Final de meci! Flavia Pennetta se califică în semifinale după ce întoarce meciul într-o manieră impresionantă, scor 4-6, 6-4, 6-2!

Italianca va juca pentru finală cu învingătoarea dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka.

UPDATE, 9 septembrie, ora 20:10 / Petra Kvitova şi Flavia Pennetta au ajuns în setul decisiv, după ce şi-au împărţit primele seturi cu acelaşi scor, 6-4.

UPDATE, 9 septembrie, ora 20:09 / Perechea Mergea/Bopanna a pierdut în sferturile de finală, fiind învinsă de dublul Inglot/Lindstedt, scor 6-7, 3-6.

UPDATE, 9 septembrie, ora 18:19 / A început sfertul de finală dintre Kvitova şi Pennetta. Cîştigătoarea meciului o va aştepta pe Simona Halep în semifinalele competiţiei.

UPDATE, 9 septembrie, ora 18:00 / În cîteva minute începe duelul lui Florin Mergea din sferturile de finală de la US Open. În sferturi, Mergea şi Bopanna vor evolua împotriva dublului format din Dominic Inglot şi Robert Lindstedt. Britanicul Dominic Inglot e fostul partener de dublu al lui Florin Mergea.

UPDATE, 8 septembrie, ora 21:30 / Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au pierdut meciul din sferturile de finală în faţa perechii franceze formate din Pierre-Hugues Hebert şi Nicolas Mahut, cu 7-6 (5), 6-4.

Tecău şi Rojer erau favoriţi 3 la US Open şi cîştigători ai ultimului turneu de Grand Slam dinaintea Flushing Meadow. În acest moment, primele trei perechi favorite ale turneului de dublu masculin au fost eliminate.

–––––––––––––––––-

UPDATE, 7 septembrie, ora 22:45 / După Florin Mergea a venit rîndul lui Horia Tecău să se califice. Dublul româno – olandez Tecău/Rojer a trecut în două seturi de Butorac/Lipsky, scor 7-6, 7-5.

În sferturi, Tecău şi Rojer vor juca împotriva francezilor Herbert/Mahut. Dacă perechile lui Florin Mergea şi Horia Tecău vor trece de sferturi, în semifinale vom avea un duel românesc.

********************************

UPDATE 6 septembrie, ora 20:19 / Perechea formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open după o victorie în 3 seturi cu dublul Nestor/Roger-Vasselin, 6-7, 6-4, 6-3.

În sferturi, Mergea şi Bopanna vor evolua împotriva dublului format din Dominic Inglot şi Robert Lindstedt. Britanicul Dominic Inglot e fostul partener de dublu al lui Florin Mergea.

********************************************

UPDATE / Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală de la US Open! Mezina familiei a cîştigat în două seturi duelul cu Madison Keys, scor 6-3, 6-3.

Astfel, în sferturi, vom avea duelul surorilor Williams, pentru un loc în semifinale!

UPDATE / Cilic şi Tsonga sînt primii jucători de pe tabloul masculin care s-au calificat în sferturile de finală! 

La feminin, Venus Williams s-a calificat în sferturi şi o aşteaptă pe Serena, care joacă împotriva compatrioatei Madison Keys.

**************************************************

UPDATE 6 septembrie, ora 17:33 / Duminică seară se vor stabili primele sferturi de finală de la US Open. Pe tabloul feminin se joacă meciuri pe tabloul Serenei, unde favorita turneului joacă împotriva unei tinere speranţe de 19 ani, Madison Keys. Un alt meci interesant este cel dintre Bouchard şi Vinci.

FEMININ

fete 1fete 2

LIVE VIDEO MECIURILE DE LA US OPEN SURSA 1

LIVE VIDEO MECIURILE DE LA US OPEN SURSA 2

MASCULIN

baieti 1baieti 2

****************************************************************

UPDATE 6 SEPTEMBRIE 05:00 / Simona Halep şi-a aflat adversara din optimi de la US Open după ce a eliminat-o pe Shelby Rogers cu 6-2, 6-3 – VIDEO CU REZUMATUL! Astfel, românca se va bate pentru un loc în sferturi la ultimul turneu de Grand Slam al anului cu nemţoaica Sabine Lisicki, locul 24 WTA, care a eliminat-o azi noapte, după un meci cu un final halucinant, pe Barbora Strycova, din Cehia, în 3 seturi: 6-4, 4-6, 7-5!

