News

Bacău: Mii de oameni lăsaţi fără curent electric, după o furtună puternică

03.09.2019 | 20:08
Bacau Mii de oameni lasati fara curent electric dupa o furtuna puternica
Mai multe localități din județul Bacău au rămas fără curent electric azi. Sursa foto: ziarul Deșteptarea

Mii de oameni din Bacău au rămas fără curent electric după o furtună puternică. Județul Bacău a fost astăzi sub avertizare de cod galben de ploi, iar furtuna a provocat pagube semnificative. În jur de 3.000 de persoane au rămas, în urma furtunii, în zece localități din acest județ, notează dcnews.ro.

Mii de localnici din Bacău au rămas fără curent electric în această seară

Stănișești, Dumbrava, Crăiești, Balotești, Slobozia, Frumușelu, Țepoaia, Cornățel, Benești și Negoaia sunt localitățile în care oamenii au rămas fără curent electric în această seară. În teren au ajuns reprezentanții companiei de furnizare a electricității pentru a remedia această problemă cu care s-au confruntat localnicii.

Codul galben s-a transformat în cod portocaliu în județul Bacău, iar furtuna a fost însoțită de descărcări electrice puternice și masive căderi de grindină. De altfel, județele Bacău, Suceava, Neamț, Vrancea și Iași se află și sub o avertizare hidrologică până la ora 22:00. Bazinele hidrografice ale Trotușului și Bahlului sunt cele vizate de codul galben de inundații.

furtună bacău
Bacăul a fost sub cod portocaliu de ploi astăzi. Sursa foto: Unu pe Trotuș

Temperaturile vor scădea în următoarele ore

Vremea va continua să se răcească începând de mâine. Temperaturile vor coborî cu 6-7 grade în majoritatea regiunilor țării, iar ploile își vor face apariția în Transilvania și Moldova. Sunt așteptate furtuni în după amiaza zilei de mâine în special în județele Mureș, Brașov, Harghita, Covasna, Suceava, Neamț și Cluj.