Bad-boy Mutu! Scandalurile în care a fost implicat “Briliantul”

Mutu a decis să se retragă după o carieră care a fost presărată cu multe momente tensionate. Atacantul a fost un bad-boy atît pe teren, cît şi în afara sa. FANATIK.RO vă prezintă cele mai...
21.05.2016 | 00:01
Badboy Mutu Scandalurile in care a fost implicat Briliantul

Mutu a decis să se retragă după o carieră care a fost presărată cu multe momente tensionate. Atacantul a fost un bad-boy atît pe teren, cît şi în afara sa. FANATIK.RO vă prezintă cele mai răsunătoare scandaluri prin care a trecut fostul atacant al echipei naţionale.

Aprilie 2015: Adrian Mutu se ia la bătaie cu Sabin Ilie, într-un restaurant din Bucureşti. “Totul era bine şi frumos pînă cînd au început să se îmbete şi să vorbească de fotbal. Cei doi s-au tot contrazis, iar totul a degenerat. Mutu a început. I-a zis lui Sabin Ilie că fratele său, Adrian Ilie, nu a fost mare fotbalist şi că nu a realizat nimic pentru fotbalul românesc. Sabin n-a mai rezistat şi a sărit la bătaie. S-au lovit în ultimul hal, Mutu s-a ales cu buza spartă, iar Sabin – cu nişte vânătăi pe la ochi. A fost meci egal, ca să zic aşa. Oricum a fost un scandal urât rău de tot”, a povestit unul dintre martori.

Aprilie 2014: Adrian Mutu intră în conflict cu Beinur Nuredin, un personaj controversat din Constanţa. “Briliantul” ar fi fost agresat de Beinur şi de bodyguarzi şi s-a ales cu o lovitură puternică la braţ şi cu mai multe echimoze pe corp şi pe faţă.

Octombrie 2010: În perioada cînd juca în Italia, a bătut un chelner albanez, într-un restaurant din Florenţa. Ospătarul s-a ales cu nasul rupt şi a stat cîteva zile în spital. Mutu a fost dat în judecată şi a pierdut procesul. A trebuit să-i plătească albanezului o sumă importantă de bani.

Ianuarie 2010: La un simplu control antidoping, s-a constatat că Mutu a consumat sibutramină, o substanţă interzisă. A fost suspendat pentru şase luni.

Octombrie 2009: A fugit din cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia şi a petrecut în cluburi pînă la 3 dimineaţa. A comis-o din nou cîteva zile mai tîrziu, la Belgrad, unde România a fost învinsă, scor 0-5, de Serbia. Imediat după meci, Mutu a plecat împreună cu Ratko Buturovic, un personaj controversat, la Novi Sad. Cei doi au petrecut pînă în zori cu femei şi băutură.

Septembrie 2006: Mutu a comis-o grav înaintea partidei România-Bulgaria, disputată la Constanţa. Aflat într-un restaurant, “Briliantul” a agresat un ospătar. Mutu l-ar fi bătut pe ospătar în camera de hotel cu o rangă de fier învelită în prosop.

Septembrie 2004: Chelsea l-a concediat după ce a fost despistat, la un control antidoping, că a consumat cocaină. Mutu a fost suspendat pentru şapte luni.