ATENŢIE, SIMONA! Lisicki a reuşit calificarea după ce în setul decisiv scorul era 5-1 pentru Strycova!!! Viitoarea oponentă a Simonei Halep a avut o revenire cum greu s-a mai văzut în circuitul WTA, reuşind să facă 3 breakuri, adjudecîndu-şi 6 gameuri consecutive în ţipetele disperate ale Strycovei, incapabilă să mai cîştige un singur game pentru a-şi adjudeca partida!!!

Scorul în întîlnirile directe Halep-Lisicki este 3-1 pentru româncă, unica înfrîngere a Simonei în circuitul WTA, în faţa nemţoaicei, petrecîndu-se  în urmă cu 4 ani, la Stanford. În rest, Halep a învins-o pe Lisicki de fiecare dată cînd a întîlnit-o:

Miami 2013: 6-2, 3-6, 7-5

Madrid 2014:5-7, 6-3, 6-2

Wimbledon 2014, în sferturi: 6-4, 6-0! 

Meciul Halep – Lisicki  va avea loc luni, 7 septembrie, la o oră ce urmează a fi anunţată de organizatori duminică seară, ora României!

*********************************************************************************************

UPDATE 6 SEPTEMBRIE 00:50 / Ce meci sîmbătă noapte la US Open! Poate cel mai frumos al turneului de pînă acum! După 5 mingi de meci ratate şi aproape 3 ore de joc, bielorusa Victoria Azarenka a cîştigat marele duel contra capului de serie numărul 11, germanca Angelique Kerber, în 3 seturi, 7-5, 2-6, 6-4 şi este potenţiala adversară în sferturi a Simonei Halep! 

Cap de serie numărul 20, Azarenka o va întîlni în optimi pe americanca Varvara Lepchenko – VIDEO CU REZUMATUL CELUI MAI FRUMOS MECI DE PANA ACUM LA US OPEN MAI JOS

…………………..

LIVE VIDEO MECIURILE DE LA US OPEN SURSA 1

LIVE VIDEO MECIURILE DE LA US OPEN SURSA 2

UPDATE 21:13 / Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 6, s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu masculin de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.

Mergea şi Bopanna au învins în turul doi perechea Mariusz Fyrstenberg/Santiago Gonzalez (Polonia/Mexic) cu 6-3, 7-6 (4), într-o oră şi 26 de minute.

În runda următoare, Mergea şi Bopanna vor întâlni perechea Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franţa), cap de serie numărul 9, care s-a impus în faţa cuplului Jeremy Chardy/Lukasz Kubot (Franţa/Polonia), scor 6-2, 7-5.

*********************************************************************************************

UPDATE /  Roger Federer s-a calificat sîmbătă în optimi la US Open după ce l-a eliminat pe neamţ Philipp Kohlschreiber, scor 6-3, 6-4, 6-4. Federer va da piept cu John Isner pentru un loc în sferturi!

În turneul WTA, Simona Halep a mai scăpat de un cap de serie după ce Andrea Petkovic, cap de serie numărul 18, a pierdut în turul 3 în faţa britanicei Johanna Konta în 2 seturi: 7-6, 6-3. Vezi TOATE REZULTATELE de azi sus în galeria foto

UPDATE /  SURPRIZĂ MARE! După ce a condus cu 2-a la seturi, spaniolul Rafael Nadal, numărul 8 ATP şi favorit 8, a fost eliminat în turul 3 al US Open de italianul Fabio Fognini, cap de serie numărul 32, scor 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Meciul a durat trei ore şi 46 de minute. Rafel Nadal a cîştigat turneul US Open în 2010 şi în 2013.

