Gareth Bale, cel mai scump: 109 milioane plus Coentrao!

Conform ultimelor informaţii apărute în cotidianul Daily Mail  în scurt timp ar urma să fie anunţat oficial transferul internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid. Suma...
20.08.2013 | 19:01
Gareth Bale cel mai scump 109 milioane plus Coentrao
ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informaţii apărute în cotidianul Daily Mail  în scurt timp ar urma să fie anunţat oficial transferul internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid. Suma la care s-a căzut de acord este de 109 milioane euro plus 15 milioane  transferul fundaşului portughez Fabio Coentrao, dorit expres de tehnicianul lui Spurs, Andres Villas Boas.

Acesta este un nou record mondial în privinţa transferului unui jucător, precedentul aparţinînd lui Cristiano Ronaldo cînd s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid în 2009, pentru 94 milioane euro. Astfel se va încheia cea mai lungă telenovelă a verii, avîndu-l ca protagonist pe jucătorul galez, care a jucat şi el destul de tare, refuzînd să se mai prezinte la pregătirile lui Tottenham. Era însă evident că preşedintele lui Spurs, Daniel Levy, nu a intenţionat nici un moment să rateze afacerea secolului pentru clubul său, însă a ştiut să negocieze după condiţiile sale cu clubul unde Florentino Perez a acceptat această solicitare nebună, aşa cum a procedat gruparea din Madrid şi pe vremea aducerii lui Ronaldo. Astfel Real este deţinătoarea primelor două transferuri de lux din istoria fotbalului, 109 milioane pentru Bale şi 94 milioane pentru Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Tottenham îi va cumpăra pe Willian şi Lamela

Cu o parte din banii primiţi de la Madrid, Tottenham trece imediat la cumpărături. Brazilianul Willian, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Doneţk, este deja la Londra pentru a semna, după efectuarea vizitei medicale. S-a vorbit mult că va merge de la Anji Mahacikala la Liverpool, dar Tottenham e singura care pune pe masă 35 de milioane de euro. Aceeaşi sumă sau poate chiar cu un milion mai mult este gata să dea partea engleză şi pentru atacantul lui AS Roma, Erik Lamela, echipa din capitala Italiei avînd o vară de vis la capitolul vînzări, cu 36 de milioane de la PSG pentru Marquinhos, 18 milioane de la Southampton pentru Osvaldo şi acum 35 de milioane de la Tottenham pentru Lamela, un total 89 milioane de euro în conturi.

 Real va scoate din conturi aproape 200 de milioane de euro!

Problema este că afacerea Gareth Bale nu se va mărgini la plata celor 109 milioane la Tottenham. Trebuie luate în calcul cîteva milioane bune pentru agenţii jucătorului, dar el însuşi îi mai costă aproape suma transferului pe şefii de pe Bernabeu. Pentru că va avea contract pe şase ani, la un salariu net de 10 milioane euro, 195.000 de euro pe săptămînă. Per total înseamnă 60 de milioane euro net dar la aceştia trebuie adăugaţi banii pe impozite, care în Spania sînt foarte mari pentru fotbalişti, 52 la sută. Astfel că salariul brut al jucătorului va ajunge liniştit în jurul sutei de milioane de euro pentru cei şase ani pe care ar urma să-i petreacă la Madrid.

ADVERTISEMENT