Gareth Bale, cel mai scump: 109 milioane plus Coentrao!

Conform ultimelor informaţii apărute în cotidianul Daily Mail  în scurt timp ar urma să fie anunţat oficial transferul internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid. Suma...
20.08.2013 | 19:01
Gareth Bale cel mai scump 109 milioane plus Coentrao
ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informaţii apărute în cotidianul Daily Mail  în scurt timp ar urma să fie anunţat oficial transferul internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid. Suma la care s-a căzut de acord este de 109 milioane euro plus 15 milioane  transferul fundaşului portughez Fabio Coentrao, dorit expres de tehnicianul lui Spurs, Andres Villas Boas.

Acesta este un nou record mondial în privinţa transferului unui jucător, precedentul aparţinînd lui Cristiano Ronaldo cînd s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid în 2009, pentru 94 milioane euro. Astfel se va încheia cea mai lungă telenovelă a verii, avîndu-l ca protagonist pe jucătorul galez, care a jucat şi el destul de tare, refuzînd să se mai prezinte la pregătirile lui Tottenham. Era însă evident că preşedintele lui Spurs, Daniel Levy, nu a intenţionat nici un moment să rateze afacerea secolului pentru clubul său, însă a ştiut să negocieze după condiţiile sale cu clubul unde Florentino Perez a acceptat această solicitare nebună, aşa cum a procedat gruparea din Madrid şi pe vremea aducerii lui Ronaldo. Astfel Real este deţinătoarea primelor două transferuri de lux din istoria fotbalului, 109 milioane pentru Bale şi 94 milioane pentru Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Tottenham îi va cumpăra pe Willian şi Lamela

Cu o parte din banii primiţi de la Madrid, Tottenham trece imediat la cumpărături. Brazilianul Willian, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Doneţk, este deja la Londra pentru a semna, după efectuarea vizitei medicale. S-a vorbit mult că va merge de la Anji Mahacikala la Liverpool, dar Tottenham e singura care pune pe masă 35 de milioane de euro. Aceeaşi sumă sau poate chiar cu un milion mai mult este gata să dea partea engleză şi pentru atacantul lui AS Roma, Erik Lamela, echipa din capitala Italiei avînd o vară de vis la capitolul vînzări, cu 36 de milioane de la PSG pentru Marquinhos, 18 milioane de la Southampton pentru Osvaldo şi acum 35 de milioane de la Tottenham pentru Lamela, un total 89 milioane de euro în conturi.

 Real va scoate din conturi aproape 200 de milioane de euro!

Problema este că afacerea Gareth Bale nu se va mărgini la plata celor 109 milioane la Tottenham. Trebuie luate în calcul cîteva milioane bune pentru agenţii jucătorului, dar el însuşi îi mai costă aproape suma transferului pe şefii de pe Bernabeu. Pentru că va avea contract pe şase ani, la un salariu net de 10 milioane euro, 195.000 de euro pe săptămînă. Per total înseamnă 60 de milioane euro net dar la aceştia trebuie adăugaţi banii pe impozite, care în Spania sînt foarte mari pentru fotbalişti, 52 la sută. Astfel că salariul brut al jucătorului va ajunge liniştit în jurul sutei de milioane de euro pentru cei şase ani pe care ar urma să-i petreacă la Madrid.

ADVERTISEMENT
Filofteia are de 10 ani o afacere cu un
Filofteia are de 10 ani o afacere cu un "produs-minune" care ajută la curățenie. Nu poluează şi nici nu costă enorm: "reţeta magică"
Un discurs de noaptea minții al unui șef din Ministerul Finanțelor
Un discurs de noaptea minții al unui șef din Ministerul Finanțelor
Fotbalistul de la care Dawa a primit mesaje jignitoare a fost demascat!
Fotbalistul de la care Dawa a primit mesaje jignitoare a fost demascat! "Nici nu știu ce să fac!"
Cristi Borcea și-a dezvăluit secretul. Cum a sedus și ce le-a oferit celor...
Cristi Borcea și-a dezvăluit secretul. Cum a sedus și ce le-a oferit celor mai frumoase femei din România
Mărturia unei românce care s-a întors în țară după 15 ani de lucrat...
Mărturia unei românce care s-a întors în țară după 15 ani de lucrat în străinătate. „Nimic nu avea nici gust, nici miros ca acasă” VIDEO
ADIO, FLORIN PIERSIC! Anunţul dimineţii despre marele actor
ADIO, FLORIN PIERSIC! Anunţul dimineţii despre marele actor
Influența lui e foarte puternică, iar DNA spune că „nu putea fi găsit”...
Influența lui e foarte puternică, iar DNA spune că „nu putea fi găsit” în mod normal. Cine e „Fantoma” din Mafia spitalelor
Kevin din 'American Pie', complet schimbat la aproape 25 de ani de la...
Kevin din 'American Pie', complet schimbat la aproape 25 de ani de la lansarea filmului. Îl recunoști?
Rețetă pentru un magiun de prune delicios. Micile ponturi de urmat
Rețetă pentru un magiun de prune delicios. Micile ponturi de urmat
Soțul ei își găsise amantă și a divorțat de ea, a angajat un...
Soțul ei își găsise amantă și a divorțat de ea, a angajat un avocat scump și casa i-a rămas lui. Dar când bărbatul a intrat în casă cu noua soție, au rămas șocați de ce le lăsase fosta stăpână. Ce făcuse femeia înșelată
Cătălin Bordea, agresat de un fan după un spectacol de stand-up. „Nu mi-a...
Cătălin Bordea, agresat de un fan după un spectacol de stand-up. „Nu mi-a plăcut deloc. Vreau să îmi dai banii înapoi pe bilet și pe benzină”
Cu cine s-a iubit Regina Maria în Peleș: 'Relația se consuma în faţa...
Cu cine s-a iubit Regina Maria în Peleș: 'Relația se consuma în faţa personalului palatului'