*********************************************************************************************

UPDATE / Irina Begu şi Raluca Olaru s-au calificat în optimile de finală după ce s-au impus cu 7-5, 6-4 în partida cu favoritele numărul 8, Garbine Muguruza şi Carla Suarez Navarro.

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au distrat cu Begemann şi Marach: scor 6-2, 6-1 în primul tur al turneului de dublu

tecau-rojer

***************************************************

UPDATE, 4.09, ora 10:48 / Surpriză de proporţii la US Open! Caroline Wozniacki, finalista de anul trecut, a fost eliminată Cetkovska, scor 6-4, 5-7, 7-6! 

Daneza era pe tabloul cu Simona Halep, aşa că misiunea româncei de a ajunge în ultimul act a devenit mai uşoară.

UPDATE, ORA 11:10 / Monica Niculescu a învins-o pe Alexandra Panova, scor 7-6, 5-7, 6-3, şi a obţinut astfel calificarea în turul doi. În următorul meci, Niculescu o va înfrunta pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA.

Final dramatic de meci şi pentru Irina Begu! Românca este eliminată după o partidă lungă, de două ore şi 12 minute, la tiebreak în setul decisiv. După ce a pierdut primul set cu 6-1, l-a luat pe al doilea cu 6-0, iar în setul trei s-a mers cap la cap, pînă la 6-6. La tiebreak, Begu a cedat cu 3-7!

Final de drum pentru Alexandra Dulgheru! Românca a pierdut duelul cu Angelique Kerber, scor 3-6, 1-6, în doar 68 de minute.

Irina Begu a egalat la seturi după ce a cîştigat actul secund, scor 6-0!

Alexandra Dulgheru pierde şi ea primul set, 3-6, cu Angelique Kerber!

Irina Begu a pierdut primul set cu Olga Govortsova, scor 1-6!

Angelique Kerber o conduce cu 5-0 pe Alexandra Dulgheru, iar Irina Begu e condusă cu 4-1 de Olga Govortsova. 

UPDATE / Astăzi intră în scenă celelalte patru românce de la US Open, după ce Andreea Mitu a fost eliminată în prima zi.

AICI POŢI URMĂRI LIVE DUELUL DINTRE HALEP ŞI ERAKOVIC

Simona Halep, Alexandra Dulgheru şi Irina Begu vor juca toate de la aceeaşi oră, 18:00, în timp ce Monica Niculescu va juca tîrziu în noapte, avînd programat ultimul meci de pe Terenul 16.

PROGRAMUL ZILEI

MASCULIN

mascu 1

mascul 2

FEMININ

femin 1femin 2

Serena Williams este pe buzele tuturor, dar nici n-apucase să intre pe teren şi deja a rămas singura jucătoare de Top 10 de pe întreaga jumătate superioară a tabloului feminin. Asta pentru că Maria Şarapova s-a retras din turneu înainte ca acesta să înceapă, iar mai apoi, trei favorite din primele 10 ale lumii au pierdut succesiv, încă din primul rând de meciuri programate luni, la New York.  Ulterior, alţi doi capi de serie de pe tabloul feminin au părăsit turneul.

Pliskova şi Carla Suarez Navarro s-au numărat printre primele victime importante ale turneului: Carla Suarez Navarro a cedat cu cehoaica Allertova (6-1, 7-6), în vreme ce Pliskova a pierdut şi mai clar, 6-2, 6-1, cu Anna Tatishvili.

De asemenea, prima româncă întrată în concurs la US Open, Andreea Mitu, a pierdut în primul tur, luni noapte, 7-6, 6-2 împotriva Teresei Smitkova, din Cehia.

UPDATE / Jelena Jankovic, dar şi Pliskova, au fost eliminate în primul tur la US Open! Sîrboaica a fost scoasă de o jucătoare de 18 ani, care a primit un wildcard de la organizatori.

UPDATE / Rezultat incredibil în primul tur la US Open! Kei Nishikori, finalistul de anul trecut, a pierdut cu francezul Paire, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6, 6-4.

