Fotbal intern

Steliştii se PLÎNG deja de Gino: “Nu ne MILOGIM”

Noua conducere a Ligii Profesioniste de Fotbal s-a lăudat la mijlocul săptămînii trecute că forul condus acum de Gino Iorgulescu a decis să creeze un fond destinat strîngerii de bani pentru...
03.12.2013 | 15:59
Stelistii se PLING deja de Gino Nu ne MILOGIM

Noua conducere a Ligii Profesioniste de Fotbal s-a lăudat la mijlocul săptămînii trecute că forul condus acum de Gino Iorgulescu a decis să creeze un fond destinat strîngerii de bani pentru gloriile aflate în impas financiar. Gino Iorgulescu s-a lăudat că, din salariul său de 15.000 de euro, va vira jumătate în acest fond. Secretarul general Justin Ştefan a anunţat şi el că renunţă la jumătate din remuneraţia lunară în acelaşi scop. Pînă în acest moment, LPF n-a făcut public numele nici unui fost mare jucător care va beneficia de bani din acest fond. Gino Iorgulescu este greu de abordat de foştii fotbalişti aflaţi în impas.

“Nouă ni se închid toate uşile”

Lucian Bălan, cîştigător al Cupei Campionilor Europeni în anul 1986 şi al Supercupei Europei în 1987, a încercat în ultimele zile să ia legătura cu Gino Iorgulescu pentru a discuta despre acest ajutor promis din partea LPF, mai ales că nu este singurul din acea generaţie de aur a “roş-albaştrilor” aflat într-un mare impas. Încercările repetate ale lui Bălan s-au lovit de indiferenţa lui Iorgulescu, care nici măcar nu i-a răspuns la telefon. Nu ne milogim, deşi aşa poate părea, dar eu sînt descumpănit, deoarece am observat că nouă, gloriilor, ni se închid toate uşile. Am văzut că Gino Iorgulescu a promis că va acorda ajutoare fostelor legende ale fotbalul românesc şi am încercat să iau legătura cu dînsul, ca să vorbesc pentru mine şi pentru foştii mei colegi de generaţie”, a declarat Lucian Bălan pentru FANATIK.

“Sper că Gino nu şi-a făcut doar campanie”

Bălan a “înroşit” degeaba telefonul. “Pînă acum, Gino nu mi-a răspuns, deşi l-am sunat de zeci de ori şi chiar i-am trimis mesaj să-i spun că sînt Lucian Bălan din generaţia Stelei 86. Eu sper să-l prind pînă la urmă, deoarece cred că ne înţelege pe noi, cei care acum avem probleme financiare şi pe care, din păcate, lumea ne-a uitat. Sper să-şi ţină promisiunea, deoarece vine dintre noi, din iarbă, iar  pe timpurile noastre ne-am şi întîlnit pe teren ca adversari. Sper că spunsele lui nu au fost făcute doar pentru campania electorală”, a adăugat Lucian Bălan.

“Cei de la Minister ne-au tras clapa”

În final, Lucian Bălan a ţinut să mai transmită un mesaj şi către conducerea Ministerului Sportului. “Nu mai am încredere în nimeni. Politicienii au demonstrat că sînt doar politicieni şi nimic mai mult. Cei de la Ministerul Sportului ne-au promis iniţial o rentă viageră, apoi o indemnizaţie pentru merit sportiv, iar în final ne-au spus că trebuie să primim nu ştiu ce fel de pensie dacă dovedim că sîntem în incapacitate de muncă. Problema a fost ulterior pasată către Academia Română. Din păcate, nici pînă în ziua de azi nu am primit vreun ban. Am depus alături de mai mulţi foşti colegi de ai mei din generaţia Stelei 86 nişte dosare, dar au fost acceptate doar cele ale lui Duckadam şi Majearu. Apoi ni s-a explicat că, vezi Doamne, trebuie să demonstrăm că sîntem în incapacitate de muncă. Aştia ce or vrea acum, să-mi tai o mînă să mă vadă că sînt handicapat? Ce să mai, ne-au tras clapa?”, a răbufnit Bălan (foto).

balan