Fotbal intern

Balaci îi DISTRUGE pe oltenii lui CS U: “Echipa asta e a bucureştenilor!”

CS Universitatea Craiova a pierdut din nou, cu FC Voluntari de această dată, scor 1-2, pe teren propriu şi este foarte aproape de a rata obiectivul, de accedere în play-off-ul Ligii 1, după ce au...
13.12.2015 | 17:57
Balaci ii DISTRUGE pe oltenii lui CS U Echipa asta e a bucurestenilor

CS Universitatea Craiova a pierdut din nou, cu FC Voluntari de această dată, scor 1-2, pe teren propriu şi este foarte aproape de a rata obiectivul, de accedere în play-off-ul Ligii 1, după ce au adunat un singur punct în ultimele patru partide oficiale.  

Ilie Balaci a vorbit pentru FANATIK.RO despre problemele cu care se confruntă fotbalul din Craiova dezvăluind că este indmisibil ca la un meci al echipei care se vrea continuatoarea Craiovei Maxima să fie prezenţi doar 500 de spectatori. 

Domnule Balaci, ce se întîmplă la Craiova? Iar au pierdut…

Unde? La Craiova? Hmmm.. M-am uitat şi eu la televizor şi am văzut că pe stadion sînt 500 de spectatori dintre care 300 vă zic eu, sînt neplătitori. De meci ce să mai zic…

Aveţi vreo explicaţie de ce a fost atît de puţină lume pe Extensiv?

Acum intru eu în pielea ziaristului şi vreau să te întreb dacă ştii cum i se spune acestei echipe? Ştii? Dacă nu ştii, atunci îţi spun eu că jucătorii din această echipă sînt numiţi “bucureştenii”. Da, ai auzit bine, această echipă este numită echipa bucureştenilor.

“Bancheturile s-au făcut la Bucureşti”

Nu sînteţi cam dur?

Absolut deloc! Te întreb în continuare, stii unde au avut loc petrecerile şi banchetele după ce această echipă a promovat în Liga I? Ştii unde a avut loc banchetul după ce Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au avut seria aia de spectaculoasă de rezultate? Îţi spun eu din nou că petrecerile respective au avut loc la Bucureşti. E normal? Păi cum vrei să se identifice cu Craiova?

Deci nu o identificaţi cu continuatoarea Craiovei Maxima?

Pai cum să vină oamenii la stadion cînd în echipa aia, pe teren, sînt doar doi olteni, iar pe bancă mai sînt alţi doi olteni care şi aia sînt antrenori. Tu mă întrebi de Craiova Maxima? Păi oamenii pe timpuri veneau să vadă copiii Craiovei. Oamenii veneau să-l vadă pe Cămătaru, Ungureanu, Tilihoi, Donose. Oamenii iubeau acea echipă deoarece era aproape toată făcută din olteni, iar Silviu Lung, care e din Carei, a rămas ulterior pe viaţă în Craiova. Ştefănescu şi Crişan, care nu erau din Craiova, au fost înmormîntaţi în acest oraş. Vouă nu vă spune nimic că în conducerea clubului nu mai este nici un oltean? Unde sînt oamenii aia? Nu vreau să dau nume sau să vorbesc de unul şi de altul.

Gheorghiţă Geolgău?

Ţi-am spus că nu vreau să dau nume, dar sună-l pe Geolgău şi întreabă-l de jucătorii pe care i-a urmărit în ultimii doi ani. Îi are notaţi pe toţi în caietul lui. L-a urmărit chiar şi pe puştiul ăla, Dragomir, de la Arsenal, dar nu a fost ascultat şi nu l-a băgat nimeni în seamă. Îţi spun eu că Ghiţă putea aduce la echipă o grămadă de tineri jucători foarte buni. Dar conducătorii preferă să se ducă la patroni cu nu mai ştiu eu ce jucători de peste 30 de ani, că lasă că e mai bine aşa pentru toată lumea, iar dacă îi şi iese transferul, atunci e şi mai bine. Nu vreau să vorbesc mai multe.

“Mititelu a iubit enorm Universitatea Craiova”

Poate să facă Mihai Rotaru mai mult pentru această echipă?

Păi ce să facă, măi, oameni buni, cînd lumea nu vine la stadion? De unde să atragă sponsori cînd lumea nu vine la meciuri? De unde să vină sponsorii lîngă această echipă cînd stadionul e aproape gol meci de mecil?

Dar Adrian Mititelu?

Cu Mititelu este o altă poveste. Omul ăsta chiar a iubit FC Universitatea Craiova şi vă spun eu că el a iubit-o din suflet. Însă el a plătit şi plăteşte în continuare pentru orgoliul pe care l-a avut. Nu a dorit să vîndă jucători pentru că a vrut să facă o echipă puternică a Craiovei. Şi trebuie să recunosc că Adrian chiar a avut echipă. Uitaţi-vă că un Lung, Găman, Bărboianu, Prepeliţă joacă şi acum fotbal. Dacă vindea un jucător în vremurile alea 2008-2009, chiar pe Florin Costea, vă spun că şi acum Adrian Mititelu era în Liga I. Nu trebuia să asculte la vremea aia neapărat de Ilie Balaci, trebuia să asculte doar de vocea stadionului.

Deci care ar fi concluzia? Ce soluţie vedeţi pentru ca la Craiova să se facă performanţă?

Nu există decît o singură cale! Să se crească jucătorii români, olteni, în cazul de faţă, să li se dea credit, fotbalişti care să pună suflet atunci cînd intră pe teren! Numai aşa Craiova poate renaşte!

5 puncte este distanţa dintre Craiova şi ultimul loc de play-off, cu numai 4 etape înainte de finalul campionatului

8 este poziţia ocupată de CS Universitatea Craiova după 22 de etape în Liga 1