UPDATE / Ana Ivanovic a fost eliminată în primul tur la US Open! Sîrboaica a fost scoasă de Dominika Cibulkova, în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3.

UPDATE / Primele rezultate de la US Open! Pînă acum, nici o surpriză pe tabloul feminin:

sadasdada dsadadsdada

În prima zi a turneului, joacă o singură româncă, Andreea Mitu, împotriva Teresei Smitkova, din Cehia. Partida este programată în jurul orei 23:30, ora României.

FANATIK.RO vă va ţine la curent cu tot ce se întîmplă la turneul american pe durata celor două săptămîni ale competiţiei.

VEZI ÎN GALERIA FOTO PROGRAMUL ZILEI DE LUNI, ATÎT LA MASCULIN, CÎT ŞI LA FEMININ

 

Simona Halep va juca în următoarele două săptămîni la ultimul Mare Şlem al anului, US Open, unde speră să ajungă într-o nouă finală, după cea de la Roland Garros de anul trecut

A fost eliminarea prematură de la Wimbledon. A urmat o meritată vacanţă, prea lungă după părerea unora, însă ulterior s-a dovedit de bun augur. Simona Halep a reuşit în pregătirea pentru US Open să joace două finale, la Cincinnati şi Toronto, rezultate care îi dau speranţe că poate da lovitura în ultimul Mare Şlem al anului, disputat pe suprafaţa pe care are cele mai bune rezultate în 2015, hardul. Mai mult, se pare că şi imbatabila Serena Williams simte pericolul, lucru dovedit de declaraţiile pe care le-a făcut după ultimul act de la Cincinnati, în care a lăudat-o pe Simona pentru jocul prestat. Mai mult, a spus că tenisul practicat de compatrioata noastră este diferit de cel al Şarapovei şi că se apropie de al ei, compliment mai mult decît generos, avînd în vedere că mezina familiei Williams este una dintre cele mai bune jucătoare din istorie.

Hardul, marea iubire din 2015

Deşi toată lumea s-a grăbit să tragă concluzia că zgura este suprafaţa pe care Simona Halep se simte cel mai bine, rezultatele din ultima perioadă lasă de înţeles că românca joacă cel mai bun tenis pe hard. Într-adevăr, a jucat o finală de Mare Şlem pe zgură, la Roland Garros, însă ultimul an a fost clar unul în care a strălucit pe ciment. În primul rînd, cel mai important trofeu din carieră a fost cîştigat pe această suprafaţă. În martie, la Indian Wells, românca ridica trofeul după o finală cîştigată în faţa Jelenei Jankovic. Mai mult, în 2015, Simona a cîştigat trei turnee, toate pe ciment: Shenzen, Dubai şi Indian Wells. Dacă mai punem cele două finale din august şi semifinala din aprilie de la Miami, unde a pierdut cu Serena, putem spune că anul 2015 a fost unul în care Simona s-a remarcat doar pe hard. Nu în ultimul rînd, cea mai mare performanţă la un Mare Şlem în 2015 a fost tot pe ciment, la Australian Open. Acolo, românca a jucat sferturi de finală, în timp ce la Roland Garros (zgură) şi Wimbledon (iarbă) a fost eliminată în turul doi, respectiv primul tur.

 

US Open, marea provocare

Simona Halep are deja cinci prezenţe pe tabloul principal de la US Open, însă cea mai bună performanţă este destul de modestă, optimi de finală în 2013, cînd Flavia Pennetta a învins-o în două seturi, 6-2, 7-6. În rest, turul I în 2010, turul II în 2011 şi 2012, iar anul trecut s-a oprit în turul III, oferind una dintre surprizele neplăcute ale turneului, cînd a fost eliminată de Mirjana Lucic-Baroni, scor 7-6, 6-2. Şi anul trecut, Simona Halep era cap de serie numărul doi, iar pînă să fie eliminată a trecut de Danielle Rose Collins (6-7, 6-1, 6-2) şi Jana Cepelova (6-2, 6-1).  În schimb, la celelalte turnee importante a ajuns cel puţin o dată mai departe: la Australian Open are sferturi de finală în 2014 şi 2015, la Roland Garros a jucat ultimul act în 2014, iar la Wimbledon a cedat în semifinale în 2014. Spre deosebire de anii trecuţi, forma arătată înaintea Şlemului american îi dă speranţe că poate bate un nou record, mai ales că îl are alături pe Darren Cahill, un antrenor care ştie exact cum trebuie abordată situaţia pe cimentul american.

