Culisele scandalului uriaş din vestiarul Realului

Real Madrid a reuşit să mai ia o gură de oxigen după succesul categoric din Liga Campionilor în faţa danezilor de la FC Copenhaga. Pentru antrenorul italian Carlo Ancelotti, aflat sub tirul...
04.10.2013 | 12:55
Culisele scandalului urias din vestiarul Realului

Real Madrid a reuşit să mai ia o gură de oxigen după succesul categoric din Liga Campionilor în faţa danezilor de la FC Copenhaga. Pentru antrenorul italian Carlo Ancelotti, aflat sub tirul presei iberice, în special a celor din două cotidiane de sport din Madrid, Marca şi As, victoria din Ligă a fost cît de cît salvatoare, dar situaţia în vestiarul de pe Santiago Bernabeu rămîne încordată.

Sunt destui jucători care sunt nemulţumiţi de faptu că echipa nu are o ideee tactică de abordare a partidelor. Apariţia unui conflict între fundaşul central Pepe şi atacantul Karim Benzema este expresia cea mai clară a faptului că butoiul cu pulbere nu s-a golit.

Marea problemă este absenţa celui mai scump jucător din lume

Tensiunea la cote înalte din vestiarul Realului e legată şi de decizia de a-i da unui nume de legendă pentru suporterii madrileni precum portarul Iker Casillas şansa de a juca doar în Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, dar, mai ales, de situaţia celui mai scump jucător al lumii, galezul Gareth Bale.

Transferul fostului jucător de la Tottenham, un obiectiv aflat obstentativ în atenţia preşedintelui Florentino Perez, care a crezut că va da din nou tunuri financiare cum a făcut-o cu Zidane, Figo, Beckham sau Cristiano Ronaldo, a stricat enorm atmosfera de la echipă. Lumea era fericită că a scăpat de tirania lui Jose Mourinho, dar iată că tocmai din cadrul clubului, pornind de la factorul numărul 1 care îl reprezintă preşedintele, a venit destabilizarea la toate capitolele, dar mai ales în privinţa liniştii din vestiar. Fără a ieşi făţiş la iveală numele nemulţumiţilor,  presa iberică a aflat de la mai mulţi jucători care şi-au păstrat anonimatul că banii daţi pe Bale şi toate condiţiile contractului acestuia au produs aproape o răscoală în lot.

Şi, colac peste pupăză. jucătorul nici nu a apucat încă să joace 90 de minute cap coadă, el suferind o leziune musculară care îl va mai ţine pe tuşă cel puţin încă 15 zile. Un adevărat crah financiar este în acest moment transferul lui Bale, care costă per total, cu banii daţi la Tottenham plus salariu şi alte drepturi stipulate în contract aproape 250 de milioane de euro.

Doctorii cred că galezul e speriat şi nu are psihicul de de a depăşi situaţia

Pentru doctori a fost destul de ciudat modul în care s-a accidentat un fotbalist cu fizicul galezului. Toţi parametrii săi indică un sportiv cu o forţă deosebită, cu o dezvoltare armonioasă, care în mod normal nu s-ar putea accidenta decît în cazul în care ar fi victima unor atacuri criminale ale adversarilor. Altminteri, ar trebui să fie de greu să sufere mai ales leziuni musculare, diferenţa dintre el şi Lionel Messi, un fotbalist obişnuit cu astfel de tip de accidentări, fiind mare, în favoarea britanicului.

Şi, cu toate acestea, înainte de partida cu Getafe a căzut vestea imposibilităţii utilizării lui Bale, care ieşise la încălzire, iar verdictul a fost leziune musculară.  Medicii lui Real l-au supus pe Bale la o mulţime de examene în următarele zile, pentru a înţelege ce s-a întîmplat. Şi concluzia lor este şocantă, demonstrînd că nu va fi posibil ca fanii lui Real să aştepte prea curînd ca Bale să îşi asume rol decisiv, gen Cristiano Ronaldo, pentru că nu are aceste calităţi.

Pe direct leziunea lui Bale ar avea ca natură stressul uriaş resimţit de galez, toată tevatura mediatică din jurul său, toată telenovela transferului care a durat luni de zile, atmosfera de pe Santiago Bernabeu punîndu-şi serios amprenta pe psihicul lui Gareth. În aceste condiţii există teribila posibilitate pentru Perez, care a scos din conturile clubului atîţia bani, ca transferului lui Gareth Bale, actualmente recordul mondial la acest capitol, să se transforme într-un uriaş fisco financiar, cu consecinţe uşor de imaginat. Ceea ce este şi mai alarmant este faptul că Bale a revenit după episodul Getafe pentru o repriză la derbyul cu Atletico, dar problema a recidivat absolut inexplicabil din punct de vedere fizic.

Gareth Bale a jucat pînă acum 106 minute în tricoul lui Real Madrid în campionat, marcînd un gol în meciul de la Villarreal. A mai jucat 26 de minute în Ligă, la Istanbul, cu Galatasaray