News

Bacalaureat 2019 toamna. Rezolvare și barem la evaluarea competențelor digitale

30.08.2019 | 12:38
Bacalaureat 2019 toamna Rezolvare si barem la evaluarea competentelor digitale

Bacalaureat 2019 toamna! FANATIK ți-a spus care au fost subiectele în evaluarea competențelor digitale, sesiunea de toamnă, dar îți oferă acum și modalitatea de rezolvare alături de baremul pentru fiecare subiect în parte. Vă readucem aminte că proba D, cea care ține de competențe digitale are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie. Aceasta este urmată de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, proba C. AICI GĂSEȘTI REZOLVAREA ȘI BAREMUL PENTRU EVALUAREA COMPETENȚELOR DIGITALE

Bacalaureat 2019 toamna

Ultima testare este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Atenție! Rezultatele vor fi afișate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Acestea vor fi publicate pe data de 3 septembrie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în a doua sesiune de bacalaureat. Din totalul elevilor înscriși peste 8.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

“Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat 2019, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ. Susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Bacalaureat 2019 toamna. Bacalaureat
Aproape 50 de mii de elevi au susținut Bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Sursa foto – facebook

Rezolvare și barem la evaluarea competențelor digitale

Cei care nu reușesc să obțină media 6 la probele scrise pot susține din nou bacalaureatul în luna august”, au precizat reprezentanții Ministerul Educației Naționale. Vă readucem aminte că spre deosebire de sesiunea de vară, cea din toamna aceasta a început cu probele scrise, nu cu cele orale. Totodată, au fost transmise și o serie de reguli pe care elevii înscriși în cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat treburile să le respecte cu sfințenie.

„Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației. În plus, toate sălile de examen sunt dotate cu camere funcţionale de supraveghere audio-video.