 

A devenit a treia favorită

Finalistă atît la Toronto, cît şi la Cincinnati, Simona Halep a decis să nu mai participe la New Haven, unde acum doi ani cîştigase trofeul. Motivul? Sportiva noastră îşi doreşte să fie în cea mai bună formă la US Open, turneu ce ia startul la finalul lunii. Cu toate că are două finale înainte de Marele Şlem, bookmakerii o consideră a patra favorită. Aşa cum era normal, Serena Williams are cea mai mică cotă, 1,90, urmată la mare distanţă de Viktoria Azarenka, cotată cu 8, în timp ce Simona Halep oferă cotă 13 celor care merg pe un succes românesc la US Open. Cotele foarte mari oferite tuturor jucătoarelor în comparaţie cu Serena Williams sînt oarecum de înţeles, avînd în vedere că liderul mondial a cîştigat toate cele trei Grand Slamuri disputate şi este foarte aproape de a reuşi, pentru prima oară în carieră, să cîştige totul într-un singur an calendaristic.

Cote la cîştigarea turneului – feminin

Serena Williams – 1.90

Victoria Azarenka – 8.00

Simona Halep – 13.00

Belinda Bencic – 21.00

Cum se prezintă restul jucătoarelor

Anul 2014 a fost, fără discuţii, al Serenei Williams. Jucătoarea din SUA a cîştigat tot, a bătut pe toată lumea şi nu a pierdut decît dacă era accidentată sau dacă se întîmpla o minune. În rest, nici o altă jucătoare nu a ieşit prea mult în evidenţă. Maria Şarapova, Petra Kvitova şi Caroline Wozniacki, cele cu care Simona se bate pentru podium, nu au avut performanţe notabile. Cel mai bun exemplu este clasamentul „Race to Singapore”, unde sînt luate în calcul rezultatele din 2015 şi la finalul căruia se aleg cele 8 jucătoare care vor juca la Turneul Campioanelor. Serena este pe primul loc, urmată de Simona Halep şi Maria Şarapova. Surprinzător, următoarele locuri aparţin unor jucătoare mai modeste, precum Lucie Safarova, Karolina Pliskova, Carla Suarez Navarro sau Angelique Kerber. Următoarea clasată în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki, are un singur turneu cîştigat, la Kuala Lumpur, în timp ce Petra Kvitova, locul 5, a ridicat deasupra capului două trofee, la Sydney şi la Madrid

A scăpat de coşmarul Maria Şarapova

Pînă în momentul de faţă, cea mai mare performanţă pe care a realizat-o Simona Halep la un Mare Şlem se leagă de Roland Garros. La turneul parizian din 2014, românca a ajuns pînă în ultimul act, unde a cedat în faţa rusoaicei Maria Şarapova în trei seturi, scor 4-6, 7-6, 4-6. Specialiştii în tenis au declarat atunci că finala din acel an a fost cea mai spectaculoasă din istoria turneului francez. Anul acesta, românca pornea ca mare favorită să ajungă în finală, mai ales după performanţa incredibilă din 2014. A început ca din tun, cu o victorie în două seturi în faţa Evgeniei Rodina, însă în turul doi a dat de coşmarul Lucic-Baroni, care o elimina în 2014 şi de la US Open. Românca a cedat fără prea multe realizări, scor 5-7, 1-6, rezultatul fiind considerat una dintre cele mai mari surprize ale turneului. Norocul româncei este că Maria Şarapova s-a retras în acest an, înaintea startului turneului.

