Fotbal intern

Băcilă, atac violent la Gardoş: “Este un nesimţit cât el de mare!”

14.09.2018 | 13:36
Bacila atac violent la Gardos Este un nesimtit cat el de mare
Florin Gardoş se afla în tricoul roş-albaştrilor atunci cînd i-a rupt piciorul lui Băcilă

Băcilă, atac violent la Gardoş: “Este un nesimţit cât el de mare!” Fostul fotbalist al grupărilor Pandurii Tg Jiu şi ASA Tg Mureş a ajuns la 35 de ani să antreneze o grupă de copii şi juniori în Făgăraş, dar nici în ziua de azi nu a uitat de faptul că în 2011 fostul internaţional i-a provocat o fractură de tibie şi peroneu.

19 septembrie 2011 este ziua pe care Cosmin Băcilă nu o va uita niciodată. Spre finalul partidei FCSB, pe atunci Steaua, -Pandurii, scor 1-2, Florin Gardoş i-a provocat o accidentare gravă mijlocaşului gorjenilor. Diagnosticul a fost unul foarte dur: fractură de tibie şi peroneu, iar a doua zi fotbalistul a trebuit să fie operat de urgenţă la Spitalul Elias din Bucureşti.

Băcilă l-a atacat violent pe Gardoş la 7 ani după accidentare!

Contactat de către FANATIK.RO, Cosmin Băcilă35 de ani, a acceptat să vorbească despre accidentarea pe care Florin Gardoş i-a provocat-o în urmă cu 7 ani. “Şi acum plâng de ciudă din cauza ghinionului pe care l-am avut. Mă doare sufletul când mă uit la foştii mei colegi de la Pandurii, Nistor, Pintilii, Chiricheş, Răduţ, cel care pe atunci era un puşti, dar şi alţi jucători. Acest Florin Gardoş mi-a nenorocit cariera şi pot să vă spun că este un nesimţit cât el de mare. Nu am văzut în viaţa mea atâta nesimţire la cineva.Acest fotbalist cu o față de copil nevinovat m-a nenorocit.

A venit o singură dată la mine la spital, în urmă cu şapte ani, atunci cînd mi-a rupt piciorul, iar din ziua aia nu l-am mai văzut la faţă şi nu mi-a dat nici măcar un telefon ca să mă întrebe dacă am nevoie de ceva. Pur şi simplu l-a durut în dos de mine. A intrat la mine, la faza aia, atunci cînd mi-a rupt piciorul, exact ca un ţăran care joacă la judeţ. Nu a avut creier deloc. Vă mai spun încă o dată că a gândit exact ca un ţăran care juca pe la judeţ: ori eu ori mingea. Așa joacă aia pe la țară.

Faza în care Gardoş i-a rupt piciorul lui Băcilă
Faza în care Gardoş i-a rupt piciorul lui Băcilă în urmă cu șapte ani

Însă Gardoş este bine mersi acum, nu mă interesează că are şi el accidentări, dar câştigă o grămadă de bani pe lună de pe urma fotbalului. Iar eu? Am 35 de ani, iar de doi ani m-am lăsat de fotbal. După accidentare am dat doar de conducători nenorociţi care mi-au distrus cariera. Pârvulescu este unul dintre ei, iar Daniel Stanciu îmi ascundea legitimaţia pe la Tg Mureş prin birouri ca să nu joc nici măcar pentru echipa a doua. Se tot ruga de mine să reziliez contractul. În doi ani şi jumătate de contract eu am jucat la ASA Tg. Mureş doar un meci. Vă daţi şi voi seama în ce situaţie mă aflam? Stăteam singur în casă şi îmi venea să dau în altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am făcut vreo prostie. Tu ce ai fi făcut în locul meu? Antrenorii de la echipa a doua de la Tg Mureş m-au ajutat şi ei cum au putut, iar Ciobotariu când a vrut să mă ajute nu l-au lăsat șefii”,a spus Băcilă.

Familia alături de Băcilă după operaţia de lşa Spitalul Elias
Familia alături de Băcilă după operaţia de lşa Spitalul Elias

“Nu mai am ce să discut cu Gardoş!”

În final Cosmin Băcilă, fostul fotbalist al celor de la Pandurii, a spus că dacă Florin Gardoş l-ar suna, după apariţia acestor declaraţii ale sale, totuşi acum este prea târziu. “Ce să mai discut acum cu Gardoş? Eu de doi ani am terminat cu fotbalul, iar acum ce să mai vorbesc cu el? Dacă nu m-a sunat până acum să mă întrebe de sănătate voi credeţi că o să o facă acum?

Nu mai poate el de mine! Dar asta este viaţa, iar ăsta a fost destinul meu. Am dat în fotbal de acest nesimţit de Florin Gardoş şi de conducători precum Pârvulescu şi Stanciu. Vreau să le mulţumesc lui Marin Condescu, Mihai Stoica şi Ovidiu Kurti pentru tot ce au făcut pentru mine atunci când eram accidentat. Ovidiu Kurti m-a ajutat cu recuperarea atunci când el lucra la Mediaș, iar Meme chiar m-a vrut la Steaua.

La Ovidiu Kurti m-a dus Cristi Bud. În rest nu mai are rost să vorbesc prea multe pentru că îmi este mare necaz că am avut atâta ghinion în carieră. Dar vreau să le mai transmit la copiii ăştia tineri să îşi facă asigurări că viaţa de fotbalist e scurtă şi nu se ştie peste ce ţăran poţi să dai pe teren şi îţi nenoroceşte cariera aşa cum a făcut Gardoş cu mine”, a spus Băcilă.

Citește și: Cum a ajuns Pintilii la FCSB. Băcilă: “M-a lucrat Pârvulescu!”

Citește și: Dică îi răspunde lui Alibec după ce atacantul i-a atacat pe el și pe Gigi Becali. „Să dea goluri!