Accidentarea a oprit-o din cursă

Al doilea Mare Şlem la care Simona Halep a avut rezultate notabile, după Roland Garros, este Wimbledon. Pe iarba londoneză, în 2014, Simona Halep apărea la puţin timp după ce jucase o finală la Paris. Toată lumea o lua în calcul pentru un parcurs cît mai lung şi nu a dezamăgit. A bătut tot pînă în semifinale, printre victimele sale numărîndu-se şi Belinda Bencic, cea care a cîştigat turneul de la Toronto, sau Sabine Lisicki, una dintre cele mai valoroase jucătoare pe iarbă. În penultimul act, Simona a jucat cu Eugenie Bouchard, iar o accidentare la picior a oprit-o să elimine o jucătoare care a intrat în anonimat după finala londoneză. Halep a pierdut în semifinale, 6-7, 2-6, însă canadianca nu a reuşit să ia trofeul, fiind învinsă de Petra Kvitova. În 2015, Simona a trăit o mare dezamăgire în capitala Angliei, fiind învinsă încă din primul tur de Jana Cepelova, scor 7-5, 4-6, 3-6. Românca nu trecea prin cea mai bună formă în acel moment, nici psihic, nici fizic, lucru demonstrat ulterior, cînd Halep şi-a luat o pauză lungă pentru a se pune pe picioare.

Blocajul din „optimi”

Simona Halep a avut cel mai bun traseu la un turneu de Mare Şlem în 2015 la Australian Open, primul turneu important al anului. Românca a început bine, iar după prima săptămînă deja le bătuse pe Karin Knapp, Jarmila Gajdosova, Bethanie Mattek-Sands şi Yanina Wickmayer. În a doua săptămînă a turneului, ea a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova, care i-a administrat un sec 6-4, 6-0, oprind-o astfel din cursa pentru cea mai bună performanţă pe teren australian. La fel ca şi în acest an, în 2014 Halep tot în sferturile de finală s-a oprit. Atunci, românca a fost nevoită să cedeze în faţa slovacei Dominika Cibulkova, scor 3-6, 0-6, jucătoare care a făcut turneul vieţii, ajungînd în finală, într-o competiţie în care a eliminat-o şi pe rusoaica Maria Şarapova.

Federer, o ultimă reprezentaţie?

Anul 2015 a fost unul dominat de Novak Djokovic, care a cîştigat majoritatea Mastersurilor şi s-a impus şi la două din trei Şlemuri, Australian Open şi Wimbledon. Mai mult, a jucat finala şi la Roland Garros, unde a fost învins surprinzător de Stanislas Wawrinka. Cu toate acestea, Roger Federer pare mai pregătit ca niciodată să ia un nou turneu important, poate ultimul. Elveţianul s-a impus săptămîna trecută la Cincinnati, după o finală în care l-a învins pe Novak Djokovic, iar în semifinale a trecut de un alt jucător în formă, Andy Murray. Astfel, elveţianul arată că este pregătit să îşi treacă în palmares un nou Grand Slam, ultimul pe care l-a cîştigat datînd din 2012, la Wimbledon. Un alt jucător care se anunţă printre favoriţi este Andy Murray, cel care a cîştigat Masters-ul de la Montreal. Bookmakerii îi oferă lui Djokovic cota 2,10 pentru un succes la US Open, Murray este cotat cu 4,33, în timp ce Federer încheie podiumul, cu 5,50. Spaniolul Rafael Nadal este al şaselea favorit, cota sa fiind 17,00.

Cote la cîştigarea turneului – masculin

Novak Djokovic – 2,10
Andy Murray – 4,33
Roger Federer – 5,50
Stanislas Wawrinka – 13,00
Kei Nishikori – 17,00
Rafel Nadal – 17,00

* 6-3, 6-3, 6-3 a fost scorul din finala de anul trecut de la US Open, unde Marin Cilic l-a bătut pe Kei Nishikori

* 5 participări la US Open are Simona Halep în carieră

* 40 de meciuri a cîştigat Simona Halep în 2015 şi a pierdut 11

„Am început să joc un tenis bun împotriva Serenei Williams” (Simona Halep)